Sladka sočna lubenica v SibirijiPoznaš tehnologijo toplotno-ljubezenske kulture, lahko raste lubenica v kateremkoli delu države. Toda to ne pomeni, da bo enostavno. Če ne ustvarite želenega temperaturnega režima, ne morejo zamenjati osvetlitve, nato namakanja in gnojil. Gojenje lubenic v Sibiriji je možno le v posebnih pogojih – v rastlinjakih, na toplih posteljicah, skozi sadike.

Pogoji za pridobivanje sladke lubenice

Načini gojenja lubenicOd samega začetka razvoja in do dozorevanja je toplota eden od glavnih pogojev:

  1. Semena se pojavijo pri temperaturi, ki ni nižja od 14 0.
  2. Za korenine je temperatura ugodna 24-30 .
  3. Povprečna dnevna temperatura med cvetenjem in nastanek jajčnikov mora biti najmanj 18 .
  4. Nočna temperatura poletnega zraka je potrebna nad 15 .

Dolžina dneva in prejemanje sončne energije v 10.000 luksov dnevno igra pomembno vlogo.

Za ustvarjanje takšnih razmer v Sibiriji je možno, če lahko pridelujemo pridelek na rastlinah v zaščitenem tleh na visokih toplih grebenov. So zasajene z rastlinskimi ostanki in mulleinom, ustvarjajo želeno temperaturo za korenine.

Koren lubenic razvejan, palica. Steblo gre globoko, hrano pa večinoma zagotavljajo korenine, ki se nahajajo v zgornjem rodovitnem sloju. V suši koreninski koren izvleče vodo iz globin. Zato na topli postelji lubenic ne pridobivamo nitratov gnojnice, ki se ob polnjenju pretvori v humus.

Tako, da bi dobili lubenica v Sibiriji, ki ni nižja od okusa južnega, lahko, če uporabite nekaj tehnik:

  • metoda sadik;
  • rastline v zaščitenem prostoru;
  • uporaba toplih visokih postelj;
  • uporaba zgodnjih zorjenih sort.

Glavni dejavnik, število sončnih dni iz Siberia izpolnjuje zahteve. Nenadomestljiva sončna energija je, da so ostali pogoji izpolnjeni v vsakem kraju na svoj način. Sibirija je velika in Omsk in Ulan-Ude se ne primerjata glede na podnebje. Vendar pa se lubenice gojijo povsod.

Gojenje sadik

Gojenje sadikSibirsko poletje je kratko. V tretjem desetletju junija so zmrzali še vedno možne, sredi avgusta pa že čakajo na prvo zmrzovanje. Zato bodo sadike pripomoglo k rasti lubenice v rastlinjaku in na odprtem tleh. Zato je prvi mesec raste lubenica na okenski polici. V tem času je pomembno, da ustvarite dobre pogoje osvetlitve, še posebej, ko se začne peti list. V tem primeru potrebujete svetlo razsvetljavo, boljše s posebnimi svetilkami, kot je “Almaz” 10 ur na dan. Sejanje v mesecu staremu, posajeno v toplem tleh.Mlada rastlina na odprto posteljo

Kako gojiti lubenica v rastlinjaku?

Konstrukcija rastlinjakov se je začela v bližini Moskve, da bi na cesarjevo mizo postavili lubenice. Toda rezultat ni bil zelo dober. Ni bilo ustrezne razsvetljave, in to je eden od osnovnih pogojev za pridobivanje sladkih sadežev.

Lubenice v rastlinjakuRastlinjak za lubenice mora imeti dobro preglednost in prezračevanje. Sodobni materiali nam omogočajo izpolnjevanje tega pogoja. Za gojenje lubenic so primerne rastlinjake za paradižnik. Lahko jih naredite dobre sosede. Nosijo lubenice z navpičnim podplatom trepalnic ali talnih oblog. Možen je del trepalnic s tla, drugi pa ga obesiti.

Rastline rastline zaporedjujte z razdaljo 70 cm med vodnjaki. Za vsako listo je potrebno dobro osvetlitev. Zato rastline niso postavljene bolj pogosto. Sadike so zasajene konec maja, v začetku junija, ko je zemlja dobro ogrevana. Kosilo je narejeno veliko, rastlina je nekoliko pokopana, vendar mora biti okrog njega čisti pesek, tako da je mogoče najprej zaščititi korenine. Neizgrajene rastline senci 2-3 dni, dokler se ne navadijo.

Skrb za rastlino - zalivanje in prelivanjeSkrb za lubenice v rastlinjaku je pravočasnega namakanja z uporabo mešanic gnojil z nizko koncentracijo v začetku poletja. Da bi preprečili pojav gnilobe in žuželk, učinkovito škropljenje EM-1 Baikal skozi vse sezone.

Cvetoče lubenice konec junija, prvi moški rože, potem pa bodo ženske, ki jih je mogoče razlikovati s prisotnostjo miniplodov namesto nog. Opraševanje poteka zjutraj. Moška roža je odtrgana, cvetni lističi se odstranijo in stebri se pripnejo proti pestice ženske rastline.

Pollinjenje lubenicTa postopek za jamstvo se izvaja večkrat. Takoj, ko se jajčnik začne povečevati, je prišlo do opraševanja. Po tem se odrezek višji odreza, pri čemer se več listov naloži. Očistite stranske stopnice. V obratu za rastlinjake je dovolj, da pustite tri plodove in v prihodnosti odstranite rastočo zeleno maso.

Tukaj je lubenica, ki se goji na vrtuNaraščajoče sadje s svojo težo se izvleče iz biča iz suspenzije. Zato morajo v vrečo z žico vnaprej obesiti s pritrditvijo na rešetki, ne glede na bič. Ko vlivajo lubenice, zahtevajo vlago v tleh. Toda takoj, ko je polnjenje končano, jih ni potrebno voditi. Jedro korena bo proizvedla dovolj vode, lubenica pa bo sladka in sladka.

Očistite lubenice, ko so zreli. Znak za pripravljenost ploda bo osušena ozka antena, rahlo krčenje, ko se plod stisne in čas, ki je pretekel od vezave. Biti mora od 35 do 45 let. Tveganje za odstranitev ploda, ki ni popolnoma zrelo, ostane vedno.

Gojenje lubenic brez rastlinjaka

Gojenje lubenic brez rastlinjakaSpomnimo se, da je sibirsko poletje nepredvidljivo, da je hlajenje mogoče kadar koli, tudi na prostem tleh za zaščito lubenic. Običajno so jim pripravljeni visoki greben, v katerem je položeno biogorivo. Vrstice so prekrite s črnim filmom kot mulč ali geotekstil. Namestite lubenice na hribu, bližje soncu in tako, da voda med zalivanjem ne stagnira.

Izolirana sibirska vrtna posteljaVijaki so pripravljeni vnaprej, za rastline v zavetju se zareze, nad njo je nameščena zaščitna kapica, ki pokriva prekrivni material, če postane hladnejša. Zaprta postelja ne pušča plevelov in se ohladi tudi v hladnih nočeh.

Na odprtih posteljah opraševanje lubenic ni potrebnoPri oplemenitenju svežega zraka pride naravno. Ogorodniku je treba nadzorovati nastajanje rastlin, ne da bi omogočili zaraščanje z biči 3,4 vrst. V odprtem tleh sam regulira obremenitev, presežne plodove se padejo, dosežejo velikost orehov.

Kako zbrati seme lubenic?

Priprava semena za sajenjeLahko kupite semena, vendar ne vedno obstaja vrsta, ki vam je všeč. Pogosto se ime sorte na embalaži in njegovi vsebini ne ujemata. Zato je postalo pomembno, kako ustrezno spraviti seme lubenice in drugih poljščin. Za vse melone se zarodek zarodka izbere s semeni, jih pustimo 3-4 dni za fermentacijo, ki pokrivajo posodo na vrhu s krpo. Kasneje se semena sperejo sluz, posušijo, dajo v škatlo in podpišejo sorto in leto žetve.

Lahko ga uporabite za sejanje v dveh letih. Sveža semena daje veliko moških cvetov in zelo malo jajčnikov. Rok uporabnosti semen je 5-6 let pri običajnih pogojih shranjevanja.

Tranzitnost rastočih lubenic v Sibiriji – video