postelja z begoniiamiVeliko ljubiteljev cvetja se pogosto sprašuje, ali je mogoče, da se sami rastejo, ne da bi kupili svoje sadike? V bistvu begonia raste iz cvetočih cvetov iz semen in ta proces je zanimiv in zanimiv za vsakega vrtnarja. Skoraj vse sorte te rastline ohranijo značilnosti sorte z razmnoževanjem semen, samo Begonia vechnotsvetuschaya Terry v tem primeru izgubi svoje dedne lastnosti.

Za setev begoni potrebuje vedno cvetočo:

  • cvetna semena;
  • tla;
  • zaboji za sadike;
  • steklo.

Mešanica tal za setev semena mora biti mehka in bogata s hranili. Takšno mešanico lahko najdemo v kateri koli trgovini, specializirani za rože.

Begonia semenaSejanje begonov iz vedno cvetenja je treba storiti v januarju. Ker seme te rastline so zelo majhne, ​​jih je mogoče zmešati z navadnim peskom za lažjo setev. Škatle za gojenje iz zimzelenih semen begonia bi morale biti plitve.

Po pripravi mešanice tal se semena razpršijo neposredno na površini navlažene in strnjene zemlje. Ni zaželeno, da jih napolnimo s tlemi. Da bi ohranili vlažnost, potrebno za dobro kalitev semen, je škatla s semeni prekrita s steklom. Kapljice, ki tvorijo njo, je treba izbrisati, da se izognete sejanju semen. Da bi preprečili to stanje, je mogoče postaviti kontejnerje, v katerih begonija raste vedno cvetoče, jo postavlja pod rahlo pobočje. Pred kalitvijo semen lahko steklo prekrije s papirjem, da se zagotovi senca.

Kopno v leglo pršite s steklenico spray in dodamo vodo, da pladenj predal sadik, ki jih lahko pustite na 2:00 ohrovt, odprtih za boljše zračenje. Temperatura za dobro rast sadik: + 21-24 stopinj C.

Po 10-12 dneh se steklo rahlo dvigne na nosilce in ob pojavu normalne poganjke po navadi pride po 2 tednih, steklo pa se popolnoma odstrani. Zatem se temperatura v prostoru, kjer se sadika zniža na + 17-19 ° C in pritenyayut strelja, ki se ne uvrščajo močni sončni svetlobi.

Kadar je 3-4 dobro oblikovanih listov, je čas za pobiranje sadik. Mesec dni kasneje so si zasadili begonijo na ločenih lončkih. Seveda morajo rastline gnojiti.

Lahko kupite organsko gnojilo v specializirani trgovini. V prvih dneh maja se sadike begonije zimzelenih začenjajo utrjevati, zato se za nekaj časa vzamejo na ulico. Začetek junija se saditev begonskih sadik začne v odprtem prostoru. V tem primeru mora biti razdalja med rastlinami približno 10 cm in med vrstami cvetov od 13 cm.

Kako rastejo begonia cveti cvetje?

Ko raste to lep cvet, morate upoštevati nekaj pravil: kljub svetlobno-ljubeč begonije ga dajejo v neposredni sončni svetlobi, je kontraindicirana, kot tudi dobili rože na sončni svetlobi. To je še posebej nevarno med cvetenjem begonije. Kako rastejo begonia pravilno cvetijo cvetje, in katere temperature so potrebne za dobro rast in cvetenje rastline?

Kraj za sajenje in tla

Begonia se vam bo zahvalila za sončen, vendar senčen kraj v poletni vročini. Samo s senco morate biti previdni, ker se zaradi pomanjkanja svetlobe stebla rastline lahko raztegnejo, izgubijo svoje dekorativne lastnosti in barvo cvetov. Zemlja begonije ljubi plodno in ohlapno, obogateno s humusom, s šibko kislinsko reakcijo (pH 6,2).
Na tleh z visoko vsebnostjo alkalij bo slabo razvila bolezen s klorozo ali drugimi boleznimi. Plast tla mora biti svoboden, ker ima begonia površinski korenski sistem, zato se ta rastlina uporablja za ozelenitev skalnatih gričev. Če pogledamo fotografijo begonije iz vedno cvetenja, je takoj na voljo želja, da ta rastlina pridobimo na vašem vrtu. Je tako privlačna.

Gnojenje in zalivanje

Begonia v vrtnarjenjuČe se je poletje izkazalo za sušo, je treba sistematično zalivati ​​begoni. Bolje je, da jo hranite v zgodnjih jutranjih urah ali z večerjo na hladnem. Voda mora biti že poravnana in mehka. Zalivanje je zmerno in upoštevati moramo, da begoni ni všeč stagnacija vode in sušenje zemlje.

Skrb za zimzelene begonije ni zapletena in ne traja veliko časa, cvetovi te čudovite rastline pa bodo z vašimi svetlimi barvami dvignili vaše razpoloženje. Glavna stvar, ne pozabite enkrat v 14 dneh, da jo pokvarite z gnojili za cvetoče rastline z mineralno vsebino, sprostite tla in čistite plevel.

Začnite hranjenje takoj, ko se pojavijo popki. In, če je želja, da se ohrani Begonia vechnotsvetuschuyu do naslednjega topli sezoni, ta obrat kraljica potrebujejo celice pred nastopom hladnega vremena je treba presaditi v lončke in jih v hiši za zimo. Begonija, ki je vedno cvetela doma, bo proslavila njegovo cvetenje do pomladi, če ji boste dali dobro osvetljeno mesto in ga ne pozabite voditi.

Razmnoževanje begonov z vedno cvetnimi potaknjenci

Begonia lahko rastejo ne samo iz semen, obstaja še en način gojenja begonije z vedno cvetočim – potaknjenci.

begonia potaknjenciOdraščanje na odprtem zemljišču Begonia seče poleti. Za rastočo hišo izberite začetek pomladi.

Rezanje:

  • mladi listi cvetočega begonije z ostrim nožem so odrezani iz stebla, da se olajša proces korenenja rasti;
  • Steblo se postavi v navlaženo podlago in prekrije s polietilenom. Prav tako je mogoče postaviti močan in zrel begonski list vedno bolj cvetenja v posodo z vodo.

Da bi potekal prezračevanje, je potrebno izvesti luknje z nožem v foliji iz polietilena. Kot substrat, mešanica peska in ekspandirane gline s perlitom ali mahom. Po 14 dneh v dobro vlažnih tleh potaknejo korenine. Po nadaljnjih dveh tednih je treba koreninske potaknjence begonije, osvobojene iz filma, presaditi v ločene posode. Nadaljnja skrb poteka v skladu s tehniko gojenja begonije iz semen. Pri presajanju v odprto trto je treba sadike poglobiti 2 cm pod stopnjo rasti v loncu.

Video: Begoni – reprodukcija in gojenje