pettifogy sophistry bassolor apnaPetunija danes ima približno 25 sort, ki se razlikujejo po nenavadni barvni shemi, obliki grmovja in velikosti cvetlice. Supermoderna novost petunia sophistry apna bicolor, presenetila nenavadno barvno igro, malo ljudi bo pustilo ravnodušno. Globoko grmičevje, raztreseno z velikimi rožami, razkošno izgledajo v cvetličicah in v visečih cvetličicah.

Značilnosti petunia limete bicolor

Petunia sofistika Lime Bicolor fotografij, ki jih lahko vidite na tej strani, je trajnica, vendar ponavadi goji kot letno. V procesu rasti oblikuje močan sferični grm v premeru do 30 cm in višino do 40 cm.

apno bikolorPosebna vrednost je njena edinstvena barva cvetja. Od junija do oktobra je grmičevje obilo pokrito z dvobarvnim rumeno-rožnatim lijakom v obliki premera do 10 cm. Glede na vremenske razmere, stopnjo osvetlitve in starosti, lahko petunia spremeni odtenke in barvno nasičenost cvetov.

Lepa rast kaže na dobro osvetljenih gredic. Lahko prenese tudi majhen odtenek. Na terenu petunije serija sofistika Lime bicolor ni zahtevna, ker dopušča kratkoročne dež, suša in lahke zmrzali. Toda s podaljšanim suhim vremenom je potrebno dodatno namakanje.

Gojenje lisastega sufika limeta bikolorja

Za pridobitev rastline za odrasle v zgodnejši čas, je priporočljivo, da rastejo petunia v sadikih. Na tej strani si lahko ogledate fotografijo pettifogije sfizije apna bikolorja, ki se prideluje po podobni metodi.

V januarju lahko začnete zasejati sadike. V tem primeru se pridelek površinsko proizvaja, ne da bi jih posrkal na zemljo.

Za pridobivanje zgodnjih sadik je priporočljivo, da se seme vlije z rastnim stimulansom. Zmogljivost je prekrita s steklom ali filmom, da bi ustvarili potrebno mikroklimo. Običajno se prve poganjke pojavijo po 2-3 tednih pri naraščajoči temperaturi 18-20 ° C.

petunijaIzbor sadike proizvedene po videzu 2-3 pravih listov v kasetah 3 x 3. Na tej stopnji narašča petunije sofistika Lime bicolor zahteva dodatno razsvetljavo in moč. Svetlobni viri se lahko uporabljajo odsevne površine (ogledalo folijo), ki pa v praksi, najboljša rast Rezultati rastlin kaže, ko je osvetlitev se izvede LED svetilke. Kar se tiče dodatne prehrane, je bolje, da se vsakih 10-12 dni pripravi topna tekočina s tekočimi kompleksnimi gnojili.

Zalivanje sadik v tem obdobju mora biti zmerno. Ne dopustite, da se tla izsušijo, vendar je tudi ne priporočamo, da bi bilo preveč vlažno.

Rastline so pripravljene pristati na odprtem tleh, potem ko so dosegle starost treh mesecev.

Skrb za petunije serije sofisticiranosti

Mlade rastline na prostem, zasajene šele po popolnem izginotju nevarnosti zmrzali. Pri izbiri mesta za lomljenje cvetlične postelje je treba dati prednost dobro osvetljenim mestom. Ker se na preveč zasenčenih območjih grm začenja podaljševati in izgublja svojo kroglično obliko. Petuni rastejo dobro na odcejenih, peščenih ilovnatih ali ilovitih tleh z nevtralno kislostjo.

petunija

V procesu rasti, petunia potrebuje stalno hranjenje, saj je to razlog za obilje cvetenja. Dodajanje v tla je lahko tako kompleksna gnojila, kot tudi pripravljena raztopina organskih gnojil. Poleg dodatnega razmika med vrsticami se mora grmičevje periodično sprostiti, kar omogoča korenini lažje sprejemanje hranil in vlage. Da bi ohranili dobro urejen pogled na cvetlično posteljo s petunijo, je potrebno redno odstraniti posušeno cvetje in listje.

Video: rastoče sadike petunia 100% kalitev