staklenik tretiran bakrenim sulfatomStaklenici štite biljke od nepovoljnih vremenskih uvjeta, ali štetni mikroorganizmi, insekti i gljivice lako se uklanjaju. Obrada staklenika s bakrenim vitriolom u proljeće ili jesen može učinkovito dekontaminirati tlo i cijelu strukturu.

Liječenje se provodi nakon završetka ljetne sezone ili ranog proljeća, kada sadnja ili sadnja ostaje barem dva tjedna. Mnogo je novca dostupna za dezinfekciju kod kuće. Ali bakar sulfata je univerzalan. Ljetnik može provesti u proljetnoj obradi bakrenog sulfata u stakleniku. Taj isti alat će pomoći gdje je voda nemoćna, tj. Očistiti unutarnju i vanjsku stranu dizajna svih tipova.

priprema staklenika za sadnju povrćaAko ne obraćamo dovoljno pozornosti na sigurnost usjeva koja se uzgajaju na zatvorenom terenu, neizbježna je nakupina patogene flore, larve i spore gljiva. I to znači da će se staklenik postati bolesni sve više i više, dajući loše kvalitete žetve.

Posebno je važno pratiti čistoću i redovitu obradu staklenika bakrenim sulfatom u proljeće, ako biljke u posljednjoj sezoni imaju znakove bakterijskih ili gljivičnih bolesti.

Bakarni sulfat je visoko aktivan anorganski fungicid koji posjeduje svojstva antiseptičkog rada na svim površinama, kao i aditiv mikroelemenata koji nadopunjuje tlo nedostatak bakra. U vrtu i hortikulturi pronađite sve korisne osobine kemikalije.

Sigurnosne mjere prilikom prerade staklenika s bakrenim sulfatom u proljeće

moj zid od staklenika u proljećeBakarni sulfat ima umjerenu toksičnost. U prihvatljivim dozama proizvod neće štetiti koži, ali može izgorjeti sluznice. Plavi prah ili otopina se isperu s velikom količinom vode. Međutim, kada kemikalija uđe u probavni trakt, poduzimaju se učinkovitije mjere:

  • jednjak i želudac se isperu s ružičastom otopinom kalijevog permanganata;
  • izazvati povraćanje;
  • dati diuretik i laksativ.

Izbjegavajte neugodne posljedice kontakta s bakrenim sulfatom pomoći će vam da slijedite upute. U jesen i proljeće obrađivanje staklenika bakrenim sulfatom vrši se u rukavicama i maski, korištenjem neprehrambenih nemetalnih jela.

Prije prerade staklenika s bakrenim vitriolom u proljeće, treba osigurati da djeca, nezaštićeni članovi obitelji i kućni ljubimci ne bi smjeli biti blizu zone za navodnjavanje.

Kako otopiti bakreni vitriol za tretman staklenika

udobni sigurni uvjeti za biljkeZa pročišćavanje staklenika na bazi bakrenog sulfata dobiva se otopina koja se naknadno obrađuje tlom, trupom i prevlakom. Istovremeno, koncentracija kemikalije za dezinfekciju tla bi trebala biti znatno niža. To je zbog povećane kiselosti bakrenog sulfata, njegovog negativnog utjecaja na plodnost supstrata i sposobnost nakupljanja.

Prije nego što razrijedite bakreni vitriol za obradu staklenika, temeljito očistite sve ostatke biljaka, izvadite i dezinficirajte odvojeno radni alat, spremnike za navodnjavanje i višekratne posude za sadnice. Zatim dolazi skretanje tla. Sadržaj bakrenog sulfata u ovom slučaju ne smije biti veći od 50 grama po vatu vode, a potrošnja – oko 2 litre po kvadratnom metru.

U proljeće uzgoj tla u stakleniku s bakrenim sulfatom u kombinaciji s vapnom, koji neutralizira povećanu kiselost otopine, smanjuje toksičnost kemikalije. U tom slučaju seljak neće izgubiti fungicidno djelovanje tekućine na patogene gljive i druge patogene biljnih bolesti.

Željeni pripravak možete dobiti odvojeno miješanjem otopina bakrenog sulfata i vapna, a zatim lagano miješajući, ulijevajući plavu tekućinu u mlijeko vapna. Nakon miješanja i filtriranja, sredstvo se može koristiti.

moj polikarbonat s bakrenim sulfatomKako obraditi staklenik s bakrenim sulfatom u proljeće? Za pranje filma, polikarbonata, metalnog ili plastičnog okvira koristi se otopina koja se priprema brzinom od 100 grama vitriola na 10 litara vode.

  1. Prašak se, miješajući, otopi u malom volumenu tople vode.
  2. Koncentracija se zatim podešava do željene koncentracije dodavanjem odgovarajuće količine vode.
  3. Kako bi se poboljšalo adheziju otopine na materijalu i poboljšalo svojstva deterdženta, u vodu se dodaje 150 grama tekućeg ili lomljenog prašnog sapuna.

Kako obraditi staklenik s bakrenim sulfatom u proljeće

liječenje unutarnjih strukturaNakon čišćenja i spaljivanja ostataka biljaka, sve se strukture isperu sapunom ili drugim sredstvom za kućanstvo:

  • Metalni okvir je koristan za premazivanje i bojenje. Ovo će produžiti život staklenika i spriječiti koroziju.
  • Drveni okvir unaprijed je impregniran sa zasićenim, brzinom od 700 grama po 10 litara vode, s otopinom bakarnog sulfata, izbijeljenog slamljenim vapnom ili prekriven slojem boje za drveće.

Kada je saniranje završeno, vrijeme je da prijeđemo na miješanje otopine bakrenog sulfata i zalijevamo unutarnji prostor strukture vrtova. Posebno pažljivo obrađuju niže, natopljene dijelove premaza. Nakon potpunog sušenja, liječenje se ponavlja.

Kako tretirati zemlju u stakleniku s bakrenim sulfatom? U čistom obliku kemikalija se akumulira i može dovesti do pogoršanja kvalitete tla. Stoga je poželjno koristiti otopinu bakrenog sulfata u jesen i jednom.

Staklenik je spreman za radMnogo je sigurnije korištenje tekućina iz Bordeauxa ili Burgundije. Cijelo područje staklenika, uključujući staze, proliveno je u otopini. Bolje je provesti tretman nakon navodnjavanja, a rješenje će se apsorbira lakše. Djelovanje bakrenog sulfata započinje 1-3 sata nakon miješanja i završi nakon 10-14 dana. Da bi se postigla maksimalna učinkovitost prerade staklenika s bakrenim vitriolom, proljeće je odabrano za suho, bez vjetra, ali ne i vruće vrijeme.

Liječenje zidova staklenika s bakrenim sulfatom – video