Maturiranje grožđa ovisi o formiranju grma i pravilima podvezice vinove lozeJedna stvar je uzgoj vinove loze na industrijskoj razini. Druga mogućnost – sami, u predgrađu, ili u dvorištu svoje kuće da biste radili ono što volite. Međutim, za uzgoj i razvoj kulture moraju se stvoriti određeni uvjeti. To je pitanje temelja na kojoj će se pleteni vina – škrinja.

Vrste struktura

Varijante izgradnje rešetke pod vinogradomDanas možete kupiti gotovo svaki dizajn. Ali znati zašto i kako napraviti škriljevca za grožđe s vlastitim rukama na dači, svaki znalac smaragdnih klastera trebao bi znati. Prvo ćemo shvatiti vrste struktura i materijala, kao i tehnologije. Zatim idite izravno u proizvodni proces.

Vrste gradnje:

  • ravna stupna konstrukcija;
  • nadstrešnica u obliku polu-lukova;
  • arched konstrukcija.

Ravna stupna konstrukcija

Metalna jednoslojna rešetkaJednostavan pogled na trellis. Ukratko, ovo je mali broj stupova, između kojih se protežu nekoliko redaka ribolovne linije, žice ili kabela. Ovo je jednostavna, primitivna verzija održavanja loze i njegovog razvoja. Podzemni stupovi su zakopani u zemlju. Za snagu, možete koristiti njihovo betoniranje. Udaljenost između stupova kamionera razlikuje se od drugih, ali stručnjaci i iskusni vrtlari preporučuju 2,5 metara. Prvi red žice je srušen, a slijedeći s intervalom od pola metra ili 40 cm. Dizajn je od dvije vrste:

  1. Single.
  2. Dvostruka.

Mala dvosjedna rešetkaZa bilo koju jednu ili dvostruku strukturu, bilo koji materijal je pogodan. No, znajući da ljudi savjetuju za jedan dizajn da koriste istu (ako je moguće) metalnu potporu s pojačalom sa ili bez betona, kao što je prikazano na fotografiji.

Shema s jednim redomPromjer cijevi za podupiranje, kako je prikazano u praksi, može biti 32 – 57 mm. Ovo je najbolja opcija. Preporučljivo je instalirati četvrtaste cijevi. Oni će biti jeftiniji. Za pričvršćivanje, zavarivanje ili kut sa samoreznim vijkom se koristi. Sada o visini, što je važno. Za dotični dizajn, visina će biti optimalna 2,2 metra od tla.

Related  Sjemenje sadnica u Moskvi – pro i kontra metode

Samonamjenski pretinac s jednim redomPostoji mišljenje da što je veća škrinja, veća je gomila. Ovo je zabluda. Osim toga, briga o visini je teško. Nemojte raditi bez ljestve.

Optimalna dubina za nosače

Vertikalna podrška za grožđe ugrađena je u tlo za 500 – 600 mm. Ovo je minimalna pojava. Priprema se jama s dimenzija 60/600 mm, dubine 800 mm. Produbljivanje izvodi tradicionalni alat – lopata ili bušilica. To bi trebalo biti produbljivanje oblika trapeza.

Nemojte zaboraviti prelijevati pijesak i tanki sloj zdrobljenog kamena u pripremljenu šupljinu prije postavljanja potpore!

Takav pažljiv pristup može vam uštedjeti mnogo novca u budućnosti. Neće biti zabavno preraditi dizajn u oko pet godina. Uostalom, grožđe se može probiti na jednom mjestu već 50 godina, sjetite se toga!

Dvostruka konstrukcija

Dvostruka rešetka u polju grožđaZa one koji imaju površinu koja omogućuje uzgoj grožđa u velikim količinama, preporučujemo korištenje dvoslojne oplate. To je okomito ukopano u zemlju na kratkoj udaljenosti, ista potpora ili konstrukcija dva stupa u obliku slova V. Zahvaljujući dvoslojnim škriljevcima, postaje moguće slobodnije prilagoditi vino, što uvelike povećava prinos. Tapiserija, za grožđe, čija fotografija, vidite – ovo je dvostruka konstrukcija.
Dizajn značajki.  Potrebno je više prostora. Nemoguće je uzgajati druge usjeve u prolazu. Princip rada je sličan onome prethodnom. Stoga nema smisla prebivati ​​u detaljima dubine i visine. Jedina stvar koju trebate obratiti pozornost je udaljenost između redaka. To izravno utječe na stvaranje vinove loze!

Nadstrešnica u obliku polu-lukova

Izgradnja polu-lukaOva varijanta potpore uključuje uzgoj nekoliko vrsta stolova različitih zrelosti i služi kao mala tenda, sklonište od sunca. Koristi se za jednoslojno sijanje grožđa u dvorištu za uređenje rekreacijskog prostora u blizini kuće. Prozori kuće istodobno su zatvoreni od užarenih sunčevih zraka, ali pogled je i dalje slobodan. Na vrhu je poželjna ugradnja plastičnog pokrova za zaštitu od kiše.

Related  Kako sami uzgajati i uzgajati jagode iz sjemena?

Uska varijanta

Dekorativni luk u dvorištuNa velikom, prostranom dvorištu, poželjno je ugraditi lučno krošnje. To je dvosjed sadnje grožđa ili kombinirana varijanta voćnih grmova s ​​ukrasnim vinovom lozom. Vlasnik farme ima priliku istodobno pružiti obitelji ukusnim plodovima i stvoriti neobičan cvjetni raj.

Grožđe na ArchAli postoji jedan nedostatak. Kao u inačici polu-luka, tako da kada koristite luka, preporučena visina od tla trebala bi biti 3,2 metra. To ga čini teže skrbiti za gornji dio. Potrebno je koristiti ljestve. Ali u hladu možete staviti stol za odmor ili sakriti automobil od ultraljubičastih zraka sunca. Također, u obliku izvedbe, nosi dekorativnu funkciju, usko povezanu s dizajnom krajolika. Arched konstrukcija je inherentno krovište za grožđe, penjanje ruža, clematis i drugih lianas

Podrška za grožđe je sjenicaDa bi se loza dobro razvila i popela, potrebno je naučiti pravilno vezati.

Kako pravilno vezati grožđe sa škriljevca?

Nisko mjesto grožđa na rešetkiMjerodavna podvezica na rešetki je isti put razvoja svih bubrega. Iz ove operacije ovisi daljnji razvoj loze, a time i žetve. Kako pravilno vezati grožđe? Prošlogodišnje vinove loze, koje donose plod, vezane su za prvi red. Njihova podvezica dopuštena je u drugom redu (djelomično).

Možda postavljanje vinove loze na dva načina:

  1. U vodoravnom položaju.
  2. U nagnutom položaju.

Uz vertikalnu podvezicu, vina s bubrezima ne preporučuje se vezati. Budući da postoji intenzivan rast samo gornjih očiju, što će neizbježno dovesti do usporavanja razvoja nižeg ocela, ili čak i oni se možda neće probuditi. Naravno, prinos u ovom slučaju pada.

Kada vezu vinove loze u kosom položaju, kut bi trebao biti 45.

Vina treba biti čvrsto vezana, ali bez rezanjaZa popravak vinove loze potrebno je gusto, ali ne i štetu. Za to se koriste posebni stezaljke, ali mnogi ljetni stanovnici tradicionalno koriste žice ili male komadiće materije, kao što je prikazano na fotografiji.

Related  Ako lišće ruže imaju crne mrlje, što da radim?

Podvezica je ispravno izrađenaZanimanje okupacije vinogradarstva. Svake godine se pojavljuju nove informacije, nude se napredni stupnjevi koje želite staviti na vašu stranicu. Ali, baza ostaje nepromijenjena – to je tapiserija, kao početni način razvoja vinove loze! Ne samo da treba biti čvrsta i pouzdana, već i izgledati lijepo i uredno.

Video o dvaputom trbuhu za grožđe