Svaka vrsta ima svoj ukusNastavljamo se upoznati s popularnim sortama bundeve, koje se u vrtu uzgajaju od strane ljetnih stanovnika u svim dijelovima zemlje. Iz celuloze se pripremaju različita jela, a sjeme se konzumira u suhom obliku.

Tikva bundeve Big Mjesec

Tikva bundeve Big MjesecNa primjer, bundeve sorte Big Mjesec za 115-130 dana rastu na 70-90 kg, međutim, u snažnoj grmlju morat će napustiti samo jedan jajnik. Prosječna težina voća prikladnih za sušenje, pripremu konzervacije i sokove je 20-50 kg. Na dugim trepavicama sazrijevaju okrugle ili blago pale plodove glatke žute kože i sočne, dobro očuvane do proljetnog okusa pulpe.

Pumpkin Stumpet

Pumpkin StumpetNakon 110-140 dana nakon klijanja, moguće je sakupiti plodove bundeve vrste Stobuntova. Dugi, do sedam metara, bičevi biljke proizvode žuto ili narančasto kugličasto voće. Njihova površina je glatka, ili s implicitno iskazanim grebenom. Kora je ogromna, s masom od 10 do 50 kg bundeve, tankog, mekanog mesa, žuto-narančaste.

Vrijednost velikih plodova, kao na fotografiji iu opisu, sorte bundeve u visokom sadržaju vitamina i minerala, organskih kiselina i pektina. U pulpi, koji se koristi u prehrani, malo šećera. Bundu se može upotrijebiti za proizvodnju sokova, stvaranje svih jela, uključujući svježe salate.

Bundeva Volga siva

Bundeva Volga sivaMeđu velikim plodnim sortama, Volzhskaya siva bundeva razlikuje se od svijetlo sive hrane kore i relativno malog voća težine samo 9 kg.

Žetva iz snažnih trepavica se uklanja nakon 110-125 dana nakon sjetve. Svih 2 grmlja ove bundeve neće zahtijevati puno prostora u krevetima, ali žetva će se ugoditi. Tykviny ima spljošteni oblik s slabo vidljivim segmentima. Kora je elastična, nije gusta, tijesto je izuzetno bogato karotenom, šećerima i drugim korisnim tvarima. Konzistencija je srednje gusta, celuloza je vrlo ukusna i ima žućkasto-kremu ili narančastu boju. Varijacija je pogodna za sve vrste toplinske obrade, sušenje i sušenje, kao i svježu potrošnju u sokovima, pire krumpira i salata.

Bundeva bundeva

Bundeva bundevaDruga vrsta velikih sorti domaće selekcije bundeva može donijeti voće težine od 8 do 24 kg. Istodobno, ravnomjereni, gotovo glatki radovi bez gubitka kvalitete pohranjeni su do sredine proljeća sljedeće godine. Kora je lagana krema ili svijetlo narančasta. Tijelo je gusta, s dobrim ukusom i aromom.

Bundeva Hokkaido

Bundeva HokkaidoOd popularnih današnjih delicija, bundeva Hokkaidua razlikuje se po ranoj sazrijevanju i izvrsnim okusima. Pulpa je prikladna za upotrebu u kulinarskim namirnicama, slatki okus ima slatki okus, nešto poput kestena ili slatkog krumpira. Prosječna težina kruške, okruglog ili spuštene bundeve je 0,7-2,5 kg. Da biste dobili dobru žetvu, morate redovito zalijevati.

Korisno za ljudsko zdravlje humača od naranče od bundeve Hokkaido sadrži mnogo vitamina, minerala i kiselina. Kora može biti od svih nijansi od žuto-narančaste do crvene boje. Ali uz najpopularnije crvene sorte, tu su plodovi s zelenom, sivkastom i gotovo bijelom kožom.

Zelena bundeva HokkaiduI crvena i zelena bundeva, kao na slici, prikladna za kuhanje juhica s kremastom konzistencijom, pire krumpir, sokove, sok i druga zdrava jela. Od celuloze možete napraviti džemove, džemove i kandirano voće.

Poput japanske bundeve Hokkaido, mnoge vrste muskotina tikvica u stranim izvorima nazivaju se “squash”, nesvjesno uspoređujući ove vrste s squashom i squashom, ljetnim predstavnicima obitelji.

To je bundeva squash s masnu, nježno meso i ugodan miris miris diljem svijeta smatra se najvrjednijim i korisnijim. Sva vrsta muškatnog tikva bogata su karotenom i šećerima, plodovi su dobro očuvani, ali zahtijevaju puno topline tijekom uzgoja.

Bundeva Muscat Bumpkin

Bundeva Muscat BumpkinMasakov tikvica ove sorte dozrijeva se u 120-130 dana. Prosječna težina valjkastog ili ovalnog voća formirana na snažnim biljkama doseže 3-6 kg. Tykviny je prekriven tankom narančastom kore, ispod kojeg leži gusta, slatka, tamno narančasta pulpa, koja sadrži puno šećera i karoten koji je korisno ljudima.

Raznolikost pokazuje visoku stabilnu prinos, dobre kvalitete okusa. Butternut bundeva, kao na slici, može izdržati sušu, ali zahtjevan na toplinu, može se koristiti u prehrambenim i dječje hrane, od voća su ukusne koristan sok i kuhati niske kalorijske poslastice.

Bundeva Matilda

Bundeva MatildaMuscat poput na fotografiji, oblika oblika bundeve s debelim slojem slatkog natječaja mesa zove se bundeva batternata. Doista, bundeva ima ugodan okus ulja i orašca, posebno dobro očitovan u kuhanom, pečenom ili prženom obliku.

Nešto izdužene rebrasti plodovi mogu težiti od 3 do 5 kg, a većina iznutra traje pulpe i sjemena dodijeljene samo malo prostora u debljem dijelu bundeve Matildu. Pulpa je narančasta, sa slatkim medom okusom i aromom.

Bundeva ananasa F1

Bundeva ananasa F1Izvana, plodovi tog hibridnog srednjeg sezona slični su Matildinim bundama, osim savršeno glatke kremaste boje kore. Na bičevima istodobno može dozrijevati do 6 bundeva s odličnim robom i okusom. Pyriform, težine 1,5 do 3 kg bundevu, kao na slici, imaju tanak, ali gust i oguliti slatko žuto-narančasta, muškatni oraščić s intenziviranjem kao stari miris pulpe.

Voće može sadržavati do 10% šećera, puno karotena i drugih korisnih elemenata. To čini jela i sokovi od voća prehrambene, pa čak i ljekovit. Kultura se savršeno prilagođava rastućim uvjetima, ne oštećuje bolesti i lako prenosi skladištenje.

Vitamin bundeve

Vitamin bundeveBušotine ovog muškatnog tikva oblikuju dugo, do 6 metara, bičevi, na kojima su vezani 2-3 voća. Nakon 125-130 dana moguće je sakupljati ravnodušno, s jedva vidljivim rebrima voće težine 5-7 kg.

Pod narančastom ili žućkastom kora, gusta je hrskava pulpa bogate narančaste boje. Do vremena zrenja u voću, akumulira se puno šećera i karotena, što dopušta upotrebu squash-a za bebu i terapeutsku prehranu.

Pumpkin od zobene pahuljice

Pumpkin od zobene pahuljiceTo je ova vrsta bundeve koju čovjek mora primiti prva jela. Bundeve Jastreb ili Lagenaria vulgaris dobro su poznate drevnim civilizacijama, uključujući stanovništvo drevnog Egipta, Kine i Indije.

Od malog jestivog s tankim slojem voćne pulpe dobivene su lijepe čaše i boce, zvane calabashes. No, osim utilitarne korištenje tikva je bio jedan od prvih ukrasnih bundeva, kao na slici, što pokazuje ne samo jednu vrstu, ali i druge nevjerojatna voće sa izraslina, šarenim prugama i pjegama, u obliku kruške i turske kape.

Dekorativna bundevaDa, i bundeva sama. Mala koliba može biti gotovo sferična ili izdužena, poput divovskog krastavaca, izgleda kao kruška ili kapriciozno zakrivljena kaciga.

Izduženi plodovi su zeleni, kao što je na slici, bundeve su prikladne za jelo. One su niske kalorije, bogate vlagom i vlaknima. Kako sazrijevanje kora raste, a meso tanke, sve dok potpuno ne nestane. No, u korištenju vrtlara je jaka posuda potpuno prirodnog materijala.

Video o ocjenama bundeva