Melon u vrtnom krevetuNemoguće je opisati raznolikost tisuća sorti dinje. Svugdje se uzgajaju, čak iu Engleskoj i Lenjingradskoj regiji imaju svoje zonirane vrste dinja. Naravno, po slatkoći i ukusu, daleko su od turkmenskih i uzbekskih sorti koji su poznati u svijetu, pa čak i izvoze. Međutim, postrojenje za punjenje topline bilo je prisiljeno donositi plodove posvuda gdje se nalaze staklenici.

Kako razumjeti raznolikost sorti

Aromatska slatka dinjaPrva značajka koja je omogućila rast dinje postaje razdoblje sazrijevanja:

 • ultra sazrijevanje, s hibrim sazrijevanjem u manje od 60 dana;
 • zrenja, dozrijevanje u 60-70 dana i vrećica. od 8 do 15%;
 • srednjoročno sazrijevaju, pjevaju 75-100 dana, šećer u njima iznosi 14-15%;
 • jesen-zima, dozrijevaju 95-100 dana, vrlo slatko, svjetlo, veliko;
 • zima, ogromne, do 30 kg u težini, šećera na 16%, ali dobro čuvana u hladnoj sobi;

Oblik dinje je elipsoidno, sferičan i izdužen poput zdjele. Gornji dio može biti glatki, u mreži ili rebrastom. Tijelo je hrskavo, bijelo, žuto ili zelenkasto. U nekim je varijantama, kada se pohranjuju, meso iz zelenog postupno postaje žuto.

Postoji nekoliko podvrsta dinje. Općenito je prihvaćeno da su plodovi uzgojeni u središnjoj Aziji najviše ukusni. No među njima je uzbečka melon najpopularnija. To je olakšano sastavom tla i toplim razdobljem bez mraza, u rasponu od 193 do 273 dana u godini.

Kasnije su dobivene europske sorte, uglavnom su rano i ultra-rippled hibridi, dobiveni u većini, uz upotrebu vrste Cantaloupe. Trenutno, europski hibridi dostižu sadržaj šećera do 15% s zrelosti fetusa iz jajnika 55 dana.

Omiljene cottagers vrste dinja

Prije uzgoja dinje u vrtnoj okućnici vikendice, trebali biste proučiti karakteristike sorte i odabrati zonu, odnosno posebno stvorene sorte za vašu klimu. Ne možete posaditi okus južnih sorti na sjeveru. Obrezivanje neće raditi.

Related  Fotografija i opis sortne kupine Thornfree

Goulab's MelonMelon Gulaba posjetnica je dinosaurske regije – doline Fergana. Ovo je poznata dinja Chardjui. Raznolikost je poznata u zemlji, jer je pogodna za prijevoz. Prosječna težina tih dinje je 3-5 kg. Gulyabi se uzgaja u Turkmenistanu i Uzbekistanu. Raznolikost je kasno zrenja. Sadržaj šećera doseže 15%, meso je bijelo, gusta vlaknasta. Velika količina pulpe omogućuje upotrebu ove vrste dinje za proizvodnju suhog i osušenog proizvoda.

Melon CantaloupeMelonna dinosaura ili perzijski ili muski dinja dobila je ime po talijanskom gradu. To je vrsta azijske populacije, ali je prilagođena drugim uvjetima. Ova vrsta karakterizira mali plodovi s rebrastom površinom. To je izazvalo stakleničke europske sorte koje su više higrofile i pomiruju se s nedostatkom svjetlosti i topline. Kantalupna pulpa je narančasta, mirisna, malo kolač.

Iz perzijske je dinje smeđa, kultivirana je i prije naše ere. Bio je to simbol sunca i dobro za narod Perzije.

Melon turkmenkaMelon turkmena kasno sazrijevajuće sorte uzbekskih sorti. Ima prosječnu veličinu fetusa. Najčešće se može vidjeti zelenom kora u mreži. Moramo pričekati punu zrelost ovog voća i onda ga jesti. Obično u sjevernim krajevima, bobica se uvozi neozlijeđena, pa se ukusne, slatke mekane kriške ove sorte mogu kušati na nekoliko. Znak zrelosti može poslužiti kao mračna, gotovo smeđa kora u pukotinama. Ne može se zaboraviti aroma i okus zrelog turkmena.

Dinosača ananasaAnanas melon ili Delano imaju plodove elipsoidnog oblika, težine oko 2 kg. U srednjem pojasu dinja se uzgaja kroz sadnice i režim navodnjavanja je važan. Ako je ljeto kišovito, biljka treba biti zaštićena od suvišne vlage. Voće može prasnuti.

Aromatska slatka ananasna dinjaOd mladica do zrelosti je oko 100 dana. Koža ove sorte je mršava, pulpa je slatka i aromatizirana. Biljka je snažna i zahtijeva štipanje. Zrelost zrelih plodova je dobra, transport je moguć.

Related  Tajne rastućih sadnica celera

Izraelska raznolikost Galia-DiamantZelena dinja nazvana je po zelenim tijelima, koje u vremenu mogu postati žute. Sve ove vrste karakterizira zelena ili sivo-zelena kora. Može biti rebrasto ili glatko, ovalno ili okruglo. Postoje takve vrste u Japanu i Uzbekistanu. Kao primjer zelene dinje možete uzeti izraelsku sortu “Galia-Diamant”. Voće je ovalna mrežasta kora, pulpa je zeleno-bijela, slatka i mirisna. Tanini i minerali daju dinje malo astringentni okus. U Uzbekistanu postoji neka vrsta zelene dinje, nazvana lubanjastim kapom. Raznolikost raste samo u blizini Karšija, podsjeća na lubenicu i lubenicu izvana, a pulpa je dinja, vrlo ugodna za okus.

Pepeljuga dinjaMelon Cinderella je rano zrenje. Biljka se preporučuje za uzgoj u malim farmama i zemljištima. Raznolikost rane zrelosti. Zalog dinje je dug i zahtijeva regulaciju rasta. Voće je žuto i glatka s mrežom. Težina bobičastog voća 1-2 kg. Tijelo je oko 3 cm, nije jako slatko, 5-9% šećera, ali ukusno i mirisno. Plodovi se čuvaju tri tjedna, oni se koriste na licu mjesta, budući da transportnost nije visoka. Biljka je otporna na promjene temperature.

Melon LadaMelon Lada – uspješna sorta Astrakhan uzgoja. Prilagođena je vrućoj i suhoj klimi. Ali u staklenicima ova sorta se osjeća dobro. Važna svojstva su njezina nepretencioznost. Nepravilno navodnjavanje ne dovodi do pucanja ploda. Melon rog, američki i lažni praščići od plijesni nisu oštećeni. Raznolikost ima glatki okruglo voće s mrežom, težine od 2-3 kg. Pulpa sadrži do 10% šećera, svijetlo krem ​​boje. Ovu su varijantu voljeli mnogi kamioneri.

Melon EtiopljaninRibbed dinja kao znak različitosti su karakteristični za dinja. Mogu biti zelene, žute. U Ukrajini postoji raznolikost zvane rebraste melone. U izgledu, ove dinje su više poput bundeve, oni se nazivaju “puffy”. Zrela dinja smatra se najcjenjenijim, mirisnim i slatkim plodovima u Ukrajini.

Related  Najbolje vrste guske i njihove specifične osobine

Uzbekističke dinje zahtijevaju poseban opis. U regiji se uzgaja više od 100 vrsta, podijeljeno u 6 okruga, od kojih svaki preferira njihove sorte. Odvojene su zone u kojima se uzgajaju određene sorte melona prema prirodnim uvjetima:

 • Taškent.
 • Samarkand.
 • Bukhara.
 • Khorezm.
 • Ferghana.
 • Jug.

Kasni stupanj uzbečkih dinjeOvisno o sunčevoj aktivnosti, broj čistih dana u godini, temperature se uzgajaju najprilagodljivijim vrstama. Visoko kvalitetni proizvodi se izvoze u druge zemlje.

Među mnogim vrstama na sluh, uvijek postoji torpedna dinja, prema lokalnom Mirzachulskaya, zelenom Basvaldi i drugima.Vrste dinja silosa

Postoje sorte, okus koji se može uživati ​​samo na licu mjesta. Plodovi su nježni, sočni i ne pohranjeni. Drugi su došli do novogodišnjeg stola. Plodna klima, pogodna zemlja stvaraju uvjete idealne za pretvaranje energije sunca i zemlje u kurativni proizvod, koji se spominje u Bibliji. Voće uzgojeno u drugim klimatskim uvjetima slabije je od okusa dinje koja je zrela u Uzbekistanu.

Vikend na kućici – video