stolpec v obliki hruške na mestuČe je primestno območje miniaturno, bo hruška v obliki hruške postala okrasna dekoracija in jo obravnavala s sočnim sadjem. Selekcijska drevesa MV Kachalkin predstavljajo pritlikave drevesa, ki spominjajo na kolonialna jabolka. Običajno ime je bilo dodeljeno hruškam. Drevesa se razmnožujejo s cepljenjem na zimsko utrjenih podlage – kutine in irgu. Ampak lahko rasteš drevo semen.

Opis rdeče hruške

Sadna drevesa v obliki debelega črevesaKompaktno nizko drevo se vrednoti za dobro preživetje, enostavno vzdrževanje. Drevo, pridelano iz sadik, začne prinesti sadje že drugo leto. V prvem letu kolonijeva hruška daje do 3 kg velikega sadja. Za vse sorte palčk je značilna zimska trdnost in nepretrganost tal.

Nekatera drevesa rastejo na 2,5 metra, večinoma kolone rastejo na 1,5 metra, vendar so pokrita s sadjem. Zdi se, da so hruške zlepljene v prtljažnik. Pravzaprav so vezani na majhne vejice. Krona se ne oblikuje.

Prednosti:

  • nezahtevnost;
  • produktivnost;
  • odpornost na neugodne razmere;
  • kompaktnost;
  • visok donos.

Drevo zahteva redno obrezovanje, obilno zalivanje, dodatno oploditev odrasle hruške.

Drevo se bo dobro počutilo na ozki ploščadi, če le severni veter ne bo drgetal. Najboljši sadilni material je pripravljena sadika debelega krušnega hrušk, kupljena v vrtcu.

Obrat se lahko razmnožuje z zelenimi potaknjenci. Posajeno seme iz semena je treba posaditi, v nasprotnem primeru bo divja rastla.

Različne vrste škratov so malo, vendar so raznolike. Krhke hruške z različnimi datumi zrelosti so na voljo od zgodnjega poletja, s krajšim rokom trajanja do zimskih, z okusom na kavču. Sadje se uporablja sveže in v vseh ohranitvenih metodah.

Vendar pa palčki ne živijo dolgo. Plodovanje lahko traja 7-15 let. Pogoji pridržanja vplivajo na trajanje blagovnega obdobja.

Pogoji za sajenje in rastejo pritlikave hruške

pristanek iz hlodovineSadnice hrušk so zasajene spomladi, v dobro pripravljeni jeseni. V tem primeru je zemljišče napolnjeno z jeseni le z organskimi gnojili. Jama ima globino 50 cm, razdalja med drevesi je od 1 do 1,5 m. Žlico vode vlijemo v leglo, stiskamo zimo. Na impregniranem gomoljastem rastlini hruške, ki ravnajo korenine. Potresemo s peskom, ¼ ki vsebuje granulat superfosfat. Medtem ko drevo ne preživi, ​​potrebujete pogosto zalivanje. Spletna stran plijona v tleh ni pokopana.

Poleg korenin mora obstajati hranljiva zemljišča, pesek pa je le prašek. Zalivanje mladega drevesa je potrebno sistematično.

Ta preprosta zasaditev hruške v obliki stebra in skrb za to postane tovarna priljubljena v številnih vrtovih moskovske regije. Če se cvetovi pojavijo v letu sajenja, jih je treba popolnoma odstraniti, tako da so vse sile usmerjene v razvoj koreninskega sistema. Naslednje leto pustite nekaj sadja. V tretjem letu bo stolpec prinesel polno žetev.

Related  Slastna eksotika na koči – banana drevo

obrezovanje kolonske hruškeObrezovanje kolonske hruške je potrebno vsako leto. Ampak globlje obrezovanje, bolj mladi se pojavljajo sadike. Zlata sredina je skrajšati stranske veje na drugo ledvico. Plodno drevo ljubi organski dušik in mineralna gnojila. Primerna gnojnica in svež kuryak, vendar v prvi polovici poletja.

Trikratno hranjenje s sečnino je zdravilo za hruško v obliki stebra. Prvič je pršilo mlade liste. Folijarna zgornja obleka se ponovi še dvakrat z intervalom 2 tedna.

Če se hruške začnejo topiti, je drevo preobremenjeno s pridelkom. Naslednjo sezono se morate prilagoditi, da ne bi izčrpali drevesa.

Priprava kolobarjaste hruške za prezimovanje je potrebna, kljub prijavljeni zimski trdnosti skoraj vseh sort. Najbolj odporni zadržujejo sadne brsti od zamrzovanja pri -25 C. Toda v predmestjih je temperatura nižja, mlada drevesa pa so manj zimna.

Zaščita je izdelana iz suhih materialov pri roki:

  • lapnik;
  • slama;
  • žagovina;
  • netkani geotekstil.

Zaščita pred miši in zajkami bo vezana na dno zasenčenega lapnika. Najboljši sneg je lahko sneženje.

Najboljše vrste hrušk v predmestju

hruška bela-rdeča poznoSkrbno poglejte fotografijo hruške v obliki stebra – nenavadna okrasna rastlina se uporablja v žive meje in oblikovanje predmestnih posesti. Če menimo, da rdeče tekoče hruške uživajo v očeh od julija do sredine septembra, je težko opustiti kompaktni vrt. Pristojna izbira sort bo pripomogla k ustvarjanju hruške.

Zimske sorte so tiste, ki zrejajo od novembra do januarja in so shranjene skoraj vso zimo. Vključujejo sorte Dalikor, Sapphira G1, Lyubimitsa Yakovleva G3.

Hruške, ki se poberejo v avgustu in začetku septembra, se hranijo približno mesec dni. So sladke, tečejo s sokom. Primer takšnih sort so: jesensko sanje, nežnost, dekor. V avgustu lahko jedo kolono v obliki hruške G322. Sorta je samo-oplojena, nepretrgana. Plodovi rumene barve, včasih, rdeče barve madeže prtljago v celoti. Obdržite pridelek teden dni. Teža ene hrušk je okoli 200 gramov. G333 že predstavlja jesensko sorto z izjemnimi okusnimi lastnostmi.

Related  Gojenje krompirja v sodu – lastnosti sajenja, hranjenja in oskrbe

hruška SapphireOd začetka junija lahko jedete hruške v obliki kolona Carmen, razred G5, Medova. Sadeži dosežejo 300 g in so zelo okusni. Medena hruška, ki so jo leta 1964 uničili sovjetski rejci, je presenetljiva. Sadje 290 – 540 g s sočno sladko pulpo je dobilo oceno 4,92 točke na petih točkah. Zimska trdnost je nadpovprečna. Produktivnost do 110 kg z enega drevesa. Hruška hrana je odporna na hude bolezni, sadje pa traja do februarja. Pridelek je priporočljiv za gojenje v predmestju.

Kakršne koli vrste stolpičastih hrušk za moskovsko regijo se šteje, da je njihov pridelek precej višji od velikega drevesa, ki upošteva okupirano območje. Toda skrb za kompaktna drevesa, ki jih varujejo pred zmrzali, je veliko lažje. Dejstvo, da je hlodovina hruška že zgodaj v plodu, olajša pomanjkanje kratke življenjske dobe drevesa. Lahko hitro počakate na žetev mladih sadik, ki se razprostirajo s starim drevesom.

hruška G5Za industrijske sadne vrtove je sorta Carmen idealna. Na en hektar lahko posadimo do dveh tisoč rastlin. Temno rdeče 300 gramov sadja se prodajajo kot vroče pecivo. Hruška Decora ima rumeno sadje z vonjem vrtnice. Sorta je zelo odporna na večje bolezni, vztrajno prenaša podnebje v Moskovski regiji.

Video o miniaturni hruški