Plantaža bundevaOd dinje i gusaka bundeva proizvodi izvanredne plodove. Poznat nositelj rekorda, bundeva težine 300 kg, koju je dobio farmer u Srednjoj Americi. Giant voće težine 100 kg nije neuobičajeno u našim južnim regijama. Uzgoj bundeve na otvorenom terenu nije lagan zadatak, ali je potrebno promatrati određene uvjete za dobivanje dobre žetve.

Prednosti bundeva

U bundevima, i pulpa i sjemenke su korisniPoput svih dinja, bundeva je termofilna i, naravno, kroz sjetvu u tlo sazrijeva samo na jugu europskog dijela Rusije. Srednji pojas i istočne regije dobivaju usjev samo s sadnicama koje rastu na otvorenom.

U bundevima sve je korisno – meso od voća, sjemena i kore. Čak je i unutarnji dio vlakana droga. Postoji u bundevici, rijetko pronađenoj u prirodi, vitamina T. Puni zdjelica se koristi u kuhanju, proizvodi izvrsna zdrava jela. Sjemenke bundeva koriste se za dobivanje ulja i koriste se za istjerivanje crva.

Veseli odmor Halloween ne može učiniti bez suhih bundeva, od kojih se stvaraju slike mitskih junaka.

Posebno je cijenjena slatka morska bundeva. Vjeruje se da je ova sorta više ukusna od drugih. Nalazi se, stvaraju razne oblike i imaju drugačiju boju ploda. Manja lignja pogodna su za pohranu zimi.

Sadnja bundeva i njegu na otvorenom kroz klice

Uzgoj sadnica bundevePostoje dva načina za rast termofilnog povrća:

  • sadnica;
  • sjetvu sjemena.

Bundu se može uzgajati kroz sadnice u bilo kojem području, tu i tamo pokrivajući od ranih mrazova.

Sjeme treba prethodno pripremiti, zagrijavati, natopiti u pepeo ili stimulirati rast. Ponekad preplitan, nespreman sjeme ne može proći. Stoga je bolje sijati sadni materijal u mahovini, piljevini ili vlažnoj kruni, a biljke s proklih klice.

Zemlja za sadnice je plodna, čaše su velike. Za klijanje, potrebna je temperatura od oko 20 stupnjeva, ali nemoguće je preplaviti zemlju. Zato će biti korisno zalijevanje s toplom, stacionarnom vodom. Cotyledon lišće brzo se rastegne, tako da trebate ostaviti mjesta za prskanje, ali prije dugo stabljike treba presavijati prstenom i posuti zemljom. Ova metoda se naziva sijanje sadnica. Na južnom prozoru u toplim sadnicama ne treba osvjetljenje. Spustila se u tlu s neprestanom toplinom. Bundu voli biti uzgajana pod njom biološku vatru iz biljnih ostataka, stare piljevine, zmija od zmija od životinja. Zahtjevi za tlo:

  • plodna pluća, prethodnici ne bi trebali biti dinja;
  • Otvoreno sunčano mjesto s kuliska iz visokih biljaka na sjevernoj strani;
  • visina s dubokom podzemnom vodom.

Related  Uzgajajte marelicu u srednjoj zoni Rusije pod snagom iskusne dače

Ovdje se takav usjev može uzgajati na krevetuSadnja i briga za bundevu na otvorenom polju je zaštita od štetnika i bolesti. Iste bolesti koje uništavaju žetve krastavaca, mogu naštetiti i bundu. Zato je zalijevanje biljaka pažljivo, samo s toplom vodom i prstenom, bez vlaženja tla u korijenu. Ulijte bundeve u umjerenim količinama, povećavajte protok vode tijekom punjenja i zaustavite za vrijeme dozrijevanja. Korijen ostavlja u tlu do tri metra, a čak iu suši bundeva će imati dovoljno vlage.

Biljka voli organski i mineralni gornji oblog. Gnojidba navodnjavanja obavlja se svaki tjedan, naizmjenično dušikov i fosfor-kalij gnojiva. Liano-poput biljka ne sviđa bliski susjedstvu drugih vrtnih usjeva. Odbacuje bič, a na internodusima dopuštaju dodatne korijene, hraneći biljku. Međutim, obrezivanje mora biti regulirano. Što biskup dobiva pričvršćeni, to će više biti. Pumpkin patiti, kao i bič krastavca, ne dopuštajući da raste. Giant plodovi rastu ako ostaju jedan ili dva jajnika.

S početkom jutarnjih mrazova ostavljajući bundu bez pokrova u vrtu je opasna. Stoga je privremeni šator postavljen nad njim ili divovski plodovi su odsječeni. Kada bundeva sazrijeva, njegova kora postaje tvrda i rep se smanjuje. Ali čak i neugodno, u nekoliko tjedana dolazi u toploj sobi. A mala bundeva nakon Nove godine također imaju žuti sočan pulp.

Sjetva bundeva i briga za dinje

Raste sije bundevaNeke vrste ranih zrenja mogu se uzgajati sjetvom u tlu u srednjoj traci Rusije. Za takvu vrstu je Batternat, dozrijevanje za 100 dana i Muscat, ali može se uzgajati samo sadnicama. Od 800 vrsta bundeva, slatke su nešto više od 40. Na jugu, oni rastu Zarya Vostoka, Gribovskaya zime, dobivanjem do 12% šećera. Vrlo slatko razdoblje sazrijevanja medu je Barn, Mramor, Badem.

Vrste bundeva uzgojene u regijama RusijeNa južnim područjima, na primjer, na Krimu, dinje s bundama dobivaju veliko područje poljoprivrednog zemljišta. Biljke sijaju u rupe za nekoliko komada, ostavljajući jednu, najmoćniju biljku. Zemlja ispod bundeve dobiva se labavo s neutralnom kiselinskom okolinom. Prethodnici mogu biti bilo koji usjev, osim dinje, kako ne bi prenijeli bolesti i štetnike na srodne usjeve.

Related  Kako odabrati lubenicu bez nitrata u utičnici?

Glavni uvjet za tu kulturu je toplina. Tijekom dana, temperatura mora biti u prosjeku 30 stupnjeva i noću. 18. Kada se bundeva uzgaja na otvorenom, potrebno je štipanje. Preplitana višak zelene mase uzima hranu od voća. Ali jednako je važno provesti mjere zaštite bilja. U velikim zadrugama, zaštitne mjere odabiru domaći stručnjaci kako bi se bolje služili popularnim metodama borbe.Pest Worms

U privatnim poljoprivrednim gospodarstvima mogu se koristiti moderna sredstva koja su dopuštena za uporabu na vlastitim farmama. Posebno pogođeni puževi, s kojima se bore, raspršujući vapno oko biljke, superfosfat, crvobolja, ili stvaraju zamke.

Antracoza na vrhu bundeveLažna i pravi praškasti plijesni mogu ubiti usjeve za nekoliko dana. Zato je obavezno prskanje protiv anthraza i američke rose. Kada bundeva sazrijeva, određuje ga stanje kore. Ne smije se pritisnuti rukom, a rep bi trebao sušiti. Razdoblje dospijeća ovisi o sorti i može se pojaviti nakon 90 ili 150 dana. Kasne sorte imaju vremena za akumulaciju više korisnih tvari i šećera. Čak i neoštećeni neoštećeni plod će postati žuti i imati sve korisne i okusne osobine.

Sve o uzgoju bundeva u vašem vrtu – video