trajnice cvetovUstvarjanje cvetličnih postelj v državi je prijetno in trdo delo. Konec koncev, morate skrbno izbrati barve. Trajne cvetje, cvetenje poleti – to je idealna možnost in sanje kateregakoli cvetličarja. Konec koncev, takšne cvetice lahko težko dopuščajo hude zime in ne potrebujejo letnega sajenja.

Okrasite vilo s cvetovi lahko zlahka. Konec koncev, obstaja veliko število barv, ki ne zahtevajo težav pri sajenju in negi. Treba je izbrati in izbrati rastline, ki bodo poudarile izvirnost in sezonsko posebnost mesta. Sanje je mogoče uresničiti, tako da lahko občudujete lepoto cvetja od pomladi do jeseni.

Rože so ornament za zemeljsko ploskev in ponos cvetličarja. Konec koncev, svetle barve cvetočih rastlin ustvarjajo udobje in harmonijo. Svet cvetja je raznolik. Izberite cvetje za oblikovanje vile strani, ki jih potrebujejo tisti, ki bodo zadovoljili lepoto in harmonijo celotne sezone.

Kakšne vrste trajnic rože izbrati?

Nekateri pridelovalci raje letno cvetijo, ker so edinstveni s svojimi barvami. Toda mnogi izbirajo trajnice cvetov.

Prednosti trajnih cvetov za hišice:

 1. Ne potrebujete presaditve približno 2 leti.
 2. Vzdržujte kratko zmrzovanje.
 3. Neverjetno zima.
 4. Ne potrebujete dodatne oskrbe.
 5. Odlično v topli sezoni.
 6. Lahko se uporablja kot osnova za oblikovanje cvetličnih vrtov.
 7. Rastoče trajnice cvetje je veliko cenejše, saj je med presaditvijo rastlino mogoče razdeliti na več delov, da bi ustvarili nove gredice.

Če želite cveteti vso toplo sezono, morate to paziti na jesen. Jesen – to ni čas, da izgubite srce, morate delati na vrtu, tako da cvetoče rastline navdušujejo oko.

Sajenje trajnih cvetov je lahko tri vrste:

 1. Čebulice.
 2. Korenine.
 3. Semena.

Celotne kompozicije, ki v prihodnjih letih ne bodo zahtevale presaditve, lahko posadite.

Pravila za sajenje trajnih cvetov

 1. Odločite se o načrtu, kako bo izgledal cvetličar.
 2. Morate vedeti jasno, kakšen tip in rast rastline cvetje. Nizko vzgojeni morajo biti v ospredju, visokih rastlin v ozadju.
 3. Ne pozabite, da je meja rože, ki se nahajajo po poteh in poteh.
 4. Razmislite o barvi, cvetenju in harmoniji vsake rastline.

Trajne cvetove, zasajene jeseni

Razmislite o dolgoletnem cvetju za hišne ljubljenčke s fotografijami in imeni, tako da lahko vsak vrtnar pobere tisto cvet, ki bo videti videti kot odlično v gredici.

Cvet spomladi

Crocuses (fotografija) – obstaja 4 vrste, najbolj priljubljeni so nizozemski hibridi. Vse vrste cveti v različnih pomladi, zato rastline vse sorte.

Kroki

Hijacinte – rastlina začenja cvetati v aprilu. Obstaja več kot 30 sort, ki se razlikujejo ne le po barvi, temveč v obliki.

hijacinte

Narcissus – obstaja veliko vrst rastlin, različnih barv in oblik. Žarnica rastline je izredno zimzelena, tako da bo spomladi lahko proslavila lepe in elegantne cvetove.

Narcise

Tulipani. Obstaja veliko število tulipanov, ki se razlikujejo po barvi, obliki in raznolikosti.

Tulipani

Barvinok je cvet kratke višine, doseže višino 20 centimetrov, cvetje majhen, modri. Izjemno raste v senci.

periwinkle

Adonis iz Amurja je kratkotrajna rastlina. Cvetijo z rumenimi, rdečimi in rožnatimi dvojnimi cvetovi.

Related  Sesanje krompirja z ročico s hillerjem

Adonis Amursky

Cvetje so trajnice za hiše, ki cvetijo pozno pomlad in celo poletje

Daylily je visok cvet, ki ima različne barve: roza, oranžna, bela in tako naprej.

Daylily

Pansy je nežen, trajnica cvet, ki očara s svojo prvotno obliko in nenavadno kombinacijo barv.

Pansies

Peony – eden od spektakularnih visokih cvetov, ki so videti ne samo v primestnem okolju, temveč tudi v cvetličnih skladbah.

peonies

Phlox phalanx – dišeča, svetla, visoka cvet, ki je všeč oko s svojo raznolikostjo.

Phlox je zamrznil

Lily je občutljiva in neverjetno cute rože. Budovi navdušujejo s svojo lepoto. Močna rastlina je občutljiva na bolezni. Ampak, če ste skrbno skrbeli za to, cvet vam bo dala šikantno cvetje.

Lily

Cornflower – izredna razpisna naprava. Obstaja več vrst z belimi, roza, temno vijoličnimi in vijoličnimi sivimi cvetovi.

Cornflower

Gladiolus.

Gladiolus

Iris.

Iris

Astilba je trajnica, visoka rastlina, ki cveti poletje in uživa v svetlih barvah. Cvetovi rastline so majhni, lahko so roza, bela, vijolična. Rastlina je odporna na bolezni in škodljivce, ne zahteva posebne oskrbe.

Astilba

Hosta. Cvet ima velike liste, ki so lahko različnih barv. Stebla cvetja so dolga, lahko dosežejo 125 centimetrov.

Hosta

Zvonovi – če ste pravilno skrbeli za cvet, potem lahko cvetijo na mraz. Videz in barva zvoncev sta raznolika, zato jih je mogoče najti na skoraj vsakem cvetliču države.

Bellflower

Izberite trajnice cvetja cvetenje poleti, tako da jim sledi preprosta skrb. Da bi ustvarili cvetlično ogrodje v poletni koči, ki bo nenehno cvetelo, je dovolj, da posadi 8 do 10 sort trajnih cvetov, ki cvetijo ob različnih časih. Na ta način boste zagotovili neprekinjeno cvetenje vaših najljubših in najlepših cvetov. Morate jasno opredeliti asortiman in lahko začnete.

Ne pozabite, skoraj vsaka rastlina cveti približno 3 tedne. V tem obdobju lahko cvetijo dve ali tri rastline, medtem ko na cvetličnem vrtu ne ustvarite ponavljajoče se cvetenja. Obstaja veliko trajnic sort cvetja, ki so odporne na škodljivce, bolezni. Zahvaljujoč fotografiji trajnih cvetov, lahko vnaprej razumete, kateri cvet je v cvetenju. To bo pravilno in skladno pomagalo oblikovati cvetlično posteljo ali cvetlično posteljo.

Z dajanjem prednosti trajnim rastlinam pridelovalci cvetja določajo videz svoje ploskve za dolgo časa. Da ne bi prišlo do napake pri izbiri poljščin, je koristno, da si ogledate katalog, ki opisuje trajnice cvetja s fotografijami in imeni.

cvetlična večdelna hiša v hišiSvet okrasnih rastlin je izjemno velik. Toda nabiranje cvetja za svoje gredice, meja in rabatok, novinci pogosto gredo na o barvitih ilustracij in ne upoštevajo tako pomembnih meril, saj čas cvetenja in velikost rastlin. Kakšne cvetove rastlin v državi, da cvetijo celo poletje, so bile dobro vidne, nezahtevne in popolnoma združene z drugimi “prebivalci” mesta?

Veliki vrtni trajnice s fotografijami in imeni

Načrtovanje cvetličnih postelj se začne z izbiro rastlin, ki bodo zasedle glavna mesta pri sajenju. Če želite prekiniti cvetlično posteljo s krožnim pogledom, bodo “njegovi glavni znaki” visoki, dobro označeni cvetovi. Na cvetličnem vrtu, ki se nahaja v hiši ali ograji, so tako visoke trajnice tudi nenadomestljive.

Pomembno je, da trajnice cvetov, izbranih za vrt, ne samo okrasijo lokacijo s svetlimi barvami, temveč imajo tudi dekorativno listje, ki bo po cvetenju služilo kot ozadje za nižje rastline.

tavolgaRazlične sorte krompirjevega cvetja v prvi polovici poletja. Lush krtačke kot luč, rožnata ali beli oblaki, ne le elegantno lebdi nad izklesan listje, ampak tudi odvračajo od obadov območja, mušic in še posebej nadležen komarji v tem letnem času. Višina rastline doseže en in pol metra, kultura je zimsko trdna in ima celo zdravilne lastnosti.

Related  Kako si sami sadite in gojite jagode?

stebla-roseOd konca junija ali prvih deset dni v juliju je čas, da dobimo luksuzne zaloge vrtnic. Visoki, močni pedunci imajo do 20 velikih preprostih ali frotirnih corollas vseh odtenkov od bele, rumene do vijolične.

Stock-vrtnice, ali se imenujejo obarvani večer, veljajo za toplotno ljubeče rastline, zato vse zime Rusije ne more varno preživeti pozimi. Vendar jih je mogoče enostavno zamenjati. Na primer, za Uralce so poletje cvetoče trajnice, s fotografijo in imenom blizu prejšnje kulture.

sladoled ZebrinaTo je Zebrina svinec s spektakularno vijoličasto-vijoličastimi cvetovi, okrašena z značilnimi okraski njihovih žil. Kapricijska rastlina oblikuje trnežni zeliščni grm do 1,5-1,8 metra visoko s številnimi zelenimi listi in pokončno socvetje 10-15 cvetov.

buzzon zobatiŠe bolj zimo utrjena in nič manj dekorativna je buzul, ki raste in cveti v najtežjih pogojih.

digitalisIzjemno impresiven videz gosto pokončno socvetje foxglove. Kulturne sorte so presenetljive v različnih barvah številnih zvončkov. Ta trajnica cvet za vrt bo okrasiti stran od junija do avgusta.

barva vijoličnaSredi poletja pride čas cvetenja različnih vrst in sort bonsajev. Vijolična, roza, beli ali rdečkasto kape njegove socvetja bo izgledaš v odprtih območjih, v bližini vode, v bližini Rudbeckia seciramo, ali zlate kroglice in enake nezahtevne alpske nebine.

Slednja kultura je precej nizka, vendar mora nujno vnesti seznam imen trajnih cvetov za Sibir, Severno Rusijo, Ural in druge regije, kjer rastline zahtevajo vzdržljivost (slika zgoraj).

cvetočem artičoku v JeruzalemuNa majhnem območju, kjer je vrt v bližini postelje in zelenjavni vrt lahko na meji posajene topinambur ali sončnično gomolj z debelimi obliki srca listi, klobuki rumene cvetove in stebla, včasih presega višino 2-3 metrov.

Večnamenski cvetovi za srednje velik vrt

Srednje območje cvetlične postelje ali cvetličnih rastlin pušča cvetoče rastline v višini od 40 do 80 centimetrov. Ta katalog trajnih cvetov za hiše s fotografijami in imeni je izjemno obsežen in za različna področja države lahko vključujejo ducate in stotine vrednih pridelkov. In v večini primerov, cvetličnih postelj lahko okrasijo ne samo cvetje, ampak tudi listje.

Večni perzijski makNa primer, saj je zgodaj spomladi iz snega so prikazani puhasti, z zapleteno seciramo robom svetlo zeleno listje v Perzijskem maka. A velike halos rdeče, oranžne in modre barve tudi pojavljajo v prvih poletnih dneh, skupaj s številnimi vrstami vrtnih marjetice, Columbines, večbarvni lupine in razkošno iris.

Related  Originalna naprava – robnik za postelje

akilegijaZnana po fotografiji in imenu v Sibiri, bo dolgoročni cvet Kandyk zanimiv tudi za pridelovalce cvetov srednjih pasov.

cvetoče sladkarijeCvetoče v aprilu ali prvih dneh maja, ima rastlina različne cvetlične postelje z že tradicionalnimi vrstami krokusov, mišičnega hijacinca ali muskarija, iste znane po svoji vzdržljivosti in odličnem preživetju nad Uralom.

muskarciPod krošnjami dreves, ki še niso v celoti rasle, in lilije v dolini se počutijo dobro v senci stavb. Njihovo cvetenje pade v maju, nato pa do druge polovice poletja vrt okrašena z gosto zaveso široko-lanceolatne usnjarskega listja s svetlimi kroglicami škrlatnih sadežev.

V zadnjem času postajajo anemoni vedno bolj priljubljeni, ki ne cvetijo za zelo dolgo časa, ampak vedno bujno in svetlo.

drobnjakSkupaj s tradicionalnimi, dobro znane po imenu in cvetje cebule cvetje na vrtu in vrtu so trajnice ne manj učinkovite, ampak hkrati koristne. To je danes na voljo vrtnarskim navdušencem trajnih vrst čebule z velikimi socvetji – klobuki vijoličnih, roza, belih ali zelenkastih tonov.

skupni rafinerijEnako nezahtevne in lepe so sorte navadnega rančnika, ki cveti v prvem poletnem mesecu in skoraj pod snegom zapusti s socvetjem rumenih, belih, rožnatih in oranžnih odtenkov.

Vroče poletne mesece – čas cvetenja zraka gypsophila, konkurenčna občutljivost s takimi “zvezdami” vrta, kot astilbes, najboljši od vseh se počutijo sami pod žgočim soncem, ampak v senčnih kotičkih.

astilbaOd avgusta se skozi temno zeleno listje phloxa odprejo barvni klobuki, svetli koti dnevnih lističev, ki so na seznamu cvetov cvetni poleti, kot je na fotografiji, trajnice cvetov za severozahodu. Ob istem času pride čas za rastline družine Astro.

gruče astereNad svetlo rozeto listov, socvetja dorenyukma, malih cvetov, odpornih proti zmrzali krizanteme, večna gaylardia dvig. Lila, roza in bela barva so brušena z grmičevjem trajnih astersov.

Trajne podmerjene rože za vrt s fotografijo

Osrednji del cvetlice je namenjen nizkim rastlinam, kar ustvarja učinek neprekinjene preproge. Če v katalogu pogledate fotografije in imena trajnih cvetov za poletno počitniško hišo, je ta rezultat mogoče doseči s pomočjo različnih vrst čistilnih sredstev, ki ohranjajo okrasnost in svežino zelenega poleti.

klobučevinaOdlične, svetle pike na njihovem ozadju bodo izgledale z gostimi blazinicami in majhnimi pinkami.

ArabecZa odprte prostore na območjih z lahkimi zračnimi tlemi lahko pristaneš Arabec. Ta rastlina bo hitro zasedla mesto, ki mu je dodeljeno, v drugem letu pa bo prosim z rožnatimi ali belimi balami cvetov.

Duchene IndijskiSkupina nedoločenih vrtnih trajnic vključuje cvetje z imenom dyusheneya. Dekorativne jagode so lepa zelena pokrivala, pokrita z rumenimi cvetovi, na žici, ki se kasneje pojavijo kot rdeče, ampak, žal, neužitne jagode.

Okrasite poletno hišo s trajnicami, morate skrbeti za njihovo zaščito pred mrazom, iz katere pogosteje trpijo bulbaste rastline, lilije, klematije in okrasni polovični grmi. Stojijo za mešanico mulčenja zmesi, šoto ali suho listje, nato pa zaščitijo z netkanimi materiali.

Tretjine cvetja za poletne počitnice – video