GiocondaTukaj lahko vidite:

 • Najnovejša sorta Petunia F1 Gioconda, da se naučijo njenih posameznih značilnosti;
 • foto galerija čudovite petunije;
 • Petunia Gioconda večbarvna kaskadna;
 • oranžna petunija;
 • izbira in oskrba tal;

Petunia F1 Gioconda je najnovejša hibridna petunija, ki je naredila preboj pri vzreji. Njegova edinstvenost leži v tem, da je to prva petunija na svetu, ki ima tako veliko število barv. Takšen omamen učinek se pojavi zaradi moške sterilnosti, kar pomeni, da taka rastlina ne more dati semen. Gioconda cveti na zgodnji stopnji razvoja rastlin in z ustrezno skrbjo je kontinuiteta cvetenja leto, čeprav se petunija nanaša na letne rastline.

Petunia Gioconda F1 tekmuje tudi s površinami in petuniji, ki se razmnožujejo s potaknjenci. Nenavadno moč razvejane stebla 1 meter sposoben cvetlični pokrova preproga tal, ki ima višino 20 cm cvet relativno majhen premer -. Skupaj lonci 6 cm in gojimo v lončkih, strelja kaskade kaskade navzdol skozi robove .. Vrednost te vrste petunije je tudi v tem, da je sposobna nositi velik temperaturni razpon od -8 do +40oC.

Fenomenalna značilnost Gioconda je njegova sposobnost, da se prilagodi padcu temperature, v kateri rastlina ne umre, ampak le upočasnjuje njegovo rast. To je izredno trdna sorta.

Tako kot vse petunije, je Gioconda F1 lahka rastlina, ki potrebuje 11 ur dnevne svetlobe za udobno rast. Vsebina petunije v najbolj optimalnih pogojih za to bo podaljšala cvetenje na leto. Ta neprecenljiva kakovost odpira nove možnosti za vrtnarje.

Ko ga gojijo v obesni košari in lonci, je Gioconda petunia ustvaril tekmovanje za najboljše sorte ampel Petunia. Čednost razporeditve barv na vejah ustvarja bujne vence. Petunije te sorte se odlikujejo z izenačevanjem rastlin tako pri gojenju sadik kot pri saditvi na stalnem mestu. Zahvaljujoč tej neprecenljivi kakovosti je idealen za pridelavo sadik v rastlinjakih. Rastlina je zelo močna, močna, cvet se začne v zgodnjem obdobju razvoja.

Razmišljajoča sorta petunijev je bolj odporna na gnilobe in bolezni kot številne druge priljubljene sorte in hibridi. Zato ga je mogoče široko uporabljati v različnih regijah z različnimi klimatskimi pogoji.

Raznolikost petonijev Gioconda je precej velika. Čopiči za barvanje so lahko:

 • vijolična;
 • roza;
 • vijolična;
 • škrlat;
 • svetlo škrlatno;
 • oranžna;
 • neon;
 • salmonid;
 • bela.

Na sliki so prikazane različne vrste Petunia F1 Gioconda

Petunia F1 Gioconda roza in škrlatna fotografija

Gioconda vijolična in svetla škrlatna fotografija

Gioconda neon in bela

Petunia F1 Gioconda večbarvna kaskadna poteza

Ta vrsta petunije lahko svojo lepoto tekmuje s petunia ampelom. Ampak, če ampelov petunia gojijo v vrečah in viseče košare, se v odprtem prostoru goji večbarvna plazovita kaskadna petunija. To je mogoče na močan, gosto razvejitev stebla rastlin in edinstveno odpornosti sort petunije Mona Lisa, podnebnim spremembam temperature in zmožna vlažno okolje v obliki dežja. Stabilnost te hibridne sorte za gnilobo korenin omogoča, da ga raste tudi v obliki razkošne razpoke preproge v vseh smereh.

Gioconda večbarvna roza

Petunia Gioconda oranžna

Posebna lepota in redkost barvanja sta oranžna Gioconda. Cvetovi so premera 6 cm, dolžina vej je 100 cm. Nanaša se na petunije z raznobarvnimi kaskadnimi kaskadami. Od vrha do dna, posuta s svetlo oranžne cvetove, ustvarja neponovljivo lepotno oranžno kaskado visokih podolgovatih vej, ki bo pritegnila oko s svojo edinstvenostjo. Gojene kot jabolčna rastlina v visečih košare, lončke, v lončkih, na prostem.

Gioconda oranžna

Rastoča Gioconda se ne razlikuje od rasti vseh drugih vrst petunije. Izbira tal ne zahteva nobenega posebnega pristopa. Petunija ima izjemno sposobnost prilagajanja na katero koli vrsto tal. Toda, če želite ustvariti idealne pogoje za svojega ljubljenčka, potem morate narediti mešanico zemlje in listov, dodati pesek, ponovno humus, šoto in dobro premešati. Vendar pa je treba zapomniti, da so alkalna in močno kisla tla kontraindicirana na petunije.

Za zagotovitev pospeševanja rasti in bogatega, dolgega cvetenja je potrebno gnojiti rastline z organskimi in mineralnimi gnojili. Interval med zgornjim prelivom je približno 10-15 dni.

Da bi povečali učinkovitost prebavljivosti po koreninah rastline, se hranjenje razredči z vodo:

 • 1 žlička / 1 liter za organska gnojila;
 • 1,5 g / 1 liter za mineralna gnojila.

Zelo priročno za uporabo zrnatih gnojil, ki so preprosto vdelane v tleh okoli grmičevja in zaliti. Redno vodo prenašajte, glavna stvar – preprečiti zamašitev tal. Petuniji, ki je zadovoljen s svojimi čudovitimi čudovitimi cvetovi, je treba nagubane brsti neprestano odrezati, drugače bo videz grmičev neurejen in neurejen. Trajalo bo nekaj časa, vendar morate to storiti ves čas. Poleg tega odstranitev olupljenih brsti prispeva k razvoju novih.

Nasveti za saditev petunije na sadik – preberite tukaj!

Video: reprodukcija petunijev s potaknjenci