plodovi žute šljiveU domaćinstvima Ruse, svugdje se uzgajaju različite vrste šljiva. Međutim, unatoč stalnom zanimanju za kulturu, šljiva žuta – ne tako često gost. Razlog je mišljenje da je žuto-fruited sorte više ispravno uzeti u obzir šljiva, a stvarni jantar plod voća može se dobiti samo u južnim područjima. Ovo nije tako! Uzgajivači koriste šljivu, šljivu kinesku i domaću. Uzimajući samo najbolje od predaka, nove sorte dobivaju bolju zimsku izdržljivost i prinos, plodovi postaju slađi i veći.

Plodovi ispuštanja žutih sorti jednako su dobri u svježem i konzerviranom obliku. Od svijetlog aromatičnog šljiva pripremite desertni džem, marmeladu i pekmez.

Danas na raspolaganju vrtlarima desetaka zanimljivih sorti za sve krajeve zemlje. Mnogi od njih su rezultat rada entuzijasta Dalekog istoka, Sibira i Urala. Postoji žuta šljiva za Moskvu i Sjeverozapad. Dobivene su izvrsne sorte različitih razdoblja sazrijevanja za više južnih regija od Srednjeg Chernozem do Kubana i Krima.

Jubilej žutog šljiva Altaj

raznolikost Altajskog jubilejaMnoge sorte žute šljive vode svoje podrijetlo od kineskih, manchu, usurskih sorti. Takve biljke su mrazne, nepretenciozne i obično produktivne. Nije iznimka – Altai jubilarna sorta. Šljiva, koja je sposobna preživjeti i donositi plod i izvan Urala, drugačija je:

 • rano sazrijevanje;
 • brzo, već 3-4 godine uvod u razdoblje plodnosti;
 • visoka produktivnost;
 • skladan slatki i kiseli okus;
 • atraktivna vrsta zrelog voća.

Posebnost sorte su mali plodovi težine 14-18 grama žute pulpe i iste tanke kože, u toplom, sunčanom ljetu prekrivenom crvenim i ružičastim rumenjem. Sjajni pokrovni kaput može zauzeti skoro cijelu površinu šljive, uzrokujući vam da zaboravite da je žuta plodna vrsta pred vama.

Razne prve žute šljive tvore srednje stablo s malim stablom i umjereno gusta kruna. Poput većine šljiva ovog sortotipa, Altajski jubilej je nesebičan. Stoga, za stabilne usjeve, sadnja treba biljke za oprašivanje.

Vrsta šljive Renoclod Green

šljiva Renlock GreenObitelj šljiva Renklod vodi svoju povijest iz starih sorti iz Španjolske i Francuske. S južne Europe na područje Rusije pala i Renklode zelena, u XIX stoljeću i u sovjetskim vremenima, proširila južno od središnjeg Chernozem regije.

Raznolikost žutog šljiva razlikuje se rano u plodnosti i počinje stvarati jajnike do pet godina. I nakon 2-4 godine od stabla, možete dobiti do 40 kg žućkasto-zelene voće s gustom slatko meso. Iako izgledom zelene šljiva-okrugla šljiva inferiorni modernim velikim Crni, rumen vrste, oni se smatraju mnogo prije nego što su izvrsni sirovina za pekmez, marmelada ili pekmez.

Potpuno samozavaren, nema žutih šljiva. Za odličan usjeva sa zelenim okrugla šljiva i ove drevne sorte zahtijevaju oprašivače, od kojih neki mogu biti cvatu u isto vrijeme raznolikost orezati ili druga berba žute šljive – jaja.

Žućka šljiva

žuti šljivaIzvrsne kvalitete okusa Renkloed green zainteresirane su za IV Michurin. Za dobivanje žute plodne sorte s većom zimskom čvrstoćom prešao je s francuskim “francuskim” ljubavnicom. Godine 1947. nova kolektivna farma je uvedena u Državni registar i preporučuje se za uzgoj na sjeverozapadu, u srednjem pojasu i u chernozemskim krajevima zemlje.

Na sredneroslyh s zaobljenim krunama stabla žute šljive okruglog oblika u težini do 25 grama rastu. Tijelo ploda, poput tanke kože, ima žućkasto-zelenu nijansu i ugodan slatki kiseli okus. Za razliku od greenback od raznolikosti zelene šljive Michurin, oni akumuliraju manje šećera, ali više sočan, a njihovi prinosi su godišnji.

Žuta šljiva Med bijelo

šljiva Med bijeloDonjecki uzgajivači iznijeli su iz šljive žuti Med. U ruskim uvjetima, ovaj toplinu ljubavi raznolikost može se uzgajati bez ograničenja u srednjoj Crna Zemlje regije i na jugu, međutim, uz pravilnu pripremu za zimske drveće dobro osjećati u predgrađu, žute šljive i raste u Kaliningrad regija i drugih područja srednjeg pojasa.

Ovalni voće s tankom, naizgled prozračnom kore i težine do 50 grama razlikuju se po jakom medenom ukusu. Šljiva celuloza s lako odvojivim kamenom ima zelenkasto ili žutu boju. Žuta ogulina na suncu postaje jantarno-narančasta, ružičasta.

Žuto-šljiva meda je otporna na mnoge bolesti kulture, bez gubitaka, podnosi suhe periode, a vrijeme uklonjenog voća može se transportirati i uskladištiti.

Šljiva žuta sorta Hopty

šljiva grade HoptyZa vrtlare Urala, Sibir, Daleki Istok, šljiva žute slame, koja je dobivena u prvoj polovici prošlog stoljeća, dobro je poznata. Prvi jajnici u izvaljenim visokim stablima ove vrste pojavljuju se u četvrtoj godini života. Sakupljanje je krajem ljeta i prvih tjedana rujna. Raznolikost pokazuje izvrsnu zimsku izdržljivost i izdržljivost.

Sunčane žute šljive ove sorte imaju:

 • male veličine;
 • težina do 15 grama;
 • sočan, s laganim mirisom mesa;
 • skladan slatki i kiseli okus;
 • gorka koža;
 • velik, lako se može odvojiti od kostiju celuloze;
 • Zaokružen s neupadljivim oblikom šavova.

Kod sadnje i brige za žuti šljam ove sorte, važno je uzeti u obzir visinu odraslih biljaka, kao i potrebu za oprašivače.

Nježna kutikula oštećena je tijekom prijevoza i duge pohrane. Voće se konzumira svježe, a također se koristi kao sirovine za džem i džem. U komadiću, kora šljive zadržava gorak okus.

Kasno žuta šljiva Zlatna velika

šljiva Zlatna velikaVrtlari Donjih Volga i drugih južnih regija će odgovarati različitim zlatnim šljamom Zlatni veliki. Velika, otporna na sušu, koja počinje formirati jajnika iz dobi od 4 godine, donosi 25-30 kg od stabla. Težina svijetlo žutih šljiva s izvrsnim slatkim okusom doseže 40 grama. Na prekrivenoj vidljivoj voštasti sloj oguliti u sunčanim tjednima, pojavljuje se lijep rumenilo.

Značajka ove vrste žute šljive je mogućnost zrenja voća i skladištenje u hladnom 30-45 dana.

Raznolikost šljive šljive

Plum Blossom PlumKao rezultat križanja sorti američke i Ussuri šljive, pojavio se žuti štapić s plodovima desertnog voća koji je težio do 20 grama. Amber s crvenom površinom rumenilo šljiva voli:

 • gusta otopljiva pulpa;
 • ugodan slatki i kiseli okus.

Rana žuta šljiva spremna je za žetvu u prvoj polovici kolovoza. Na žalost, plod je neuobičajen i nije pretjeran. Ali ovo se nadoknađuje odličnom zimskom snagom i otpornosti na oštećenja bolesti i mnogih štetočina.

Ocjena slamnatih žutog saveza

žuti šljive SavezNa temelju veličine manchurske ljepote za regiju Volga-Vyatka dobivena je zimska tvrdoća s stablo srednje veličine i gotovo okruglo žuto voće težine od 25 do 30 grama.

Šljive sa žutim, slatko-kiselim pulpe sazriju krajem kolovoza i početkom rujna. Zahvaljujući svojoj laganoj aromi i izvrsnim ukusima, brend je dobio visoke ocjene od okusa i prepoznat je kao univerzalni. Može se prevoziti zrelo voće, od čega se pripremaju izvrsni pekmezi i kompoti.

Vrijednosti sorte uključuju visoku zrelost i izdržljivost. Pravilnim sadnjivanjem i brigom žute šljive, s pravodobnim obnavljanjem obrezivanja, stabla donose plod 4 do 30 godina.

Video o žutom šljivu Mara sorte