Cvijeće u vrtu i povrtnjakuŽelite li uživati ​​u ljepoti i bogatstvu boja od ranog proljeća do kasne jeseni? Zatim je najbolja mogućnost odabir višegodišnjih usjeva. Na primjer, biljni iris, božur i krizantem za postupno cvjetanje.

Zašto je bolje saditi višegodišnje cvijeće u vrtu i povrtnjaku?

Mnogi ne riskiraju postavljanje takvih biljaka na njihovu parcelu. Glavni razlog je strah od mogućeg oštećenja korijena tijekom jake zimske hladnoće. Ali ako pravilno držite jesensku pripremu za mraz, ne možete se brinuti zbog toga. Osim toga, postoje brojne prednosti:

  • Vrijedno je trošiti više vremena na sadnju i brigu u prvoj godini, a zatim dugo vremena uživati ​​u izobilju cvjetanja;
  • raste grmovi zauzimaju veliko područje koje ne zahtijeva odstupanje;
  • većina biljaka je dovoljno otporna na različite bolesti i štetnike;
  • cvjetovi se dobro podnose sušom i vrlo nepretenciozne.

Gdje je bolje saditi cvijeće: u vrtu ili u vrtu?

Gdje saditi cvijeće u vrtuPrije nego što počnete raditi, morate odlučiti o odabiru mjesta. Često nema dovoljno svjetla za cvijeće u vrtu. Povrtni vrt u ovom slučaju prikladniji je za sadnju onih sorti koje počinju brzo rasti i oslobađaju pupoljke ljeti. Rano proljeće tada se može staviti pod krune drveća, jer prije punog otvaranja lišća obično već cvjetaju. Jedna takva biljka je iris.

Raznolikost boja i oblika

Iris neuobičajeno ukrašava stranice ne samo zbog njihovih fantastičnih boja, već i ekstravagantnih obrisa latica. Vrste se razlikuju ovisno o duljini pedunki. Što su veći, kasnije će puštanje pupova. Obično – od početka svibnja do sredine lipnja.

Mirisno cvijeće u vrtu i vrtu: kralj “peon”

Cvijeće u vrtuTaj je naslov dobio zahvaljujući nevjerojatnom mirisu koji se širi cijelom mjestu na cvatu. U južnim dijelovima zemlje, bujne, širenje grmlja ispunjene su cvjetnim pupoljkom od sredine svibnja. Ako je proljeće dugotrajno prvo cvjetanje može se dogoditi u prvim danima lipnja. Izaberite za sadnju područja koja će biti pod izravnim sunčevim svjetlom barem dio dnevnog svjetla. Možete koristiti dvostupanjsku tehnologiju koja sadi biljke oko biljaka. Nakon uklanjanja cvjetova, nakon 1-2 tjedna, odrežite grm, time omogućavajući mladim izbojcima drugih usjeva.

Ukrašavanje svijetlim bojama vrta i vrta prije prvog snijega

Krizantemi su nevjerojatna biljka s neobično dugim razdobljem cvjetanja. Počeli su ugristi od lipnja do početka srpnja. Prvi pupoljci pojavljuju se na njima sredinom ljeta. Neke vrste ukrašavaju plohe do prosinca i sposobne su izdržati pad temperature do 0 ° C, ugodne za oči s cvjetnim grmljem u prahu s prvim smrzavanjem.

Video o raznim krizantemama i pravilima njihovog uzgoja