Grožđe u predgrađuSadnja grožđa je aktivnost koja zahtijeva pažljivu pripremu. U skladu s osobitostima vinogradarske zone, potrebno je odabrati vrijeme sadnje, mjesto i osigurati buduću žetvu odabirom zonirane sorte. Nakon ispravnog dovršetka slijetanja, u dvije godine moguće je dobiti novu četku grožđa iz novog grma.

Kako pravilno staviti grožđe?

Grožđe grožđa zauzima veliko područje, i potrebno je izdvojiti dovoljno plodno tlo za prehranu biljaka. Osim toga, potrebno je da biljka bude postavljena u najboljim uvjetima dugi niz godina. Zamišljeno planiranje pomoći će vam odrediti količinu sadnog materijala koji vam je potreban. Treba uzeti u obzir sposobnost oprašivanja i prevlast ženskog cvijeta na jednoj skupini sorti i miješano cvjetanje drugih.

Polaganje novog nasada ili sadnju jednoga grma podliježe zakonima koji stvaraju povoljne uvjete za razvoj biljaka i uključuju:

  • izbor mjesta sadnje;
  • priprema sjedala;
  • izbor razdoblja sadnje;
  • priprema sadnica;
  • sadnja biljke;
  • brigu o sadnicama u prvoj godini vegetacije.

Ako se te aktivnosti provode uzimajući u obzir klimatske uvjete i, vođeni lekcije sadnje grožđa u video objavljen na resurse, hvala vinove žetve.

Odabir odredišnog mjesta

Sadnja reznica grožđa u predgrađuBuduća plantaža treba biti smještena na otvorenom za sunčane zrake, bez sjenčanja susjednih sadnji. Ako namjeravate postaviti grm pred zid, ona mora biti smještena na jugu i na udaljenosti od fasade nije manja od 70 cm. Osvijetljenje svake grožđa lista nužan uvjet za obavljanje kulturu.

Sadnja materijala

Priprema sadnog materijalaSadnja biljnog materijala može se ubirati neovisno od dobro sazrele zdrave loze u jesen. Ovo je odgovoran događaj za iskusne vinogradare. Pohranjeni materijal pohranjuje se pod posebnim uvjetima, tako da su u vrijeme sadnje pripremljeni chiboji živi.

Landing se može obaviti i grm, koji je već korijen, ali još uvijek mlad. Zato je najbolje saditi vinograd ljeti, što je poželjno završiti u lipnju.

Sadnica može poslužiti kao iskop iz štapića iz vinove loze, koja će do kolovoza dati korijenski sustav i biti će spremna za sadnju. Materijal za uzgoj je vina s dijelom rukavca. Reprodukcija može biti sjeme, pa nove vrste kulture.

Related  Samo-kultiviranje petunije kod kuće

Uvjeti sadnje grožđa

Proljeće sadnja grožđaKada možete presaditi grožđe na stalno mjesto ovisi o klimatskoj zoni i iskustvu vrtlara. Jesen sadnja su opasne zimske zime ili nova, nefleksična biljka. Ali u proljeće preživjeli grm se brže razvija, sve dok se zemlja smrzne, uspjela je dobro korijeniti. Za zimu je nova biljka izolirana i zaštićena od miševa. U jesen možete kupiti zdrave sadnice prave vrste.

Zaštićena grožđa sklonište od mrazaU proljeće je teže dobiti kvalitetan sadni materijal. Proljeće sadnja treba provoditi samo na toploj zemlji. Ako sadnice imaju lišće, sadnja mladih biljaka je obvezna prije sadnje. Proljeće sadnja zahtijeva pažljivije zalijevanje, jer slabi korijen još ne može pružiti hranu, a vlaga zadržava chibouk da se osuši. Ljeto posađeno, grožđe zahtijeva sjenčanje i stalno zalijevanje, inače biljka će umrijeti, a ne naviknuti se.

Priprema sadnje za grožđe

Odvodna jama ispod sadnica grožđaSadnja grožđa s razmakom između grmlja u 2, i između redova od 2,5 metara. Na toj udaljenosti priprema se slijetanje. Što je plodni sloj tla i što je teži podsloja, dublja je jama priprema. Dubina i širina varira od metar do 60 cm. U tom dubljem sloju za zalijevanje biljke i odvod snage u sljedećem sloju stvorena u jamu, on je uveo cijev, od kojih na kraju je uvijek iznad površine.

Duboko zalijevanje kroz cijev omogućit će isporuku hranjivih tvari u korijenski sustav.

Stvaranje plodnog sloja tlaNakon toga nastaje sloj plodnog tla. Sadnja sastava smjese s plodnim tlom obuhvaća 2 kante humusa, 0,5 kg superfosfata, 2 litre drveta ili povrće pepela. Dobro izmiješana hranjiva mješavina ispunjava dvije trećine jame, gdje korijenski sustav vinove loze raste već stoljeće. Zaspati na vrhu će biti zemlja bez gnojiva.

Priprema sadnica i sadnju grožđa

Sadnice grožđaOdabiru se najcjelovitije sadnice i tvore korijenski sustav. Ostaju samo korijena na peti, koja bi se trebala razvijati. Preostali korijeni s gornje strane u prtljažniku bubrega uklanjaju se. Biljka je izložena vodi nekoliko dana, sadrži med ili drugi stimulans. Kako saditi grožđe iz zelenih slojeva pripremljenih tijekom ljeta, detaljno opisano na mjestu. Ali ova se metoda ne razlikuje od korijenja sadnica, dobivenih drugim metodama reprodukcije.

Related  Kako odabrati pumpu za vrt ispravno?

Osiguravanje pravilnog zalijevanja korijenskog sustava grožđaTakav grm se sadi na pripremljenom mjestu, tako da su korijeni pete na dubini od 45 cm, sloj najpovoljniji za očuvanje korijenskog sustava zimi. Sjeme je uređeno koso, tako da je kasnije moguće postaviti vinovu lozu za zimsko zagrijavanje. Prilikom sadnje, korijenje se izravnava, posuti zemljom i zalijeva za bolji kontakt s tlom.

Pri utvrđivanju sadnice u jamu tako da je potrebno da ga stavi na bubrege, koji će tvoriti vinove loze, usmjerena su duž reda, za jačanje potpore. Nagnut položaj sadnice olakšava uklanjanje vinove loze za zimsko sklonište.

Njega za mladim grožđemKasnije jama dosegne rubove, zgušnjava i zalijeva više. Prilikom sadnje na svakoj grmlju trebate sipati 4 kante vode, a dodatno pazite da je tijekom korijenja tla bio vlažan. Iznad nasadene grmlje pokrivena je kako bi se očuvala vlaga i potrebna mikroklima. Sklonište se uklanja nakon dva tjedna.

Prva godina uzgoja grožđaBriga za grožđe u prvoj godini života sastoji se u formiranju 2 do 4 izbojka, ovisno o jačini grma, njihovom štipaljivanju. U kolovozu, jurnjava izbojci, i valjanje korijenskog sustava, to jest, odsiječe korijenje, koji se oslobađa iznad pete. Zbog toga je stabljika iskopana u dva pupka. Ti će korijeni na površini i dalje zamrznuti.

Video o dokazanom i pouzdanom načinu sadnje grožđa