Ovdje je bundeva može rasti na krevetuMnoge sorte bundeve omogućuju da uzgajate ovo zdravo povrće od Arkhangelskog do Krima i od Dalekog Istoka do zapadnih granica zemlje. Nepretencioznost agrotehnike i veličina dobivene hranjive mase čine bundevu poželjnom na svakom vrtnom zemljištu. Ali kako odrediti zrelost bundeve u vrtu, nemojte kasniti s čišćenjem neiskusnog uzgajivača povrća?

Kako se pravilno brinuti za bundu prije čišćenja?

Bez obzira na veličinu ploda i vrijeme čišćenja, postoje pravila koja će pomoći u zaštiti voća u vrtu od propadanja i štetnika. Lagano ležeći na svojoj strani, u dodiru s tlom, na vlažnom vremenu, ogromna bobica može se saviti i postati neprikladna. Pogrešno radite one koji bundu s trulom stranom pokušavaju procesuirati. Prije nego što fetus primi vidljivu štetu, jezgra se već promijenila i ne smije se jesti.

Gurme od tikva na kućiciTykvyn bi trebao biti postavljen na brežuljku ili posebno izgrađenu brežuljku, postaviti drvenu ili šperpločnu ploču, tijekom jesenskih kiša, prekriti filmom na vrhu. U posljednjem mjesecu, kada bundeva dobiva slatkoću zalijevanja, potrebno je zaustaviti. Dužina korijena, koja prelazi do dubine do tri metra, dovoljna je da pruži pravu količinu vode.

Sakupljanje bundeva provodi se s početkom hladnog vremenaUkazuje na to da je došlo vrijeme berbe bundeve, prvo hladno prianjanje, budući da čak i mala mraz čini voće neprikladnim za pohranu. Još uvijek možete držati voće u vrtu na suhom vremenu, pokrivajući se od hladnih noći.

Kada možete odabrati bundu?

U nekim slučajevima, iz kreveta se uklanjaju nepržene bundeveDobivanje potpuno sazrele bundeve s polja može biti samo u vrućim područjima, kada plodovi prirodno sazriju na polju više od 4 mjeseca. No, bundeva je dobra u tome, osim dugog, nekoliko mjeseci skladištenja, ona i dalje nastavlja.

Stoga, da biste saznali je li bundeva zrela i koliko dugo može ostati na grebenu, znajući glavne znakove spremnosti za povrće za žetvu:

  1. Listovi grma su se osušili, promijenili boju u žutu, sušeni. Ako prije nije bilo znakova antrakoze, prirodna smrt zdrave lišće je siguran znak kraj vegetacije.
  2. Pedikula postaje krut, gornji sloj je corked, on je drvenast u isto vrijeme kao i hranjenje matične. Bundeve više nije moguće pomicati na drugi način, bez kršenja integriteta mahuna.
  3. Boja bundeve, bez obzira na to, od sive do žute postaje svjetlija, uzorak je vidljiviji.
  4. Na koru ne bi trebalo ostati trag ogrebotina njezina nokta. Pokrov se stvrdne i ne proizlazi iz pritiskanja prstima. Sazvana bundeva reagira na pamuk zvonjavom. Zrela bundeva prekrivena je matiranom prevlakom, čep se lako razdvaja.

Prilikom berbe bundeve morate ga pažljivo liječiti, pokušavajući ne ogrebati. Ako se pojavi problem, pokrijte površinu baktericidnom žbukom ili ostavite oštećeno povrće za skladištenje.

Prvi znak zrenja bundeve je vrenja lišća i lišćaUklonjeni vykvuna u mračnom, hladnom i suhom mjestu može se sazrijeti oko mjesec dana. Držite voće u takvim uvjetima može biti dugo, omogućujući vam da tijekom zime koristite svježi i koristan proizvod.

Related  Kako organizirati pravilno zimovanje begonije

Vrlo je važno u različitim regijama koristiti zonirane sorte različitih zrelosti za postizanje biološke zrelosti. Ali čak i najranije zrenja varaju se oko 4 mjeseca. Stoga se u regijama s umjerenom klimom koristi metoda kultiviranja sadnica. Nova metoda u sjevernim područjima bila je uporaba biomedicinskih grijača, ostavljajući korijenski sustav neprekidno toplo i šibajući u kratkom ljetu, oslobađajući ga na svjež zrak.

Bundeva je položena za zrenjeSazrijevajuće sorte dobivaju se krajem kolovoza, rastući sadnice. Takve sorte uključuju široko rasprostranjeno Gribovskaya grm, Freckles, Golosemyannaya. Imaju tanku koru, rok trajanja je do mjesec dana.

Razredi prosječnog razdoblja zrenja bundeve – Smile, Medical, Russian pjevaju u 4 mjeseca. Sakupite žetvu u rujnu, ali prije prvog mraza. Smrznuto voće nije pogodno za skladištenje. Vrste tih bundeva ostaju do dva mjeseca nakon početka zrelosti.

Najvredniji plodovi su kasno zrenje, uzgojene pod južnim suncem. To uključuje vitamin, masac, biser. Ove bundeve imaju gustu kore i slatko meso koje se dodaju salatama u sirovom obliku. Kasne vrste ostaju u hladnoj prostoriji do šest mjeseci. Kasno su uklonjeni, ali čak iu južnoj zrelosti dolazi za mjesec ili dva.

Vrijeme skupljanja bundeve može se odrediti sortiDatumi sazrijevanja na pakiranju sa sjemenkama dani su za idealne uvjete. Vrijeme čini svoje prilagodbe. Stoga, za kretanje pri odabiru bundeve potrebno je za vrijeme, stanje biljke i biološka zrelost sorte.

Pri čišćenju svake bundeve važno je da integritet udona repova na krilo nije ugrožen. Ako na ovom mjestu postoji jaz, doći će infekcija i plod će propasti.

Pravila žetve

Da biste odabrali bundu iz vrta, odaberite sunčan danČišćenje se provodi na suhom vremenu, nakon što su bičevi dobro osušeni od jutarnje vlage. Ako je loše vrijeme napunjeno, morate se žeti na vlažnim vremenima, tako da se plodovi moraju dobro sušiti. Istodobno odvojite oštećene kopije. U suhom, toplom vremenu, usjevi korijena koji su odsječeni s glavnog stabljike mogu se održati na dinje pod suncem.

Related  Nove i stare sorte grožđa (3. dio)

Sve što je rečeno o bundevu kao prehrambeni proizvod. U kulturi, mnoge druge vrste bundeve loofah daje nam fine washcloths i služi kao punilo u industriji namještaja. Ova raznolikost bundeva ostaje rasti nakon smrzavanja, sve dok ne postane tanka kora.

Lyufova bundeva dobiva se nakon prvog mrazaDekorativne bundeve koriste se za rukotvorine u narodnoj umjetnosti. Stoga, malo zamrzavanje ne utječe na stanje kore, a meso iz tih plodova gotovo se ne koristi. Stoga, ukrasni plodovi leže na krevetu ili vise dulje od obroka hrane.

Postoje određeni uvjeti na kojima se poljoprivrednici kamiona vode tijekom žetve. Za južne regije, Krim, vrijeme berbe bundeve je krajem rujna i početkom listopada s mogućim zrenjanjem kasnih sorti u sobi. Uglavnom je muscat, vrlo ukusna bundeva.

Vrijeme odabira ovisi o regiji rastaU predgrađu žetva bi trebala završiti do sredine rujna. U tom slučaju potrebno je uzeti u obzir vremensku prognozu i ne dopustiti kašnjenje uklanjanja bundeve tijekom hladnog vremena.

Sibir je velik, a ovdje, kao na Dalekom Istoku, kada je moguće poremetiti bundu, to ovisi o regionalnim klimatskim uvjetima.

Video o uzgoju bundeve