Stari voćnjak jabukaSvaki vrtlar sanja o zdravom vrtu, voćkama. A što ako jabuka ne donosi plod od sadnje više od sedam godina? Takvi se problemi često događaju s jabukama. Ne samo da žetva mora dugo čekati, a poslije dodijeljenog vremena stablo se svidi samo svojim lijepim lišćem i zdravim izgledom.

Istraživanje uzroka neplodnosti

Staro stablo daje malu usjevPrije svega, kada ste stekli sadnicu, trebate pitati u kojoj godini stablo ulazi u odrasloj dobi. Postoje brzo uzgojene sorte koje počinju plodati četvrtu godinu i postoje kasne sorte, cvjetaju za osmi proljeće nakon sadnje, žive do 60 godina. Ako dobijete tako dugu jetru, morat ćete čekati i pričekati plodove.

U drugim slučajevima, trebali biste pogledati zašto stablo jabuka ne donosi plod i postupno ukloniti uzroke neplodnosti:

  • pogrešno sadnje stabala;
  • formacija krune nije u skladu s pravilima;
  • skrb ne udovoljava zahtjevima poljoprivredne tehnologije;
  • Nerafinirana sorta sa svim posljedicama.

Svako od tih područja može dovesti do žalosnog rezultata.

Ispravno sadnje stabala jabuka

Trebate samo kupiti sadnice u specijaliziranim farmama. Istodobno, velika je vjerojatnost kupnje kvalitetnog sadnog materijala zonirane sorte.

Pravilno sadnje jabuka jamstvo je budućih žetveMorate pažljivo kupiti sadnicu. Dobro je pregledati sadnicu, to bi trebalo biti s ravnim debla i razvijenim korijenskim sustavom. Mjesto škriljca mora biti jasno vidljivo. Pitajte dobavljača o svojstvima sorte ili saznajte ime da biste vidjeli biologiju u katalogu. Ispravno sadenje jabuke jamstvo je budućih žetve.

Sletna jama pripremljena je za mjesec dana. Jabuka voli upaljenu prostor s niskim podzemnih voda. Mora postojati dovoljno snage u punjenju. Veličina jama 100h100h70 cm je napunjen treća plodno tlo za nekoliko ćelija humusa, superfosfat i drva jasena i staklene pol ove doze kalijevog sulfida. Donji dio temeljito se miješa.Buduća berba ovisi o kvaliteti graftova

Stablo koje je pogrešno zasađeno ne donosi plodove. Stoga je važno posaditi stablo u jami u kojoj se zemlja već naselila, a prtljažnik ne pada, vrat korijen ne mokri kada zalijeva.

U pripremljenom tlu dodajte sloj nutrijentnog tla bez gnojiva i prolijte jamu tako da se tlo kompaktiralo. Na ovom plodnom jastuku postavlja se korijenski sustav sadnice i posipava odozgo kako ne bi skliznuo vrat. Produbljivanje uzrokuje kašnjenje s plodovima. Istodobno, trebate staviti klin i vezati sadnicu godine za dvoje. Šišanjem i zalijevanjem sadnica stvorite dodir s plodnim slojem tla.

Kako oblikovati krunicu jabuke

Kako će jabuka donijeti plod, ovisi o ispravnom oblikovanju kruneObrezivanje i formacija počinju četvrtom godinom. Metode oblikovanja krune jabuke mogu se vidjeti u video vodiču na web stranici. Točno se uzima u obzir prilikom obrezivanja mladih stabala jabuke kako bi se ograničio rast stabla u visini, a ne dopustiti rast grana unutar krune, kako ne bi zgušnjavao stablo. Osim toga, trebate obratiti pozornost na grane voća, ukloniti vrhove, godišnje izbojke, zgušnjavajući krunu. No, kada se obrezivanje i berba, morate se pobrinuti za kratke grančice voćnih jastučića na kojima se cvjetni pupoljci formiraju u proljeće. Pri obrezivanju morate znati da će, kada ozbiljno uklonite nekoliko kostiju, stablo početi oporavljati i obrezati će biti minimalan.

Related  Raste simbol dobrobiti – mandarin iz jama kod kuće

Ako su sve grane stabla jabuka okrenute prema gore, nećete imati mahuna. Potrebno je proizvesti postupnu formaciju s horizontalnim otklonom grane. Za vertikalnu granu, teret je pričvršćen za postupno skretanje. Drugi način bit će savijanje prtljažnika s užetom.

U jesen, kada je stablo bacalo s lišća, vrabac može letjeti kroz grane u svim smjerovima. To znači da je stablo jabuka pravilno oblikovano.

Ispravno i pogrešno obrezivanje stabala jabukaAko jabuka odbacuje boju, možda ne postoji ni jedno jabučno drvo, cvijeće nije oprašivalo. Cvijeće su kratko otvorene, nemaju vremena za oprašivanje, sorta nije zonirana. Cvjetovi su deformirani, ne otvaraju se do kraja, pada rad larve crvenog kukca, floridae. Jabuke mogu nedostajati hranu i vlagu, a resetira jajnike.

Žetva jabukaKardinalno obrezivanje za početak plodnosti može biti obrezivanje jabuka u korijenskom sustavu. Uz dobru prehranu i prevladavanje dušičnih gnojiva, korijenje osigurava povećanje stabla nauštrb formiranja voća. Stoga je neophodno smanjiti ili isključiti dušik u gornjoj odijelu, i rezati korijenje na udaljenosti od projekcije krune na tlo. Nakon primanja stresa, stablo jabuka će se sjetiti da je potrebno brinuti se za nastavak roda i da će baciti plodne grane, zvane voćke.

Možete jesti stablo jabuka starim čavlima željeza ili kupiti posebnu pripremu koja sadrži željezne soli u probavljivom obliku. Ako, nakon svih aktivnosti, zdravo stablo ne donosi plod, tada će ga biti potrebno zamijeniti, postoje pojedinačne kopije neplodnih stabala.

Bolesti stabala jabuka, što dovodi do neplodnosti

Pravodobno liječenje bolesti stablaSve aktivnosti koje pokušavaju probuditi stablo na plodonosno ponašanje neće pomoći bolesnom uzorku. Ako stablo pati od gljivičnih, bakterijskih bolesti nekoliko godina, a liječenje nije provedeno, ona slabi. Snage se bore protiv bolesti, a formiranje plodova postaje sekundarno, kada je svatko usmjeren na opstanak. Isprva se smanjuje žetva oboljelog stabla, a zatim stablo jabuka zaustavlja cvjetanje. Ako propustite bolest stabala jabuka i počnete ih liječiti kašnjenjem, možete ostati bez jabuka.

Related  Znate li zašto donji listovi postaju žuti?

Kada kupujete raznolikost, treba pitati hoće li svake godine doći do plodnosti. Postoje stabla jabuka koja su dobila veliku žetvu u godini. U svakom slučaju, trebali biste spremiti svoje stablo voća i prilagoditi broj jabuka na granama. Uz obilnu žetvu stablo jabuka izlučuje snagu i imunološki sustav se ne može nositi s njim u ekstremnim uvjetima. U ovom slučaju stablo je više ugroženo zimskim mrazom i proljetnim opeklinama. Dovoljno je poštovanje svih aktivnosti usmjerenih na održavanje zdravog vrta.

Kako napraviti plod voća jabuka – video