Cvjetanje ulja koje nosi uljeGotovo svaki ljetni stanovnik raste rotkvicu u svojoj kućnoj radinosti kako bi imao zima vrlo korisne i ukusne korijenske usjeve u zalihama, čime se štedi od teških prehlada. Međutim, postoje neke sorte koje ne mogu oblikovati plodove, ali su vrijedne za njihovu grančicu i cvjetove. Takve vrste sjemena sije se za proizvodnju siderativnih zelenih gnojiva.

Intrinzična svojstva uljane sjemenke

Posebna svojstva gnojiva poznato ulje rotkva (Raphanus sativus. Var. Oleiformis). Ova biljka je križa, godišnje. Ova kultura formira korijen, kao normalna rotkvica, i prodire u pokrov tla razvio snažan korijenov sustav, gdje se dobiva na površini velikog broja listova.

lišće uljane rotkvica

Ulje rotkvica doseže visinu do dva metra. Njezin lišće može se koristiti za hranu, a naročito često domaćice kuhaju iz slatkih listova salata.

No, obrasle stabljike su izvrsno gnojivo za tlo, tzv. Siderata.

stabljike maslinovih rotkvica

Ova kultura nije neobično za uzgojne uvjete. Ne boji se suše, hladnom vremenu ili pretjerano vlažnim uvjetima. Nije potrebno posaditi rotkvica na savršeno osvijetljenim sunčanim mjestima, savršeno će prinositi usjev i osjenčana područja.

raste vrijeme razvoja od sadnje do nicanja prvi cvat je četrdeset dana, a to pruža mogućnost da rastu rotkvice nekoliko puta povoljniji proljeće-ljeto-jesen.

Kasnije je rotkvica sjetna u tlu, više se dobiva sjeme, njihova klijavost se smanjuje. Deset metara trga je oko trideset grama sjemena.

Sije raspršivanje sjemena po dio sjemena i ugrađen konvencionalno svjetlo grabljama na dubini od oko dva centimetra za izvrsnu klijanja.

Učinak od korištenja maslinovih rotkvica

  • Sjetva maslinovih rotkvica uglavnom je povezana sa željom za poboljšanjem strukture tla u vrtnim krevetima i čineći ga hranjivijim svim potrebnim hranjivim tvarima i organskim elementima.
  • Dobro razvijen korijenov sustav doprinosi podizanju rotkvica u gornjim slojevima najviše minerala u tlu, tako potrebne povrtarstvo koje se uzgajaju u kući u uobičajeno parceli.
  • Nakon što su mladice dosegnu svoj maksimum visine i ottsvetut, njihove ukošeni i dio s korijenima ukopana konvencionalne ručne metode pomoću vrt bajonentnim lopatama. Od zelene, ne calloused proizlazi spremni Zelena mljevenog masu koja se iskopali u tlo. Ako stabljike su otvrdne stagnirati, a od njih pripremiti kompost.

sjemena rotkvica

  • Maslinovo rotkvica vrlo učinkovito popunjava zemljište, ne dopušta probiti korov, zbog čega ništa ne raste na krevetima, osim povrća i rotkvica. Danas je rajčica izvrsna metoda kontrole korova u velikim poljoprivrednim površinama i poljima.

Kada je najbolje koristiti ulje kao gnojivo?

debeli izbojci rotkvica
Ova kultura se najčešće uzgaja na ilovače tla, treset, slabo kiselim stranice, vinograda, što doprinosi uništavanju malignih patogena u prizemlju tlu, žičnjaka i gljivičnih oboljenja u vrijeme od tri do šest godina, navijanjem bogata tla i odvoda ubrzati druge kulture rasta shoot , što uzrokuje poboljšani kapacitet zraka i vlage.

Rotkvica koristi kao zeleno gnojivo za obogaćivanje tla nedostaje količine dušika, kalija, kalcija, fosfora, kao i previše zagađenih područja korova, posebno nižu wheatgrass. Drugo važno svojstvo od uljane rotkvica je sposobnost da štite tlo od vode i erozije vjetra osobito u jesen i proljeće godišnje doba.

Video o uljanom rotkvica kao izvrsnom saću