insekticid nurellU obavljanju poljoprivrede, i male i velike, svakako otvaraju niz problema: suša, mraz, korova, degradacije tla, kao i žive nametnike, a protiv kojih je insekticid stvoren Nurell D. Te životinje, posebno insekti koji se hrane cvijećem , ostavlja, šteti plodovima i sjemenkama. Agronomi su mislili kako ih se možete riješiti.

Svrha pripreme i oblika otpuštanja

nurell d u ampulamaRazvijeni su pesticidi, od kojih svaki ima svoju specijalizaciju. Uputstvo za upotrebu insekticida Nurell D definira lijek kao sredstvo za borbu protiv insekata, njihovih jaja i ličinki. Kompatibilan s drugim pesticidima iste svrhe. Proizvedeno u bočicama od 7 ml. Ovo je koncentrat koji treba razrijediti prije uporabe.

Koncentrat u ampulama mora biti razrijeđen s vodom. Pripreme koje se prodaju u bocama od 5 litara, ne trebate uzgajati. Mogu ih se izli izravno u raspršivač.

Nurell u visokom kapacitetuAnalozi lijeka su “Zalp” i “Twix”, razlikuju se samo po volumenu. Izdaju se u bocama od pet litara. Na primjer, Syngenta proizvodi istu kemikaliju na isti način kao u staklenki. analoge lijeka nurell dKao što obećavaju proizvođači, insekticid Nurell D uništava sljedeće štetnike:

 • štetnih kornjača (kukaca), kukaca kukaca, tlačnih kornjaša i krakova na žitaricama;
 • staklastog želuca i buha – shchitonosok na šećernoj repe;
 • Voćne muhe, struganje, mola i krpelji na stablima jabuka;
 • cvjetova od repice, skrivenih fobova i križnih buha na senf;
 • arapi, grašak i voćni kukci, na grašak i druge mahunarke.

spektar djelovanja lijeka nurellaOčigledno, specijalizacija lijeka je vrlo široka. Popis ne uključuje sve štetnike koje lijek Nurell D. uništava. Prema onima koji su koristili ovaj insekticid, apsolutno svi insekti bilo koje vrste odmah umiru. Nemojte dopustiti dugo vremena da se štetočine ponovno pojavljuju. Ima barijeru.

Upute za uporabu insekticida Nurell D navodi da se nikada ne smije koristiti tijekom cvjetanja!

Kako to radi

Sastav insekticida uključuje samo dvije aktivne tvari: kloropifos i cipermetrin. Ove dvije komponente uzrokuju paralizu ili neposrednu smrt kod insekata i njihovih ličinki. To jest, izravno utječe na njihov živčani sustav. Zbog činjenice da se insekticid ravnomjerno raspršuje, prodire u sva područja u kojima se mogu sakriti štetoči.

Related  Zaštita od pripremanja Colorado beetle Prestige

Jaja insekata, čini se, imaju zaštitnu ljusku koja ne dopušta sve vrste tvari. Ali insekticid se uspješno suprotstavlja tomu: jednostavno ga korodi. Čak i ako neki buba, kukac ili leptir nađu na raspršenom području, počinje jesti lišće ili voće, a onda umre. Ovo je posljedica prepreke.

Barijerni učinak traje oko 14 dana! Nakon toga, štetnici će ponovno početi s radom.

Nurel ne isprati vodu. Ona prodire duboko u tkivo biljaka, bez oštećenja lišća i voća. Ako je temperatura iznad 20 stupnjeva Celzijusa, aktivira se fumigantni učinak lijeka. Njegova penetracija u sva područja postaje sve intenzivnija.

Rad počinje dva sata nakon liječenja. Ako se pridržavate svih pravila insekticidnih Nurelovih uputa, rezultat će biti odličan. Sve biljke će dobiti pouzdanu zaštitu. Kukci i njihove ličinke će pasti.

Prednosti i nedostaci

lijek ima prednosti i nedostatkeInsekticid Nurel D, kao i drugi lijekovi, ima svoje prednosti i nedostatke.

prednosti:

 1. Lijek je učinkovit protiv većine štetnika.
 2. Djeluje gotovo odmah.
 3. Štiti kulture dugo vremena.
 4. Otporna je na padaline.
 5. Nurel je kompatibilan s ostalim agentima, s gnojivima.
 6. Utječe na teško dostupna mjesta.

nedostaci:

 1. Potrebno je ravnomjerno raspršiti sve biljke.
 2. Ne može se koristiti tijekom cvatnje.
 3. Otrovne. Ne može se koristiti bez zaštite.

Priprema i uporaba

kontrola štetočinaPrije uporabe, svakako proučite upute insekticida Nurel D, koja je uvijek pričvršćena. Uzmite čistu posudu za prskanje i ulijte vodu na polovicu spremnika. Dodajte potrebnu količinu insekticida. Zatim kontejner bi trebao biti zatvoren i sadržaj je protresao. Tresti se oko 10-15 sekundi. Donesite potrebnu količinu (dodajte vodu) sve sadržaje i ponovno se tresti, otprilike u isto vrijeme.

Ulijte u spremnik samo vam je potrebna čista voda. Inače, prskalica može začepiti. Ako postoje sve vrste lišća, niti i ostalih ostataka u vodi, nemojte koristiti takvu vodu! To će donijeti dodatne gnjavaže.

Lijek je toksičan! Potrebno je potpuno zaštititi cijelo tijelo od dobivanja rješenja.

Prije početka obrade teritorija nosite zaštitno odijelo. Prikladne OZK, L-1 ili druge predmete kemijske zaštite. Možete koristiti gumiran ili polietilenski plašt. Nosite zatvorene cipele, rukavice. Zaštitite lice respiratorom i zaštitnim naočalama, pod uvjetom da su zaštitne naočale nepropusne. Najbolje od svega, naravno, odgovarajuća plinska maska.

Related  Upoznajemo vrste i stupnjeve zrna graška na fotografijama i opisima

Tijekom prskanja, rješenje treba ravnomjerno rasporediti. Temeljito prskajte svaku biljku, prskajući desno i lijevo. Ako vam ne smeta sredstva, trebate liječiti i bliske mjestima biljaka. Nakon izvođenja kemijske obrade, prati cijelo odijelo s puno vode. Popijte tuš.

Ako je proizvod slučajno došao na kožu, isperite ove površine čistom vodom, sapunom. Ako koncentrat uđe u oči ili usta, odmah se posavjetujte s liječnikom.

Pravila za rad s insekticidima – video