grm guskeGuske su popularne među vrtlara zbog svojih vrhunskih prinosa. Da bi se plod dugo zadržao, trebao bi posvetiti dovoljno pozornosti. Obrada guske u jesen – jedna od važnih faza skrbi za grmlje. Tijekom tog razdoblja potrebno je da se plantaže pripremaju ne samo za zimu već i za sljedeću berbu.

Što se obrada guske sastoji od jeseni?

Da bi se osigurali najbolji uvjeti, potrebno je provesti niz mjera za obradu borovnica:

 • sakupljati i izgorjeti staro lišće i korov;
 • izrezati stare, bolesne i razbijene grane;
 • ako je potrebno, saditi plantaže;
 • obrađivati ​​i iskopati tlo oko grma;
 • hraniti mineralna i organska gnojiva;
 • za liječenje guske od bolesti i štetnika;
 • izbrisati tlo ispod grma.

Sve navedene mjere za preradu guske nakon berbe, bolje je ne odgoditi kasnije. Pogledajmo agrotehnike za preradu guske.

Kako nositi guske nakon žetve?

Obrada borovnice započinje uklanjanjem korova oko grma. Ako se korova nije provodila tijekom ljeta, pod grmovima je raslo mnogo malih i velikih korova. Ne smiju se izvlačiti, jer korijenje u tlu može ostati i pažljivo kopati lopatom kako ne bi oštetili ogrozd. Također je potrebno sakupiti nakupljene krhotine i pale lišće, budući da pod njima ostaju mnogi štetnici i patogeni raznih bolesti.

Obrezivanje guske treba početi s 6 godina starosti. Bazalni slab rast treba izrezati sljedeće godine nakon sadnje grmlja, odabirom 3 do 4 jakih izbojaka. Prije svega, izrezati slomljena grane, oštećena od bolesti i štetnika, stari i malodorodonosyuschie. Na dobro formiranom grmlju treba postojati do 18 grana različitih dobnih skupina, dovoljno rijetke da omoguće pristup svjetlu i zraku unutar grmlja i olakšava naknadne čišćenje.

Kako pravilno rezati guske – video:

Nakon pada lišća s sušom jesen i velikog usjeva, potrebno je vodu ogrozd. Takvo zalijevanje na laganim i pješčanim slojnim tlima vrlo je važno. Istodobno, rast korijena je pojačan, a grm je bolje pripremljen za mraz.

Related  Sve o grožđu: vrste, sorte i put do savršenstva

Za dobar razvoj grma i redoviti plod, potrebno je kopati i otpustiti tlo. Za razliku od proljetnog kopanja, tlo u jesen nije slomljen i preokrenut vilice, jer velike kvržice retard vlage u tlu u jesen i proljeće. Korijeni ogrozd nalazi blizu površine tla, pa pod kruna obrada grm treba provoditi vrlo precizno, do dubine od ne više od 7 cm.

U vezi s obilnim voćem, guske zahtijevaju pojačanu gnojidbu.

Tijekom kopanja na tlo se nanose sljedeća gnojiva pod jednim grmljem:

 • do 10 kg komposta ili zelenog gnoja;
 • 20 gr. Kalijska gnojiva (kalij sulfat);
 • 30 gr. fosforna gnojiva (dvostruki superfosfat);
 • 300 gr. peć pepela.

Najbolji rezultat bit će tekuće organsko gnojivo u obliku razrijeđene infuzijske mliječne opne ili izmeta ptica.

Zadatak ove oplodnje je pripremiti grm kako bi obilježili cvjetne pupoljke sljedeće godine

Humus ili treset pomiješan s pepelom poželjno posuti tla ukopana grm u debljini ne više od 10 cm. Sloj prevučen kao unutarnje grma zone i prikustnuyu trake. Zbog usitnjavanje poboljšani voda-zrak, a temperatura hranjivi površinski sloj način, spriječeno zamrzavanje korijena, smanjeni rast korova. Preporučljivo je utišati tlo prije početka mraza.

Obrada ogrozd od bolesti i štetnika

štetočinaU jesen, obvezno liječenje guske od bolesti i štetnika.

Učinkovito sredstvo za suzbijanje gljivičnih bolesti je željezni vitriol, 3% -tna otopina se tretira grmovima nakon pada lišća. Također se koristi 1-3% -tna otopina Bordeaux tekućine.

Za borbu protiv praškastih plijesni, koristi se 5% otopina sode za pečenje. Za zaštitu od Septoria, antraknoze ili bokalchatoy ogrozda hrđe tretiranje tla i ispod trebalo bi biti oksiklorid (40 g. 10 litara vode), emulzija, sapun-bakar ili infuzijom pepela. Svi pali lišće treba spaliti.

Za zaštitu od lisnih uši ili ognevok ogrozda obrade vrsta lisnih osa treba provesti u jesen malation otopini (20 gr, u 10 litara vode), infuzija pepela (1 kg po 10 litara vode) ili infuzija luka kože, usitnjeni češnjak ili krumpirov stabljika.

Related  Pepperove vrste slatkog debelog zida s fotografijom i opisom

Sve mjere koje se poduzimaju za liječenje borovnice pozitivno će utjecati na rast i prinos.

Kako rastiti zdravo ogromno – video