vodna črpalkaVsako poletno prebivališče ali amaterski hortikultur ve, kako pomemben je postopek zalivanja na vrtu in vrtu. Sadna drevesa, cvetje, rastlinski pridelki, okrasna trava, grmičevje – vse te rastline potrebujejo vlago. Dejanska rešitev je črpalka za zalivanje vrta. Naprava je preprosta in učinkovita za uporabo. Ampak kako pravilno izbrati črpalko za vrt? Kakšna so merila za navigacijo pri nakupu?

Pregled črpalk za zalivanje na vrtu

Vrtna črpalka je lahko odvisna od vira oskrbe z vodo.

Razvrstitev naprave za namakanje:

 • globoko;
 • površni;
 • iz posode (cev);
 • odvodnjavanje.

Če želite izbrati pravo možnost za vašo spletno stran, je vredno določiti, od kod bo prišla voda, in upoštevajte tudi nastavitve rastlin. Kulture kot ustaljena in nehladna tekočina. Posebno pomembno je, da rastline prejemajo deževnico. Lahko ga zberemo v posodah: sodih, bazenih ali vedrih, nato zalivane postelje.

V vrtovih in primestnih območjih so izkopani bazeni in ribniki. Zamenjava vode bo koristna za umetne rezervoarje. Če se ne čistijo s kemičnimi sredstvi, je dovoljeno zalivanje iz bazenov in ribnikov. Nekatere parcele so blizu reke ali drugega ribnika, vrtnarji pa jih uporabljajo za namakanje svoje zemlje. Glede na to, od kod prihaja voda, izberite črpalko za vrt.

Tudi vrtnarji gradijo vodnjake, iz katerih je mogoče vodo. Za to vrsto proizvodnje vode je bolje kupiti črpalko. To bo olajšalo celoten proces.

Kakšne so vrtne črpalke?

Vse črpalke so namenjene črpanju vode. Nekateri se uporabljajo za stalno oskrbo s tekočino (oskrbo z vodo v hiši), medtem ko se drugi uporabljajo za začasno zalivanje vrta. Pri izbiri agregata je pomembno, da se pozornost nameni ne samo priljubljenosti blagovne znamke, temveč tudi moči črpalke, razpoložljivosti zamenljivih delov na trgu, pravil delovanja.

vodna črpalka

Naprava za namakanje naj bo čimbolj kompaktna, majhna in masa. Če je potrebno, ga je mogoče enostavno premakniti iz kraja v kraj. Težave ni treba namestiti, namestiti in delati. Če je postopek namakanja avtomatiziran, potem je vrtne črpalke bolje izbirati s tlačnim stikalom, manometrom in hidravličnim akumulatorjem. Ti elementi omogočajo, da enota deluje v največjem načinu brez sodelovanja človeških sil.

Related  Sorte korenja s fotografijo in opisom

Vrste črpalk za namakanje iz vodnjaka, njihove prednosti in slabosti

Črpalke za zalivanje vrta iz vrtine so nameščene na površini ali črpalka potopljena v vodnjaku. Kateri so drugačni?

Površina je lahko v majhni sobi, ki se nahaja v bližini vdolbinice. Za to metodo se uporablja cev – en konec, ki je povezan s črpalko, drugi pa se spusti v vodo. Ta enota je nameščena tudi na površini vodnjaka. Da bi to naredili, zgradite plovec, ki bo črpalko obdržal v vodi.

Površinske naprave so na voljo v ceni. Njihova priljubljenost je zelo visoka zaradi dejstva, da jih je enostavno upravljati, vzdrževati in namestiti. Glavna stvar je, da ga namestite na ravno površino gume. Globina sesanja črpalke ne presega 10 metrov. Glava vam omogoča, da iztisnete curek na razdalji od 30 do 50 metrov. To je visoka zmogljivost, ki omogoča pokritje velikega vrta. Toda površinske črpalke imajo eno minus – zelo glasni zvoki. Zato so postavljeni v skladišča ali druge gospodarske prostore in nameščeni na gumijaste podloge.

potopna črpalkaIzbira podvodnih enot je zdaj zelo široka. Izdelane so iz vodoodpornih materialov, lahko jih spustite v vodo na kateri koli globini. Glavna stvar ni pod enim meterom od dna vodnjaka. Če se to pravilo ne upošteva, se bo kakovost oskrbe z vodo poslabšala zaradi peska in mulja, ki vstopajo v cev. Globoko aparaturo cenijo dobri glavi sesalne tekočine in tudi niso izpostavljeni vlagi.

Toda globoka črpalka ima svoje negativne strani. Njihovo namestitev in vzdrževanje bi morali opraviti le strokovnjaki. Prav tako naprava ni poceni in zahteva pozimi pogoje za shranjevanje.

Črpalke za zalivanje vrta

Najbolj primerni so na osnovi rastlinskih preferenc za namakanje, črpalke bobna za zalivanje vrta. Sadna drevesa in grmičevje, rastlinski pridelki zahtevajo stalno in toplo tekočino. Zalivanje s hladno vodo (npr. Iz vrtine) lahko povzroči gnitje rastline in upočasni rast. Zato v vrtovih gradijo umetne bazene in ribnike. Za črpanje vode iz njih na spletno stran s črpalkami bobna.

Related  Kako pripraviti tla za sadike – nasvet izkušenih poletnih prebivalcev

bobna črpalka

Kaj je primerna za takšno črpalko:

 1. Prvič ima pritrdilne elemente, s katerimi je pritrjen na stene rezervoarjev;
 2. drugič, črpalka majhne velikosti in teže, zaradi česar je preprosto in priročno, da ga nosite po mestu;
 3. tretjič, naprava za namakanje ima visok nivo pritiska: od 20 do 25 metrov;
 4. Četrtič, produktivnost vode do 3000 litrov;
 5. Petič, avtomatizacija enote, zahvaljujoč temu sistemu, lahko izberete optimalen režim polnjenja;
 6. Šestič, prisotnost filtra, ki omogoča prenos celo neobdelane tekočine ali raztopine za oploditev;
 7. Sedmi, stroški črpalke so nizki;
 8. Osma, nizka raven hrupa proizvedena.

Med vrtnarji in vrtnarji so zelo priljubljene dvostopenjske bobne črpalke za zalivanje vrta. Trajni so v obratovanju.

Drenažne črpalke za zalivanje vrta

Odtočne črpalke za zalivanje vrta se uporabljajo za črpanje zelo umazane vode: na primer iz naravnih ribnikov – jezer ali rek. Takšne naprave se ne bojijo smeti. Črpalke so opremljene s helikopterji, ki se lahko spoprimejo z listi ali muljem. Odvodna enota – optimalna rešitev za zamašene rezervoarje. Sesalec razreže travo, mulja v majhne koščke in jih vzame ven z vodo zunaj. To omogoča tleh sprejem dodatnih mineralnih gnojil. Druge vrste črpalk ne morejo delovati z umazano vodo, saj bodo nenehno zamašene in bodo zato popravljene.

Pravila za izbiro črpalk za hišice – video