Zrele tekuće jabukeDa bi vodio zdravo vrt, ovo je marljiv čovjek, pomnožen znanjima. Živo stablo je podložno bolesti kao i mi. Samo se osoba može žaliti, otići liječniku, a voćnjak će tiho čekati pomoć. Signal slabljenja vitalnosti bit će propadanje plodova, uzgojenih insekata i stanje kore. Pozorno hortikulturist će odrediti zašto jabuke jabuke ispucati na prve znakove i neće dopustiti duboki poraz.

Kako dobiti dobru žetvu

Kontrola biljnih bolesti i štetnikaRezultat proljetnih, ljetnih vrtnih radova trebao bi biti pristojna žetva jabuka. Ako je vrt obilno cvjetao, dobro opaljen, onda je zadatak vrtlara da zadrži jajnika. Pad jajnika u prvom razdoblju je samoregulacija stabla. Ne može podnijeti sve plodove. Prema znanstvenicima, samo 5% cvijeća pretvara u jesensku berbu jabuka. Inače, žetva će razbiti svoje grane sa svojom težinom i oslabiti same stablo hranjenja.

Zašto zdrave jabuke padaju?

Padite jabuke iz dobro njegovanih stabalaStablo je potrebno za pomoć, pružanje hrane, sprečavanje bolesti. Stoga je potrebno poštivati ​​poljoprivrednu tehnologiju. To je ispravno hraniti stablo i zaštititi ga. Ako na početku proljeća i tijekom prva dva mjeseca ljeta stablo redovito dva tjedna dati gnojidbe organskim i mineralnim dušičnih gnojiva, voće punjenje je osiguran, a pitanje je zašto jabuke otpasti od jabuka s prvom razdoblju, nikad javlja.

Zdrava jabuka donosi onoliko voća koliko ima dovoljno hrane, dobivene kao posljedica gnojidbe, vlage iz zalijevanja i svjetlosne energije.

Natočena jabuka u budućnosti morat će stvoriti isti ukus koji zelena mlada jabuka nema. Stoga se od prvog kolovoza mijenja sastav odijevanja. Sada stablo treba puno kalija i superfosfata. Te tvari služe kao hrana za stablo u jesenskom razdoblju, povećavajući zimsku izdržljivost. Oni također doprinose asimilaciji biološkog oblika tvari i stvaranju aminokiselina, enzima koji čine jabuku crvenom, ukusnom, mirisnom. Hraniti stablo, očekujemo od nje veliku žetvu ukrasnih sočnih jabuka.

Related  Prednosti i štete vrtnog rotkvica

Mirisni plodovi rezultat su brige za ljetne stanovnikeOd velike je važnosti zalijevanje jabuke tijekom plodnosti. Ne uzimajući dovoljno vlažnosti, u svrhu samoodržanja, stablo privlači tekućinu od voća, koja se može nabubriti i pasti. Stoga je obavezno redovito zalijevanje vrta tijekom plodnosti. Ali korijeni trebaju dovod kisika, a ako kiša pada tjednima, tlo je previše zasićeno vlagom, također je moguće damping jabuke. U tim je uvjetima potrebna aeracija tla, zasićenost zraka uz pomoć dubokog otpuštanja kruga blizu dna. Nije teško provesti ove aktivnosti, a pitanje zašto jabuke skidaju voće nikada neće ometati brižnu djecu.

Bolesti koje dovode do smanjenja prinosa

Jabuke su pod utjecajem plodova truležiBilo koja bolest stabla voća dovodi do gubitka žetve u svim fazama. Svaka bolest pridonosi. Često, bolesti i štetnici rade u tijesnoj suradnji. Stoga je važno održati vrt u skladu s kartama agrotehničke djelatnosti u preporučenom vremenu.

Za održavanje zdravog vrta potrebno je provesti liječenje i prevenciju protiv bolesti i štetnika u preporučenom vremenu na lokalitetu.

Radi u jesenskom vrtuZašto se jabuke trune na stablu jabuka i može li se bolest pobijediti? Ovo plodno trušenje ili monilioza pogodilo je plod. Bolest gljiva, razmnožava se spore, hibernira u miceliju u tlu i ostacima biljaka. Velika opasnost je nečisto propadanje plodova koji je ostao u jesen u vrtu. Sljedeće godine bit će nova infekcija od zimovana ostataka. Vrtlar zahtijeva temeljito čišćenje i dezinfekciju vrta nakon završetka žetve.

Dijeljena je monilioza jabuke:

  • u vlažnom, toplom vremenu;
  • naseljeno na oštećenim plodovima;
  • ide na zdravo voće kada dodiruje.

Trunuti nije tvrdio veliki dio liječenja žetva fungicida potrebno je provesti vrt u dva tjedna, vlaženje svaku grančicu. Pripreme za sustavno djelovanje, dozvoljene za uporabu u podružnicama, su Skor, Topaz, Fundazol, Hom. Oni također djeluju na druge bolesti povezane s kvarenje jabuka, na primjer, šuga, promatrač monilioze. Stoga, kada se fungicidi tretiraju istodobno, na stablu jabuke dolazi do borbe s grbom. Učinkovita će biti bilo koja priprema zasnovana na bakru, ali njihova upotreba tijekom plodnosti je nepoželjna. Pripreme bakra koriste se u proljeće.

Vjernik pomoćnik vrtlar je djetlićRazvija moniliosis stabala jabuka, počevši od stvaranja jabuka veličine oraha. Bilo je to onda kad je prvi mitarenje moljac gusjenica čini rupu u koži jabuke i voća prodire duboko u sporu, koja raste u miceliju i uništava jabuku. Prvo se pojavljuju smeđe mrlje, a zatim siva prevlaka, slična plijesni. To su novi sporovi, spremni za implementaciju. Ako postoji dodir s drugim plodom, onda će se zaraziti i opadati će ići dalje.

Related  Oprez, otrovne gljive: izbor poznatih vrsta

To se može dogoditi na stablu prije berbe ili pri skladištenju voća u zimskim uvjetima. Neke vrste, posebno zimske i malo kiselog trulež skloni, jer imaju debele kože i gusta vosak sloj koji štiti fetus od zaraze.

šteta trulež ploda je rezultat preliminarnih oguliti štetočina, tuče ili osjetljivosti sorata zbog tankih kora, do infekcije kroz dodir.

Priprema rješenja za obradu stabala jabukaPest, oštećenja ploda, i prekursor za nastanku moniliosis, ostaje sastavni dio poljoprivredne aktivnosti. Sve vrste zamki i prskanje stabala jabuka protiv štetnika ljeti su preduvjet za održavanje zdravog vrta. Stoga mjere za suzbijanje moljaca istodobno štite zdravlje plodova.

Na pitanje zašto su jabuke puknute na stablu jabuka, primio je odgovor koji je još jednom potvrdio da se manifestacija bilo koje bolesti nalazi u složenim uzrocima. Pukotina jabuke je moguća ako se njezina opskrba hranom nastavlja, a koža nije dovoljno elastična. Poznato je da šuga djeluje na dio biljke tako da prestanu uzgojiti. Dolazni hranjivi sastojci suzu kožu, a pukotina je napuknuta.

No postoje razlozi fiziološke prirode. Nakon duge suše uslijedile su jake kiše. Korijeni su dovozili sokove u velikim količinama, a već lupanje kože nije moglo izdržati unutarnji pritisak. Zašto su jabuke napukle na stablu jabuka, uopće nije bolesno, u ovom je slučaju jasno. Bilo je potrebno organizirati zalijevanje u sušu i pokriti korijenski krug mulch kako ne bi došlo do iznenadne promjene vlage.

Sklonost pucanju veća je u plodovima s grubom kožom. Osim toga, ne možete zadržati žetvu zrelog voća na stablu već duže vrijeme. I oni se mogu ispucati i tresti.

zaključak

Da ne ostane bez obrezivanja jabuka, potrebno je provesti sljedeće mjere za očuvanje vrta tijekom cijele sezone.Tablica primjene pripravaka

  1. Jesen prikupljanje svih ostataka biljaka i njihovo uništenje spaljivanjem. Obavite čišćenje kore, obradu i bojenje drveća posebnom bojom. Digirajte prtljažnike.
  2. U proljeće je potrebno popraviti krunicu i stabla prije početka tekućine. Sprej s jakom otopinom uree. Na zelenom konusu, tretirati pripravke koji sadrže bakar protiv gljivičnih bolesti.
  3. Nakon cvjetanja vrta, obavljajte zaštitne tretmane svaka dva tjedna, kombinirajući tretmane protiv gljivičnih bolesti i protiv insekata. Nemojte zaboraviti na vrijeme da hranite i vodu biljke.

Related  Soba Begonia – njegu i uzgoj

Ostaje slijediti preporuke navedene u ovom članku kako bi sačuvali žetvu vašeg vrta i kako bi vašim rođacima voljela ukusno voće.

Kako dobiti veliku žetvu jabuka – video

https://www.youtube.com/watch?v=4rgU_paXkyg