Torej, izgleda kot postelja ceviNenavadni načini rasti krompirja, na primer v vrečah, visokih grebenih ali slamici, so nedavno znali domači proizvajalci tovornjakov. Toda, če pomislite na to, so mnogi na svojem spletnem mestu opazili, kako je gomolj prišel v posodo s kompostom, ne samo z amicable poganjki, temveč tudi gomolji. V dobro gretem, hranljivem in nujno vlažnem okolju pridelek daje celo omejeno količino.

Dejansko to načelo temelji na načinu sajenja krompirja v sodih in drugih podobnih posodah, ki morda niso kovinski, plastični ali leseni. Osnovni pogoj, da je sodček nad 30 cm, vlaga in kisik, so bili dobljeni v koreninam z zadostno oskrbo in tla so bila ohlapna in hranljiva.

Priprava na sajenje krompirja

Priprava tal in sadilnega materialaKo se najde primerna zmogljivost, ne hitite na kopno. Do trenutka, ko potopitve krompirja v zemlji, je pomembno, da odstranite iz dna soda ali vrtati v njej dovolj veliko število drenažne luknje. Ni slabo, če se na stranskih stenah pojavi podobna perforacija visoke zmogljivosti.

Takšna tehnika bo pripomogla k izogibanju prekomerne vlage in penetrira kisik na korenine rastlin. V primeru krompirja je to dvakrat pomembno, saj koreninski sistem ni tako velik in je obremenitev ogromna.

Tehnologija rasti krompirja v ceveh pomeni, da je količina sadilnega materiala, nato pa gomolji, ki so nastali v rezervoarju, precej veliki. Tako lahko kmet tovornjak nadzoruje dobavo vlage in kisika:

 • perforirana cev ali plastična cev z zarezami na razdalji do 20 cm drug od drugega se navpično vstavi v visok cev.
 • odprt konec, skozi katerega se po iztovarjanju zaključi, bo mogoče vodo, krmo nasadov krompirja in jo spraviti ven.

Če priključite kompresor ali črpalko v luknjo, je tla v ceveh enostavna za nasičenje s kisikom. Sistem korenskega namakanja namakanja pomaga enakomerno navlažiti tla pod krompirjem.

Sesanje krompirja v sodu in skrb za nasad

Gojitev gomoljev v soduKrompir v sodu ne more storiti brez varne hranilne mešanice tal. Za to kulturo bo primeren primer, ki sestoji iz enakih delov končnega komposta ali re-pergole in običajne vrtne zemlje.

Ker bodo rastline rastejo v skoraj zaprt v majhni količini je bistveno, da v sod skupaj z zemljo ne postane nevaren škodljivec krompirja. Zato tla, ki nevtralizirajo žuželke in njihove ličinke:

 • predhodno žgane ali paro;
 • celo v jeseni pred sajenjem, kisle s kemikalijami.

Odrasli krompir v lesenem soduJeseni, ko se le pripravljeni tla za gojenje krompirja v sodu, smo dodali zmes amonijevega nitrata ali sečnine, dvojni superfosfat, kalijevih spojin in pepela. V peščenih tleh primanjkuje magnezija, zaradi česar je sulfatom in dolomit moke. Potem je cev nameščena v nameravani lokaciji in spodnji plasti tal se vlije od 10 do 15 cm. Na tleh, malo perečih, širjenje vzklila gomolji ali semenskega kosov izvaljenih z očmi, in top deset centimetrov krompir vlijemo mešanico zemlje.

Odlična žetevKo kalčki rastejo 2-3 cm nad nivojem tal, jih je treba sprati z mešanico zemlje. Če ne pustite rastlini, da oblikuje polno listje, krompir usmerja vse sile na razvoj koreninskega sistema z novimi stolonami, na katerih se bodo nato pojavile gomolji. Postopek izlivanja zemlje se ponovi, dokler se cev ne napolni z metrom. Ne tvorite sloja tal zgoraj. Rastline morda ne bodo imele dovolj moči za oblikovanje kakovostnih gomoljev do konca sezone, saj bo vse možnosti izginilo pri nastanku koreninskega sistema.

Ves ta čas se tla aktivno zalivajo, izogibajo se sušenju, ki je v majhnem obsegu zelo verjetno in nevarno za sajenje krompirja.

Krmljenje krme za gojenje v sodu

Krompirjeva postelja iz plastičnih sodovKrompir, še posebej v sodu, kjer se hranilne lastnosti tal hitro izčrpajo, izredno potrebuje mineralna in organska gnojila.

Kot gnojilo za krompir, ko sadite, uporabite:

 • gnoj, ki se tradicionalno uvaja pod semenski material;
 • kompleksna mineralna gnojila za ta pridelek;
 • mešanica treh delov čiste nizko ležeče šote in gnoja;
 • tri- ali štiri-dnevne infundiranje sideratov.

Ko se poganjki dvignejo za 10-12 cm, morajo rastline prejmejo topne obloge s kalijevimi in dušikovimi gnojili. Kadar je pridelovanje krompirja v sodu gnojila lažje za uporabo v tekoči obliki s hitrostjo 1-2 litrov na grmičevje.

Če se krompir napolni s sečnjo krompirja, se za nevtralizacijo neizogibne zakisljevanja tal uporablja dolomitna ali mleto moko. Najboljše rezultate pri uporabi gnojil je treba pričakovati le z zadostno zalivanjem.

Potrebno je narediti naslednji sloj zemljeEnkrat se hranijo zgodnje sorte, pozno zorjeni krompir pa zahteva dva dodatna preliva. Pretirana uporaba dušikovega gnojila na sajenje krompirja v sodih ni mogoče, saj se presežek dušika lahko akumulira v gomoljev v obliki nitratov, škodljivo vpliva na kakovost pridelka ter sposobnost pegavost stabilnosti pri skladiščenju. Če krompir dovajanje sečnino ali drugo sredstvo, ki vsebuje dušik, je bolje, da kombinirati z kalijevih gnojil za krompir pri pristanku v sodih.

Na koncu cvetočih rastlin lahko hranimo gnojila, ki vsebujejo fosfor. Ta snov prispeva k odtoku hranil iz listov v gomolje.

Prednosti krompirja v sodih

Ustrelitev krompirja v sodSkladnost s pravili sajenja, napajanja in hranjenja bo zagotovila tovornjakar z velikodušno zorenjem velikih zdravih gomoljev.

 • Zaradi boljšega segrevanja in celo vnosa vlage bodo pripravljeni za žetev veliko prej kot pri uporabi tradicionalne tehnologije.
 • Poleg tega sajenje krompirja v sodih odpravlja potrebo po rednem plevelu in sejanje ohrovta.
 • Poškodbe zemlje niso poškodovane, zato se ne smejo bati mnogih motenj v kulturi.

Natančne krompirjeve posteljeKo se pripravljena tla lahko večkrat uporabijo. Ko odstranimo pridelek krompir, cev semeni zeleno-gnoj, in v jeseni, da organskih in mineralnih dodatkov.

Različni načini sajenja krompirja – video