Rože in krompir iz Jeruzalemske artičokeRusi so sprva spoznali Jeruzalemsko artičoko kot pridelek vrta. Toda zahvaljujoč rekordni vzdržljivosti rastline, prednosti njenih gomoljev in visokega pridelka, je rast gojenja riževih artičok povzročil zanimanje za številne regije, ki sodijo tudi v območje tveganega gojenja.

Za gomolje, ki so nastali na koreninah rimske artičoke, je bila kultura imenovana “zemeljska hruška”. Toda zaradi biokemijskih študij je bilo ugotovljeno, da je pridelek iz rimske artičoke mnogo koristnejši kot znano sadje in krompir. Gomolji so bogati ne samo s škrobnimi snovmi, sladkorji, vlakninami za vitamine. Vsebujejo snovi, ki pomagajo ohranjati dobro zdravje pri hipertenziji in sladkorni bolezni. In vzdržljivost rastlin iz rastlin v Jeruzalemu, prikazanih na fotografiji, je takšna, da omogoča gomoljem zimo v odprtem prostoru brez dodatnega zatočišča.

Kdaj in kako vzgajati Jeruzalem artičoke? Kakšne so značilnosti skrbi za nenavadno kulturo?

Trajna zelnata kultura, navzven spominja na visoke sončnične rastline s kapami srednje oranžne cvetove na vrhu, se množi z gomolji in semeni.

Če pa je v prvem primeru mogoče do jeseni doseči žetev, potem se buržujska artičoka razširi več. V prvem letu, v najboljšem primeru, bo grm so lahko oblikovali nekaj majhnih vozlov, ki se bodo le v prihodnjem pomladu razvili v zdravo močno rastlino. Od njega in počakajte na resnično žetev.Za sajenje uporabljajte gomolje iz grozdja za artičoke v Jeruzalemu

Zato je najpogosteje za pridelavo netesnega materiala in užitne pridelke posajene gomolji ali njihovi drobci.

Kako posaditi Jeruzalem artičoke v državi?

Jeruzalemska artičoka je nezahtevna in se zlahka razvija v vseh tleh, pod pogojem, da ima zadostno prepustnost za kisik in vlago. Pomanjkanje humusa v tleh se lahko kompenzira s pismenim zgornjim prelivom. Ampak, če gojite gomolje v gosto, slabo izpihanem černozemu, tudi obilo hrane ne bo pomagalo, da bi dobili dobro žetev.

Poškodovanje gomoljev v tla se izvaja spomladi, ko se zemlja segreje do 16-18 ° C. Vendar pa je pred sajenjem arheoze v Jeruzalemu pomembno pripraviti postelje. Naredite to od padca:

  • kopati v globino bajoneta prostor, rezerviran za kulturo;
  • izbira korenin trajne vegetacije plevelov;
  • uvaja gnojila v tla, na primer gnoj, ki ga bo pozimi prebral in bo postal dober topen jopič za arheološko artifiko.

Related  V opozorilo vrtnarjev opis in fotografije zimskih sort jabolk

Ni treba razbiti grobov in izravnati grebene, saj je glavno delo spomladi. Posaditev idrijske artičoke v večini regij sodi v drugi polovici aprila ali prvega maja.

Kremenjen gomolj iz Jeruzalemske artičokePred sajenjem spomladi spomladi je treba izbrati zdrave velike gomolje brez znakov bolezni ali škode škodljivcev. Bolj kakovostna je sadilni material, prej bo močno sproščen in jeseni poletni prebivalec bo sposoben sestaviti prijeten pridelek. Če ni toliko velikih enakih gomoljev, jih lahko izrežete, tako da je na vsakem delu dobro označeno zdravo oko. V tem primeru rezine posušite in posujte z zdrobljenim premogom.

Fragment Jeruzalemske artičokePred sajenje postelji spet izkopali, ublažijo in usklajena, vrstice razmik širino najmanj 70 cm. Sadilni material je vdelan do globine 15 cm. V morajo vrtine ali jarki gomolji sodijo v območju od 30 do 50 cm.

Upoštevati take resne vrzeli med posameznimi grmičevji in vrsticami je izredno pomembno. V poletnih mesecih, lahko topinambur rastlina doseže višino 2,5 metra, ki ustvarja grebena trdno steno trpežnega, gosto listnato stebla in resno ovira gojenje in skrbi za topinamburja.

V toplem vremenu, ob ohranjanju vlage v tleh, se bodo mlada zelena stebla kmalu dvignila nad posteljami in razkrila srce oblikovane konce.

Kako pridelovati Jeruzalem artičoke?

Posebno pozornost ne potrebuje Jeruzalem artičokaČe poznamo vzdržljivost in zmožnost, da bi raketa Jeruzalem rasla celo na cesti in puščavi, mnogi vrtnarji naredijo resno napako in pustijo to kulturo sami. Sajenje gomoljev v tleh, drugič, ko prihajajo na rastline šele v jeseni, ko je čas za kopanje pridelka. Kakšno je presenečenje, ko pod močnim grmovjem najdemo le nekaj zelo razvejanih srednje velikih gomoljev.

Ne glede na to, kako skromno v svojih zahtevah, Jeruzalem artichoke, vendar, ko rastejo brez preproste oskrbe še vedno ne deluje. Kako zagotoviti oskrbo v Jeruzalemu artičoke pri gojenju kulture v državi?

Related  Zakaj je potrebno pomladi saditi drevesa sadja, časovno obdobje tega

Pred pojavom je pomembno:

  • prepreči nastop na površini vlažnostjo tal in nepredušnim pokrovom, tako da ublažijo tal nežno, s poudarkom na levi po zapiranju grebenov vrstice;
  • izvajajte plevela in odstranite vse plevelne rastline.

Te dejavnosti med gojenjem artemoke v Jeruzalemu se redno izvajajo po pojavu mladih rastlin.

Od trenutka sajenja in skoraj do žetve, veliki grmičevki z artičokimi artičoki potrebujejo obilno napajanje gnojila vsaj enkrat na mesec.

Jeruzalemska artičoka pri kočiKako v državi, da rastejo Jeruzalem artičoke, ki daje obilno zdravo žetev?

V prvi polovici poletja, ko rastline aktivno povečujejo zeleno maso, so sestavljene iz kompozicij s prevladujočim deležem dušika, bližje juliju pa prehajajo v pepelike in fosforna gnojila. Namakanje je urejeno glede na vreme, temperaturo zraka in stanje grmovja:

  1. S prekomerno vlago in pogosto zasaditvijo lahko v Jeruzalem artičoke vplivajo različne vrste gnilobe in pavšal.
  2. Pomanjkanje vode vodi v zaviranje presnovnih procesov, upočasnitev rasti, nastanek majhnih, močno razvejanih gomoljev. V suši, koreninski sistem rastline pogosto trpi zaradi škodljivcev v tleh.

Ko se stebla dvignejo na 30-40 cm, jim je treba dolgčas, kar spodbuja nastanek dodatnih korenin in povečuje prihodnji donos.

Rože iz Jeruzalema artičoke okrasijo osebno ploskevOdraščanje do višine meter iz tovarne v Jeruzalemu, na fotografiji, bi moralo biti vezano na močne podpore. Za to so nasadi razdeljeni v grmovje, ograjeni z žico in pritrjeni na navpične stebre. Uporabite lahko tudi pripravljene podloge za sadne grme.

Re-hilling sredi poletja bo pripomogel k povečanju donosa. Drug pomemben ukrep, ki omogoča, da vse sile rastline koncentrirajo na tvorjenje gomoljev, je rezanje brsti. Cvetenje in poznejše zorenje semen iz semen iz semen v Jeruzalemu preprečujejo rast gomoljev, zato se lahko brsti odstranijo brez bolečin ali pa popolnoma razsežejo grmovje do višine 1,5 metra.

Related  Kako ravnati s prašnatimi plesni v grozdju

Harvestiranje in shranjevanje Jeruzalemske artičoke

Malo, da bi vedel, kako rastejo Jeruzalemska artičoka. Jeseni, ko se pripravlja na kopanje gomoljev, si je treba zamisliti, kako jih najbolje ohraniti.

Sovrna tuba iz Jeruzalemske artičokeOd pojavljanja poganjkov do pripravka gomoljev za čiščenje traja približno 120 dni. Mesec pred kopanjem lahko ustavite hranjenje, in dva tedna pozneje rastlina stebla so cut, tako da nad tlemi s potaknjenci približno 30 cm v dolžino. Kajti preostale dni gomoljev bo več mogoče obnoviti hranilnih snovi in ​​tvorijo debelo kožo za dolgotrajno skladiščenje. Če izkopavate mlade gomolje, jih ne morejo niti pod idealnimi pogoji, gnuti ali posušiti.

Plodovi iz Jeruzalema so kuhani, ocvrti in pečeniKo je v Rusiji postajalo rastočo idrijsko artičoko, je postalo jasno, da je kultura izjemno odporna proti zmrzali. Zeleni kalčki v zamrzovanju stojijo v majhnem minus temperaturi in zrele gomolji se lahko uspešno preležejo v postelje pri temperaturah do -40 ° C. Res je, da mora biti greben varno prekrit s snegom. Toda tudi s tako edinstvenimi lastnostmi je potrebno jesensko kopanje.

Pojdite v hrano in spomladi, da se gojijo gomolji, shranjeni v kleteh, skupaj s krompirjem. Do nekaj mesecev se v hladilniku, rastlinskemu predelku, lahko shranjuje majhna količina rimskega artičoka.

Vendar pa lahko del posevka ostane v tleh, da bi izkopal v spomladi popolnoma ohranjene vse uporabne lastnosti gomoljev. Tukaj ne smete oklevajte. Pri prvih znakih vročine se popki na gomoljih zbudijo in gredo v rast. Pri ekstrakciji žetve z zemlje je pomembno, da se izločijo tudi najmanjši noduli, sicer se bo rastlinska rastlina artičoka spremenila v prefinjeno plevela.

Jeruzalem artičoke v državi – video