Buča različnih vrst in sortPumpkin je priznan po vsem svetu kot dragocen rastlinski rastlin. Bučne posode so enostavne za prebavo, vsebujejo veliko koristnih snovi za telo in so zelo dostopne. Toda niti večina gospodinjk, ki dodajajo bučo v kašo, naredijo okusen sok ali okusno marmelado, niti kmetje ne vedo, da so pod eno ime združene zelo različne zanimive kulture.

Poleg tega te rastline ne pripadajo le različnim vrstam, ampak imajo tudi popolnoma drugačne namene.

Razvrstitev bučnih sort

Rastlin iz rodu CucurbitaRod Cucurbita, ki združuje številne sorte buče, vključuje 18 vrst, od katerih večina nima nobene kulinarične vrednosti, nekatere pa se uporabljajo kot krmne, okrasne in tehnične rastline.

Glavno središče izvora in distribucija vrst bučnih rastlin sta Srednja in Južna Amerika, kjer so te rastline poznali in uporabljali ljudje v antičnih časih. Vendar pa del podvrst izhaja iz azijske regije in Afrike. Trenutno je zaradi razvoja odnosov med državami in celinami tovornjaki na voljo vsa raznolikost vrst, na svoji spletni strani pa lahko poskušate pridelati najbolj nenavadne rastline.

In najbolj znane kulturne vrste hrane v svetu so:

  • velika bučna buča ali maxima Cucurbita;
  • trdno-squash ali Cucurbita pepo;
  • Muscat buča ali Cucurbita moschata.

V tem primeru se gojijo in gojijo dve vrsti, in sicer grobo obdelana in trda noga buča.

Podvrsti velikega tkiva - dekorativna bučaEden od velikodultiviranih podvrst je impresivna buča na sliki, ki spominja na turške kape in je naravna kot dekorativna kultura. Ampak ljubil s številnimi squash in squash, čeprav se uporabljajo kot hrana v obliki zelenice, prav tako pripadajo bučam in pripadajo vrsti Cucurbita pepo.

V Rusiji je prideloval raznolikost velikodušne bučeZ množico skupnih značilnosti in lastnosti imajo gojene vrste in sorte buče, kot je na sliki, številne razlike v videzu zelenih delov rastlin in plodov ter tudi po njihovi kakovosti.

Če bomo upoštevali steblo, se bodo v velikoplastičnem bučenju skoraj okrogli v prečnem prerezu in v trdnem obrazu z dobro definiranimi robovi.

Če želite najti rastlino, ki pripada vrsti Cucurbita maxima, je mogoče uporabiti praktično ravne plošče, medtem ko je v muškatni bučki na listih jasno vidna zareza v sredini. In listi trdno zrnate buče so pokriti s grobo, trnjastim kupom.

  • Sadje trdih korenin in velikodušnih bukov pogosto imata okroglo ali podolgovato obliko, semena pa se nahajajo sredi ploda v prostranih votlinah.
  • V muškatnem plaščastem mesu v obliki hrušk zavzema skoraj celoten volumen sadja, semena pa so zelo majhna in so bližje širjenju.

Bučasto bučno oblikoV Rusiji in drugod po svetu, buče imajo lahko lobano ali gobasto obliko. In v podskupini bush bučke, kot je na sliki, in vključujejo bučke, bučke in squash, cut iz rastline v starosti od 6-14 dni.

Torej, kaj je dobro glede tega ali tiste vrste buče? Kakšne so njegove značilnosti in značilnosti? Da bi razumeli vso raznolikost, vam bodo pomagale fotografije vrst in vrst buče.

Related  Najpogostejše bolezni ribeza in načinov za njihovo zdravljenje

Veliko fruktovano bučo (Cucurbita maxima)

Veliko fruktovano bučo (Cucurbita maxima)Ime tovrstne buče govori zase.

Sorte velikodušnih buč je priljubljena pri vrtnarjih po vsem svetu, vendar lahko najdete najbolj izstopajoče vzorce le v pogojih dolgega toplega poletja. V ugodnih pogojih, masa buče doseže več sto kilogramov, in sorte delikatesnih se kopičijo do 15% sladkorja.

Chalmoid BučnaNi presenetljivo, da je bila bučna vrsta vrste Cucurbita maxima najbolj razširjena v svoji domovini, v Peruju, pa tudi v južnih državah ZDA, Bolivije in Indije, kjer je bilo pridobljenih veliko lokalnih zanimivih sort. Zanimivo je, da so velike sadike, ki pripadajo isti vrsti, presenečene s svojimi oblikami, barvami in celo velikostmi. Skupaj z velikanskimi rastlinami so na pritiskih tudi pritlikavci, ki na fotografiji proizvajajo zelo skromno sadje, kot je že omenjeno krompirjevo bučo.

Različica bučeIzrazit predstavnik debeloplodnih vrst v ruskih postelj se lahko šteje kot dobro znane sorte, kot so “Stofuntovaya” buče na fotografiji, tudi v sredini voznega pasu, ki raste do 10-15 kg, medtem ko je v toplejših regijah tovornjakarjev odlične sadove 35-50 kg. Raznovrstnost buče oranžne izstopa tanko skorjo, puhasto rumeno-oranžno meso in odpornost na splošnih bolezni kulturi.

Raznolika sorta Merchant z jagodamiMed velikimi nosilci zapisov bučnih sort “Titan” in “Kupchikha”, ki ne prinašajo vrtnarstva že vrsto let.

Toda hibridna “Teschenka” se je pred kratkim pojavila v vrtovih, vendar se je že uveljavila kot visoko donosna pridelka, ki prinaša sadje, težo do 20 kg. Meso takšnih buč je bogato s karotenom, ima prijeten okus in ne izgubi kakovosti pri dolgotrajnem skladiščenju.

Trda koruza (Cucurbita rero)

Sorte trdno zrnate buče (Cucurbita rero)Ta vrsta buče v naravi je nekoč odkrila indijska plemena Srednje Amerike in postala ena najbolj priljubljenih, če ne kultnih rastlin v regiji.

Letna rastlinska rastlina, ki jo zdaj zastopa veliko desetine sort in sort, se goji povsod od južne Mehike do osrednjih držav Združenih držav. V kulturi so gomolji in grmičevje, nekatere podvrste pa so dekorativne buče, kot na sliki, ki se uporabljajo za okrasitev vrta in notranjosti.

Dekorativne krušne bučeCucurbita pepo, kot vrsta, je razdeljen na več neodvisnih sort, med njimi so: čvrsta tkiva, bučke in patisson.

Ćvrsta bučna ćebula je dobila ime zahvaljujoč grobi in zelo gosti sloj lubja, ki pridobiva moč, ko sadje dozori. To je najbolj zgodnji videz v ruskih vrtovih, ljubitelji bučk pa morajo upoštevati, da je meso sadov te vrste lahko zelo grobo, zato izberite sorte, ki bodo še posebej previdne. Danes so domačini ponujeni številni zanimivi hibridi in bučne sorte, med katerimi so rastline zelo nenavadnih vrst in lastnosti.

Related  Rdeče zelje – gojenje in oskrba

Zgodnje zorenje težko zaostalih bučk Tverdokorymi zorenje buče sorte “špageti” zorenja za 65-80 dni v rastni sezoni predstavlja dlinnopletistoe rastlina z ovalnimi sadja rumenkaste ali kremni barvi. Masa squash je med 800 in 1,5 kg, vendar je glavna značilnost sorte skrita pod trdo lubje. To je majhna, mastna, delitev mesa, katere vrsta je dala ime sorti. Sladkost buče na fotografiji, ni veliko, ampak nekaj podobnega vegetarijance in privrženci pravilne prehrane za priložnost, da praznik na nenavadne zelenjave “testenine”.

Early zorenje buče sorte AmazonAmazonka je zgodnja sorta zorenja z bučkami, katere glavna vrednost so majhni deli majhnih sadežev, ki tehtajo približno en kilogram. Juicy oranžno bučno meso je bogato s sladkorjem in karotenom, ki je dragoceno za otroško in prehransko prehrano. V tem primeru se lahko pridelek oceni s bučnimi bučkami s kratkimi, komajda razvitimi biči.

Gymnosperm bučo zasluži posebno pozornost vrtnarjev. To je sorta srednje zorenja, ki tvori rastline z dolgimi, močnimi trepalnicami dolžine do 5 metrov. Masa ene buče je 3-5 kg, meso je oranžno, ohlapno.

Gymnosperm bučeZnačilna lastnost kulture so okusna semena, bogata z oljem, brez trde površinske lupine. Pumpkin, na fotografiji, je nezahteven, vendar pa ga ni mogoče shraniti dlje časa zaradi nevarnosti kalitve semen znotraj ploda.

Ultra-hitro različnih grmovnic buč “Smile” je enostavno prenašajo zmrzali in pridelek je pomemben kot vir sladke porcij sadja z celuloze, vonjem to melono.

Ultrazvučena sorta bush pumpkin Značilen primer sort bush bučk se gojijo na vsakem vrtu patissons in bučke, kot tudi priljubljena danes bučke s sadjem vseh odtenkov rumene in zelene.

Bučna bučna (Cucurbita moschata)

Bučna bučna (Cucurbita moschata)Muskatovo bučo lahko varno imenujemo najbolj okusne za vse gojene vrste. Ni presenetljivo, da so arheologi odkrili seme te posebne kulture v študiju najstarejših naselij v Južni Ameriki.

Glede na morfološke značilnosti, in sicer pojav stebel, listov in cvetov, ta vrsta buče zaseda vmesni položaj med Cucurbita maxima in Cucurbita pepo. Toda celuloza sadja po videzu in okusu se izrazito razlikuje, saj v povprečju vsebuje do 11,5% sladkorja, je gosto, maslo in ima občutljiv prijeten vonj.

Vendar pa je težje pridelovati plodove muskateljeve buče, kot pa velikodušne ali trdne korenine. Rastline zahtevajo toploto in vlažnost, bukve pa so srednje ali pozne. V svetu je šest podvrste muskatne tkivke. Toda najbolj priljubljene so bučne hruške, zaradi okusa in konsistence celuloze, imenovane “batternat” – maslo mat.

Za ruske poletne rezidente rejci ponujajo precej hladno odporne sorte buče te vrste, ki prinašajo sladke delikatesne sadove za 90-120 dni.

Zgodnja sorta zorenja muškatnega tkiva “sladkorna pelina” oblikuje rastline, na katerih lahko hkrati sesede do 8 sadov, ki tehtajo od enega do pol do dva kilograma.

Related  Kako skrbeti za kosmulje

Zgodnje zorenje raznolikosti muškatnega tkiva Posebnost sorte buče, kot je na sliki, sta nenavadna oblika sadja in njihova zgodnja zrelost. Sladka in sočna celuloza, bogata s karotenom, vitamini in se lahko uporablja za izdelavo sokov, otroške hrane in drugih vrst kulinaričnih izdelkov

Pumpkin sorta “Pearl” zreja tri tedne kasneje. Sadje v tem primeru ima klasično obliko hruškaste buče in teže doseže 3-6 kg. Nasičena oranžna celuloza vsebuje veliko sladkorja in karotena, zaradi česar je primerna za otroke in zdravo hrano. Rastline dobro prenašajo suha obdobja, plodovi pa lahko dozorejo v prostoru.

“Pineapple” butternut squash – srednje hibrid z dolgimi trepalnicami in hruškasta deli sadja maso do 2,5 kg. Lubje buče v tem razredu, kot je na fotografiji, je kremo ali rumenkast odtenek, in meso se lahko nabirajo do 10% sladkorja. Bučna vrsta muškatnega oreščka je univerzalna in odporna na bolezni.

Figolistaya buča (Cucurbita ficifolia)

Figolistaya buča (Cucurbita ficifolia)Perujski džungla je domovina in druga vrsta buče, ki je v nasprotju z že opisanim obrat je trajnica.

Navzven, zelena squash, površina, ki je dobro vidna belkasta fancy vzorec, rez je bolj kot nezrelega lubenice. V ovalne ali podolgovate sadje figolistnoy bučnim grobega belega ali rumenkastega mesa s sladko aromo in okus. Semena prav tako spominjajo na lubenica tako v obliki kot v trdi črni lupini. Rastline živahna, plezanje, posamezni poganjki dosežejo dolžino 10 metrov.

Zelena melona se uporablja za to vrsto zelenjave neželenih jedi, toplotno obdelati, in zrel – surovine za slaščice in alkoholne pijače. Kljub tropskemu poreklu te vrste bučke, kot je na sliki, se lahko raste tudi na severozahodu države.

Voščena buča (Benincasa hispida)

Pumpkin vosek sorta Razširjene podolgovate zelene veverice te vrste so bile prvotno znane le na jugovzhodu. Toda danes so se v Rusiji pojavile prve sorte buče iz rodu Benincasa hispida. Plodovi temno zelene odtenke imajo nenavadno gosto lubje, na dotik podoben vosku.

Chengju voščena bučna sorta ustvarja sadje, pripravljeno za pridelek 125-130 dni po setvi. Buče zorijo na dolge, močne trepalnice. Teža vsakega ploda doseže 6-15 kg, njegova dolžina pa je od 25 do 50 cm.

Mleko s sadežem te vrste buče se lahko uporablja v kuhani, zamrznjeni ali ocvrti obliki. Kulinarične uporabe so narejene iz zelenih buč, ki niso dosegle zrelosti in zrelih plodov. Ko ste zreli, buča nabere določeno količino sladkorja, vendar se ne more primerjati z muskateljevo bučo. Toda voščena buča – to je zapisnik za obdobje skladiščenja. Brez izgube kakovosti sadje lahko leži do 2-3 leta.

Koristni nasveti za izbiro buče – video