Sadnja krumpira u UralsuIskusni vrtlar u više navrata primijetio je da su grmovi od krumpira posadeni na samom rubu raspodjele – obično najdublji i najplodniji. I sve zato što je u ovom dijelu vrta povorka korova na samom početku sezone. Znači, ostaje ležati na kraju svakog reda krumpira. Zatim se ova biljka okreće, djelomično jede crva i insekti i kao rezultat – izvrsni grm krumpira koji daje dvostruki usjev. Stanovnici Dacha koji žive u Uralsu dugo su bili upoznati s tom metodom i uspješno su ga primijenili, a prinos krumpira u njihovim parcelama može biti zavidan.

Uzgoj krumpira “ispod slame” na zemljištu Ural

Krumpir ispod slameMožete dobiti veliku žetvu, bez puno truda i bez trošenja novca. Metoda je jednostavna iz perspektive praktične implementacije, ali za njegovu uspješnu provedbu bit će potrebno razbiti nekoliko osnovanih stereotipa zemalja. Što točno trebate učiniti da biste dobili bogatu žetvu?

Ako morate prisustvovati sadnji krumpira u Urals, prije svega, potrebno je odlučiti koliko zemljišta će biti dodijeljeno za ovaj korijen usjeva. Prema pravilima metode “ispod slame” – dodjela bi trebala zauzeti točno polovicu uobičajene. To jest, ako je ranije krumpir zauzeo 4 stotine dijelova, sad bi trebao rasti na dva. A preostala polovica sada bi trebala biti zasađena žitaricama, koja će idućeg sezone poslužiti kao slama. Za ove namjene najbolje je zob, ili raž, i nedostatak takvih – grašak. Što više biljnih ostataka ispadne u jesen – veći prinos krumpira može se prikupiti u ljeto.

Zemljište namijenjeno za krumpir ne može se iskopati ili orati, ne rukom, a ne motornim blokom.

Krevete od krumpira u kućici UralaI to nije zato što je prilično teško kopati stranice prekrivene slamom, već jednostavno zato što kopanje doslovno “ubija” zemlju na mjestu. U sezoni takav dodjeljivanje bit će kamen u doslovnom smislu riječi.

Ne možete iskopati jer:

  • Neuljajuća tla ima zračnu propusnu strukturu. A kada je vrijeme sadnje krumpira točna, moći će ga pokriti bez puno truda, zahvaljujući radu crva, truljenja korijena i procesima prozračivanja u samoj zemlji.
  • Tlo, koje je sačuvao svoj integritet, je plodnije, budući da su bakterije u njemu izolirane u sloj sve potrebne organske tvari, koju se hrane korijeni biljke.
  • Zemlja koja je ostavljena pod “odmorištem” lako je propusna za zrak, i stoga je hladnija od okolnog svijeta, što mu dopušta da u dubinama sažima veliku količinu potrebne vlage.

Korov, koji je u vrijeme sadnje zauzima polovicu zemljišta krumpira, također treba kopati i širiti na slamku. Nisu imali vremena dati još sjeme, pa je isključenje samoizražavanja isključeno. Iz ove špilje i slame prošle godine bit će prekrasna mulch.

Na taj način, kada izbacujemo krumpir, razmak redaka se ne gazi, moramo staviti ploču koja se lako kreće za sebe. I na kraju kreveta od krumpira bilo bi dobro voziti drvene uloge. Dakle, proces uklanjanja sireva je uvelike pojednostavljen.

Kasne sadnje i druge nijanse uzgoja krumpira u Uralsu

Biljni krumpiri na mjestima dačama Urala trebaju biti kasni, što je posljedica klimatskih uvjeta ove širine.

Net redaka krumpiraU Uralima su mrazovi na tlu vrlo česti, ponekad i u lipnju. Dakle, gomolji rano zasađeni mogu dati izbojke samo za vrijeme mraza. U kasnom sadnji ovo se neće dogoditi. Najbolje je saditi usjev korijena nakon 10. i 12. lipnja, kada je opasnost već prošla.

Kada se s obzirom kako rastu krumpir u uvjetima Urala bendova, morate uzeti u obzir činjenicu da je kasno sadnja će to osigurati ne samo protiv iznenadnih mrazeva, ali će također omogućiti grmlje raste na optimalnoj temperaturi i vlazi. Sadnja krumpira u zagrijanoj zemlji znači osigurati ga protiv različitih bolesti. Osim toga, u grijanom tlu već su započeli procesi raspadanja tvari koja sadrži dušik, do točke u kojoj biljke mogu asimilirati. Slama, koja leži na vrhu zemlje, daje puno dušika, što je važno za uspješan rast i formiranje gomolja. Grmlje će biti snažno i sami krumpiri su vrlo veliki. Posebno ova metoda uzgoja je pogodna za rane i srednje sorte.

Pucnje krumpira probijaju slamkuKada raste, morate odustati od upotrebe otrova koji otrovaju kukuruznog krumpira. Od kasnog sadnje jamči njegovu odsutnost na zemljištu krumpira. Sam je buba mali u Uralima, jer u teškim zimskim mjesecima njegove ličinke ne preživljavaju. U vrijeme kada je masa počinje godina Colorado krumpirova zlatica na pozdneposazhennoy plantažama nije još ni mladice, što znači da će odgoditi potomstvo nigdje, a upravo taj krumpir sadnja ova katastrofa neće dirati.

Pravilno rastući krumpir i video na internetu jednostavno su puni živahnih lekcija o uzgoju ove kultura povrća u Uralsu, potrebno je koristiti samo one instrumente koji u potpunosti ispunjavaju svoj zadatak. Najbolje za ove namjene uklapaju se u kamione, uske grablje i viljuške vilice. Vilice će biti korisne u jesen, za kopanje gomolja, grablje u proljeće, kada su ugrađene u tlo. I sadnju, bušenje, sjetvu žitarica, hilling i korov može se organizirati uz pomoć kopita. Fokine rezač nije prikladan za hvatanje krumpira, jer su oštrice uske i lagane.

Izvrsna žetva pod slamomMjesto na kojem se saduju krumpir “na slamu” mora se mijenjati svake godine. To jest, u jednoj godini krumpir sjede, na primjer, na desnoj polovici parcele i zobi na lijevoj strani, a iduće godine treba se mijenjati mjesto tih usjeva na vinograd. Klasično pravilo koje kaže da se krumpir može uzgajati samo jednom u četiri godine na jednom mjestu – ovdje ne radi.

Neposredno prije skakanja, svi korov koji se uzgajaju na plantaži izrezani su kopčom i ostati na samom krevetu. Mješavina ove zelene mase i prošlogodišnje slame krumpira i brda. Samo je uski sloj same zemlje pogođen. Ispada da je svaki grm dosadan humusom.

Krumpir ispod slame – video