obrezivanje s vrtnim škaramaGuske su grmovi koji lako pucaju na nove izbojke, a svako godišnje doba zahtijeva pažljivu brigu i pravovremenu obradu biljke. Ako to nije učinjeno, postoji mnogo grana, a nije tako lako ukloniti višak izbojaka prekrivenih oštrim bodljama. Osim toga, guske vole svjetlost – to izravno utječe na kvalitetu usjeva. Nutricionizam koji biljka dobiva iz korijena ravnomjerno se raspoređuje na granama. Više puca, manje i bez okusa plod. Kako smanjiti gooseberries u jesen i da li se to može učiniti u drugim doba godine?

Ne možete upotrijebiti spontanu metodu za smanjivanje borovnice. Taj se postupak provodi prema određenim pravilima. Ali za iduću sezonu, kada će se savladati tehnika rada, obrezivanje će se provesti brzo i kvalitativno.

Koje su alate potrebne za obrezivanje guske?

Kako pravilno rezati grmove guske, koje improvizirane znači koristiti? Za vrtni rad, poželjno je uzeti posebnu varijersku varijantu ili dobro izoštriti sekretore. Također možete koristiti škare s izduženim ručkama, namijenjene obrezivanju grana. Uz njihovu pomoć, neće biti tako teško doći do središta grma. U rukama treba nositi uske rukavice ili rukavice, kako ne bi ozlijedio prste na brojnim bodljama.

Prvo obrezivanje prije sadnje

Prije sadnje grma borovnice u tlu, već je potrebno podvrgnuti ga prvom tretmanu. Snimke treba skratiti tako da nemaju više od 4 bubrega. Ne brinite o grmu – zahvaljujući naizgled bezizlaznom tretmanu, ogromno voće u budućnosti će donijeti izvrsnu žetvu.

Vrtlar je zadatak pratiti krajevi izbojaka narastu i uklanjanje „mrtve” grane. Ako su izbojci su slabi i kratki (manje od 7 cm), treba ih smanjiti do točke gdje se grana formira dobru i zdravu granu. Tanak i krhki završava bobice i dalje ne pojavljuje, ali hranjive tvari ulaze terminala pupoljke, oduzima životnu snagu u zdravom puca.

Što učiniti s nula izbojaka?

Zero izbojci se nazivaju grane koje rastu na površini zemlje. One bi trebale biti odrezane za 1 kvartal. Zatim grm otvorit će mnoge nove izbojke. Morate pažljivo pregledati grane izvana. Nakon što je otkrio najjači bubreg, potrebno je odrezati pucanje iznad 10 cm. U ovom slučaju, novi grančica će rasti prema van, a ne duboko u unutrašnjost.

Kada je bolje odrezati guske?

Nema smisla napraviti tretman s okusima kada je započeo protok soka. Obrezivanje bi trebalo biti učinjeno puno ranije nego trenutak kad se prvi grančice pojavljuju na granama. Inače će biljka biti vrlo bolesna i, možda, umrijeti.

Vrtlari se ne vole obložiti u proljeće, jer je razdoblje za uklanjanje viška puca vrlo kratko. Bolje je započeti rad u jesen, kada grm “zaspi”, a procesi asimilacije hranjivih tvari u njoj se usporavaju.

Obrezivanje pasa nakon žetve je dobro, jer s golim okom možete vidjeti slabe i mrtve grane i polako ih ukloniti. A u proljeće samo će biti potrebno oblikovati grm.

Karakteristike jesenske prerade guske

Briga za ogrozd u jesen je vrlo važna. Obrezivanje nakon godinu dana nakon sadnje je obavezno. Sve potrebne mjere moraju se provesti prije početka prehlade, tako da biljka ima vremena “oživjeti”, a mjesta rezanja su suha. U jesen je dopušteno uklanjanje mrtvih i slabih grana, ali se izbojci ne smiju skratiti. Biljka će osloboditi nove grane, doći će mraz, a mlade grančice mogu umrijeti.

Pa što da radim?

  • Temeljito ispitivanje korteksa donijet će točne zaključke o dobi grana.
  • Mračni, tamni, beživotni izbojci moraju se odmah ukloniti.
  • Ako je grm dugi niz godina, a praktički sve grane više ne donose plodove, ne možete rezati sve grane u jednoj vožnji. S sezonskim obrezivanjem ostavite barem jednu trećinu grana.
  • Možete sigurno ukloniti grane koje su smještene pretežno ili daleko od glavnog grma.

Pravilno obrezivanje ogrozd u jesen neće brinuti o grm u proljeće, jer je u razdoblju od aktivnog snowmelt će samo ukloniti iz grmlja podmerzshie za zimske grančica, tanki izdanci skratiti i trim one koja je rasla iz zemlje.

Obrezivanje guske treba obavljati svake godine

Gooseberries počinju aktivno donositi plod 5-6 godina nakon sadnje grma u tlu, tako da su prve godine stvaranje korijenskog sustava. Još nema plodova, mali lišće.

grmlje formiranje grmljaPrilikom oblikovanja grmova vrijedi ostaviti 3-4 nula izbojka. Zbog toga se u grmu pojavljuje veliki broj (do 25 približno) jakih grana neravnopravne dobi tijekom petogodišnjeg razdoblja. Nakon spomenutog razdoblja, grm borovnice početi će donijeti izvrsnu žetvu. U roku od 4-5 godina, bobice će obilno pokriti grmlje, a do dobi od 8-9 godina započinje proces starenja grana.

Čim drugi bijeg iz zemlje, to mora biti učinjeno manje od 1 četvrtine, pobrinite se da su sve grane „sunčanje” u zrakama svjetlosti i ne zaboravite da trim grane, tražeći da rastu dublje u grm.

Što ne raditi?

Važno je da ne napravite pogreške prilikom obrade ogrozd, tako da radovi prethodnih godina nisu bili izgubljeni.

  • Obrezivanje guske ljeti može završiti nažalost jer će novi izbojci biti previše krhki i slabi da bi izdržali početak prve jeseni i zimskih mrazova.
  • Ako su grane plodom, oni ne mogu ukloniti izrasline, koje razdoblje – 1 godina. U proljeće ih treba pregledati i izrezati one koje su crna i suha. Bijeg blackens kada to utječe na plijesan i umire, ako je mraz nije imao vremena da ga pokrije sa debelim, blijedo kore. Ljeto grm tretman je kako bi se osiguralo da je početkom srpnja, prstohvat off apikalni pupoljci grana, čime se blokira protok hranjivih tvari u najelitnije.
  • Ni u kom slučaju ni cijeli grm ne bi trebao biti odsječen kako bi ga mlađi. Trećina grana treba uvijek ostati. Bilo bi nerazumno čekati obilnu žetvu iz grma već 20 ili 30 godina.

Poštovanje ovih savjeta omogućit će dugi niz godina dobivanje izvrsnih zaliha guske. Pažljivo proučavanje potrebnih informacija, početak vrtlara će se zaštititi od mogućih nedostataka.

Obrezivanje guske u jesen – video