trešnja raznolikost Leningrad crnaZnanstvenici Pavlovskog eksperimentalnog kolodvora VIR neumorni su stvaranje izdržljivih sorti različitih kultura za susjedstvo Sankt Peterburga i sjeverozapadne regije nekoliko desetljeća. Među njima, Leningradskaja trešnja je crna. Opis sorte, fotografija voćaka i zrelih trešanja pomoći će osigurati uspjeh ruskih uzgajivača.

U sovjetskim godinama vrtlari Regije Crne Zemlje i Sjeverozapad zemlje su bili lišeni mogućnosti čak i sanjanja rastućih trešanja. Ove se kulture tradicionalno smatraju južnom i neprikladnom za industrijsko vrtlarstvo. Stoga je uzgoj dobivenih zimskih sorti postalo relativno nedavno. Državni registar i službeno ne uključuje službenu sortu za sjeverne i zapadne regije Rusije, ali tisuće ljetnih stanovnika već uživaju u slatkim sočnim plodovima iz vlastitih parcela. O tome svjedoče recenzije crvenog višnje Leningradske crte, kao i opis obilježja voćnih biljaka.

Karakteristike slatkog trešnje sorti Leningradskaya crna

ne-istodobno zrenje plodovaRaznolikost srednjoročnog sazrijevanja s pravom smatra se jednim od najcjenjenijih vrsta koje su najsloženije. Može se uspješno uzgajati iz središnje-chernozemske zone na područje Lenjingrada.

U uvjetima hladne zime, ne previše toplo i sunčano ljeto, rano dolazak prehlade i proljetnih mrazova, sorta pokazuje visoku stabilnost i prinos.

Saplings u prvih godina nakon sadnje brzo rastu i već u dobi od tri cvatu, tvoreći prvi jajnik. Kasnije stopa rasta blago smanjuje, što ne ometa trešnju sorte Lenjingradu crne, prema opisu i fotografiji, stvaraju masu, širenje kruna oblik na 3-5 metara visine. Uzgoj, grane mogu učiniti krunu prekomjerno gustom, nepropusnom za sunčevu svjetlost i zrak. Veliki lišće eliptičnog oblika s nazubljenim rubovima, šiljastim vrhovima i izduženim peteljama nadopunjuje učinak, stoga stabla trebaju vrlo pažljivo obrezivanje.

Nakon svibnja cvatu na granama buketa, pojavljuje se jajnik. Prikupljeni u grozdovima od 2-5 komada voća brzo izli. U regijama Chernozem, žetva se može sakupiti krajem lipnja, au sjeverozapadu se ovo razdoblje odgađa za 2-4 tjedna. Za trešnje od crvene Lenjingradske crte, neodgovarajuća zrenja plodova je karakteristična. Kada prvi od njih već stekne gustu, gotovo crnu boju i slatki okus slatkog deserta, ostali se još uvijek pripremaju za punjenje.

Značajke plodnih trešanja Leningrad crna

velike plodove tamne bojeVoće koje imaju konopac ili gotovo okrugli oblik i teže od 3 do 4 grama težine niže od južnih sorti slatke trešnje. Pod debelom tamnocrvenom tamnokosom, nalazi se bogato crvena pulpa. Bobice imaju ugodan slatki okus, jedva zamjetljivu kiselost i laganu spiciness. Sadržaj šećera ovisi o uvjetima rasta, mjestu sadnje i brige o trešnjini Leningradske crne. Što je proljeće i ljeto toplije, više se ulijeva plod i okus je bolji. Ako lipanj je kišan, sadržaj šećera pada, a tijelo izgleda lagano vodeno. Isto se događa s prekomjernim zalijevanjem.

Kako bi se osiguralo maksimalno iskorištavanje i kvaliteta voća, za sadnju trešnje odaberite zaštićen od vjetra i mraza s laganim, gaziranim tlom. Osim toga, samo-sterilna sorta zahtijeva oprašivače, koje su posađene u neposrednoj blizini.

cvjetanje Lenjingradskog crncaPulpa slatkog trešnje Leningrad crna, prema opisu sorte i fotografije, krije srednje, ovalne kosti. U zrelim plodovima, lako se uklanja, što pomaže seljanu da svježe trešnje pretvori u odličan rubinski crveni komad, ukusni pekmez ili džem. U hladnjaku, voće koje se uzgajaju iz grana tjedan dana dobro je pohranjeno i može se transportirati.

Još jedna značajka i dostojanstvo sorte je sposobnost zrelih trešanja da se ne raspadaju dugo, što je vrlo važno za ne-istodobno zrenje. Tijekom sezone jedna odrasla stabla daje od 20 do 40 kg slatkih crnih i crvenih bobica.

pravila sadnje sadniceKao oprašivači za crne trešnje Lenjingradu koristiti takve varijacija Iput, Tyutchevka, Fatezh, Ovstuzhenka, Vede, ružičaste i Brianskaia Bryanochka, Michurinka i sorti Lenjingrada trešnje plodovi žute i ružičaste boje. Pri odabiru oprašivača uzeti u obzir ne samo razdoblje cvatnje, nego i otpornost na mraz stabala. Osim zimske hladnoće, višnja može ugroziti proljetno sunce. To je ono što uzrokuje opekline dugoročnog drveta, njegovo pucanje i slabljenje.

Kako odabrati dobar sadnica – video