tresetni lonacPostupak uzgoja sadnica bilo koje biljke kod kuće nije lagan zadatak i zahtijeva poštivanje svih potrebnih uvjeta prihvatljivih za klijanje sjemena. Vrlo je mnogo vlasnika kućnih i vrtnih terena znatnih napora da rastu jake i izdržljive biljke, koje nakon toga daju izvrsne usjeve i prekrasne cvjetove. Pročitajte članak: sadnju papra na sadnice!

Sadnja biljaka sa sadnicama skraćuje razdoblje vegetativnog rasta u otvorenom tlu i približava razdoblje berbe nekoliko puta. Posebno primjenjive sadnice u hladnim teritorijalnim klimatskim zonama, gdje je ljetno razdoblje znatno kraće, u usporedbi s toplim rubovima.

Posebno je važno tijekom sjetve odabrati plovilo koje ne smije biti previše duboko i teška, ali istodobno prostrana i udobna za transport i transport. Profesionalni vrtlar uvijek voli stavljati sadnice u odvojene kalupe kako bi izbjegli ronjenje.

Na tržištu su se na tržištu pojavili posve novi proizvodi – tresetne posude za sadnice, koje su prikladne posude za uzgoj. Comfort – to je prihvatljivo za imovinu vlasnika zemlje, treseta je primjenjivo više kako bi se stvorili prave uvjete za optimalan razvoj mladica i usklađenosti s minimalnim oštećenja korijena sustava prilikom slijetanja na otvorenom terenu.

Treset spremnici mogu biti vrlo različiti oblik – okrugli, kvadratni, u obliku čaše i presjeka oblika cijeli lonaca, s mogućnošću komad ili blok aplikacije imaju vrlo različita parametre promjera i dubine: 100 x 100 mm, 90 x 90 mm, 80 x 80 mm, 70 x 70 mm, 60 x 60 mm, 50 x 50 mm, debljine stijenke od 1,5 mm do 2,5 mm.

tresetne tenkove

Ambalaža od treseta se pakira u pakiranom obliku kako bi se održali odgovarajući standardi za pohranu i spriječili prerano starenje.

tresetne tenkove

 Dubina i promjer tikvica za sadnice i lonce odabira se iz izračuna vrijednosti buduće pucanja biljke. Općenito, ambalaža uvijek označava naznake klijavosti sjemena od kojih usjeva možete primijeniti ovaj ili onaj oblik.

sadnice u tresetnim posudama

Pozitivni i negativni aspekti primjene tresetnih lonaca za uzgoj sadnica

Uzgoj klica u tresetnim posudama je sasvim nova metoda i često postavlja mnoga pitanja o izvedivosti korištenja tresetnih ambalaža.

Related  Sadnja, uzgoj, obrezivanje i briga za osjećaj trešnje

Pro uzgoju sadnica u tresetnim posudama su sljedeći:

  •  treset za sadnice – ekološki i biološki sterilni kapacitet za klijanje i razvoj korijenskog sustava;
  •  uporaba tresetne tegle za sadnice uključuje sadnju u otvorenom tlu izravno u spremniku koja se pod djelovanjem vlage razgrađuje i nakon toga otapa u roku od mjesec dana, oplodujući tlo;
  •  ambalaža od treseta ne sadrži sjeme raznih korova i patogenih mikroorganizama;
  •  sposobnost klijanja sjemena u tresetima zajamčena je sto posto;
  •  Kada presađivanje sadnica u zemlju, korijenski sustav ostaje netaknut;
  •  kada se prevoze biljke, tlo se ne suši u spremniku;
  •  izbojci sadnica imaju mogućnost primanja uravnotežene prehrane s potrebnim mineralnim i organskim tvarima;
  •  Biljke su potpuno zaštićene od napada različitih nepovoljnih mikroflora bakterija;
  •  uzgoj sadnica u biološki čistoj treseti omogućuje vam povećanje usjeva za trideset posto i postići dvostruko brže nego kada je posađeno na uobičajeni način.

Unatoč pozitivnim aspektima primjene inovativne metode uzgoja sadnica povrća i cvijeća, u ovom postupku, postoje nedostaci povezani s činjenicom da su mnogi proizvođači u spašavanju snage treseta može ponuditi potrošaču neispravan proizvod, u sklopu koje je veliki udio je kartona.

Gusti sloj papira je gušće od prirodnog treseta, što može biti ozbiljna prepreka razvoju korijenskog sustava biljaka i njenog raspadanja u tlu. Stoga, odabirom kapaciteta u trgovini, trebali biste pažljivo procijeniti njegov izgled. Iz onoga što je napravljeno, kapacitet je vrlo jednostavan za određivanje dodirom. Posuda od treseta je krhka i porozna, kartona – previše gusta i prešana.

Upute za upotrebu tresetnih pakiranja za pravilno uzgoj sadnica

Prvo upoznavanje s tresetnim pakiranjima uvijek uzrokuje pojavu pitanja – kako koristiti tresetne lonce za sadnice?

Prije izravne uporabe tresetnih lonaca u namjenske svrhe, oni se natopaju u otopini mineralnih i organskih gnojiva, nakon čega ih se osuše.

Da bi se buduće izbojke razvile u puni sustav korijena i uništile zid od lonaca, mogu napraviti male rupe, odličan način – upotrebu bušilice.

Pripremljeni tla sama s korištenjem organskih elemenata ili kupljenih u trgovini za vrtlare i kamione poljoprivrednika ulijeva se u lonce. Istodobno, mora zadržati svoju prozračnost i ne biti previše gusta.

Related  Jedna od zapadnoeuropskih sorti dinja dinje

sadnice u tresetnim posudama

Svako sjeme određene kulture posadeno je u posudu prema vremenu sjetve i parametrima dubine uz poštivanje agrotehničkih uvjeta. Treset je izvrstan medij za prianjanje klice i reznica, kao i žarulje.

cvijeće u tresetnim posudama

 Zalijevanje sadnica u tresetnim posudama ima svoje osobine čestih i iskrivljenih priroda. Za izvođenje ovog postupka, pištolj za prskanje je vrlo prikladan.

Radi boljeg klijavanja biljaka lonci su prekriveni filmom i izloženi toplom mjestu (20-25 ° C).

Korištenje treset lonci vrtlar ne eliminira gnjavažu kaljenje rasada od sadnica navikli na prirodnim klimatskim uvjetima rasta, tako da je jači i čvršći.

Široka rasprostranjenost tresetnih teglica daje punopravni opis njihove praktične i udobne primjene u praksi mnogih ljetnih stanovnika. S obzirom na pridržavanje svih uputa i pravila za korištenje kontejnera, vješti vrtlari dobiti dobar ishod svojih aktivnosti na kopnu, osobito pozitivno odgovoriti poljoprivrednike koji imaju do sadnje sadnica cijelo polje.

Ako možete kupiti nisku kvalitetu biološke ambalaže, očekivani učinak je znatno niži, što zaslužuje, naravno, negativni odgovor.

Danas, znajući o tresetnoj kontejneru sve nužne nijanse, potrebno ih je pridržavati, a rastući sadnice vlastitim rukama donose samo dostojne zetve.

Video: uzgoj sadnica metodom Dmitrij Slavgorod