nekakšna hruška Memory of ZhegalovHruška Zhegalovega spomina, opis in fotografijo katere lahko študirate v tem članku, je dobila ime v čast slavnega genetika SI Zhegalova. Je hitro rastoča in primerna za gojenje v prostranosti naše države. To je sorta pozno jeseni, ki jo je vzrejala žlahtniteljica, ki je prečkala sorte Olga in Lesnaya Bela.

Splošni opis in značilnosti sadja

drevo spomladiRaznolikost hrušk Spomin na Zhegalov se zahteva med vrtnarji zaradi dobre zimske trdnosti in sposobnosti, da bi pridelek že 3 leta po sajenju. Plodovi so večji, v primerjavi z drugimi hitro rastočimi sortami (na primer Chizhovskaya ali Yakovlev’s Memory). V povprečju je težo hrušk približno 130 g, vendar pa obstajajo primeri, ko so v vrtnarjih, ob uporabi profesionalne opreme, zbrali sadje, ki tehta več kot 200 gramov.

Dober pridelek je zabeležen. Eno drevo prinaša do 40 kg sadja.

Koža zrelega sadja je rumenkasto zelena, sijajna. Celuloza je kislo-sladka in sočna, granularnost je srednje velika. Sadje ima značilno izrazit okus.

Krona drevesa je redka, ima dobro listnino in je primerna za nego. Skeletne veje imajo sivo lubje in se odmaknejo od debla pod kotom približno 45 stopinj, ki se nagiba na navpičnico.

cvetoče hruške. Spomin na ZhegalovDrevo je plodno pozno jeseni. Glede na preglede je hruška Zhegalovega spomina precej odporna na paranje. Tako lahko razlikujemo tri glavne prednosti sorte:

  • Plodnost;
  • zimska trdnost;
  • odpornost proti boleznim.

Postopek sajenja

pristanek hruškČe že imate izkušnje pri pridelavi drugih sort hrušk, potem posadite sorto. Spomin na Zhegalov za vas ne bo težko. Izberi sončno mesto na mestu, zaščiteno pred osnutki. Prepričajte se tudi, da se podtalnica ne približuje površini.

Pri načrtovanju pristanka, ne pozabite, da je Hrup Zhegalovega spomina samo-ploden, zato bodo dodatne dodatne opraševalne sorte potrebne dodatno.

Trije leto hrušk Zemalov spominja že na sadje. Kako pravilno urediti in kdaj je to najbolj ugodno, bomo še povedali.

Idealna tla so mešanica ilovice in černozem. V sredini pasu je drevo v glavnem posajeno v drugi polovici pomladi, v intervalu od konca aprila do maja. V južnih regijah se saditev pogosto izvaja jeseni.

hruško posadimo pravilnoČe načrtujete pomladno pristanek, je treba jamo izkopati že v jeseni, zemljišče pa je bilo do spomladi. Kmalu pred pristankom zmešajte pomladno plodno zemljo z organskimi gnojili in kozarcem superfosfata. S to sestavo bomo zasadili sadike.

Če ste dodali apno, je treba pristajanje preložiti 10 dni.

Vzpostavite klin ali pol, ki bo služil kot podpora za še ne okrepljeno drevo. Nato posadite sadike, ga pritrdite na nosilec in prelijte zmes.

Po tem se izlivajte s tremi vedri vode in pokrijte deblo. Za ta namen je primerna suha šota ali žagovina.

Skrb za hruško

hrup spomina na ZhegalovRedno posodabljajte plasti mulčenja okoli trupa in plevela skozi plevel, ki ga prelomijo. Tla morajo biti dobro navlažena. Mladi zeleni listi so najljubša poslastica ušes, zato morate posebno pozornost nameniti odpravljanju tega škodljivega organizma.

zdravljenje škodljivcevKo hruška raste, bo potreba po pogostem zalivanjem izginila. Optimum bo izvedel postopek 4-krat na sezono.

Če je vreme suho in vroče, je treba pogostost namakanja dvakrat tedensko povečati.

Ne pozabite na gnojenje z gnojem (2 kg na leto). Zaradi svoje sestave je sposoben nevtralizirati škodljive snovi, zbrane v tleh, zaradi razprševanja drevesa s kemikalijami proti škodljivcem. Spomladi je priporočljivo dodati 500 g sečnine za izboljšanje avtonomne funkcije hruške po mirovanju.pomladi spomladi

Obrezovanje zahtev

obrezovanje hruškSkeletne veje mlade hruške se razrežejo takoj po zasaditvi, določajo njihovo obliko in tvorijo krono. Obrezovanje odraslih dreves je treba izvesti spomladi. Sanitarno obrezovanje je najbolje narediti v jeseni, ko hlape zapusti. Lahko poiščete poškodovane, suhe ali oboljene veje in jih odstranite.

Pri pomladnem obrezovanju bodite pozorni na temperaturo zraka. Ne sme biti pod +8 stopinj.

Kako pravilno rezati hruško Spomin na Zhegalov je jasno viden na spodnji sliki:kronska tvorba od 1 do 4 leta

Pri odločanju, katera sorta hrušk, ki bo posadila na vaši vrtni parceli, pretehtajte vse prednosti in slabosti, ki temeljijo na značilnostih vašega podnebja in narave tal. Raznolikost Spomin Zhegalov se je izkazal za zanesljivo in plodno sadno drevo, ki se je v regiji popolnoma ukvarjalo. Poleg tega so plodovi dobro prevažani in shranjeni že dolgo, tako da jih lahko prodajate in pridelujete za svoje potrebe.

Najboljše mesto za pripravo hruške – video