insekticid CalypsoInsekticid Calypso, čija je uputstva za upotrebu opisana, učinkovita je i održiva insekticid kako bi se uklonili vrtni i vrtni štetnici. A potonji se eliminiraju čak i uz minimalnu stopu potrošnje. Koristi Calypso u borbi protiv sisanja, gnječenja, teškog, ravnog i lepidopteranskog štetnika.

Mehanizam djelovanja

Calypso pripada skupini lijekova s ​​kontaktnim crijevnim učinkom. Nakon tretmana biljaka, lijek ulazi u štetnike probavnog trakta, uzrokujući probleme s živčanim sustavom, nakon čega umiru. To se objašnjava vezom s nikotin-acetilkolin receptorom.

Nemojte zaboraviti da se češća uporaba štetnika može naviknuti na to. Dakle, Calypso treba zamijeniti s drugim insekticidima.

Prednosti insekticida

korištenje kalypso insekticida u vrtuMeđu zaslugama droge su:

 1. Mogućnost korištenja za unutarnje biljke.
 2. Smanjuje pad i povećava razinu.
 3. Non-toksičnost.
 4. U određenoj koncentraciji i ne prekoračujući ga, lijek je siguran za pčele i druge korisne entomofaune.
 5. Dobro se bori s tvrdim, otvrdnjavajućim i ravnodušnim štetnicima, uključujući listove valjaka, cvjetove.
 6. Učinkovitost traje do mjesec dana.

Prema uputama za uporabu insekticida, Calypso savršeno djeluje zajedno s lijekovima za ubrzavanje rasta biljaka, antimikozivnim tvarima i drugim insekticidnim preparatima u mješavinama spremnika.

Miješanje različitih lijekova, prvi test za kompatibilnost.

Nedostaci lijeka

Iz negativnih strana Calypso ističu se:

 1. Mogućnost korištenja samo za ograničene usjeve.
 2. Primjenjuje se samo na određene štetnike.
 3. Opasno za ljude.

Ako se primi znakovi trovanja (povraćanje, mučnina, slabost, glavobolja), odmah napustite područje liječenja i poduzmite mjere.

Upute za upotrebu Calypso insekticida

upute za uporabu na pakiranjuPostrojenja za raspršivanje trebale bi, čim se uočavaju štetočine, u razdoblju proljetno-jeseni, kada postoji vegetativno razdoblje, ali ne više od dva puta u cijelom vremenu.

Istodobno, moraju se uzeti u obzir vremenski uvjeti. Postupak se može provesti samo u mirnom, mirnom i bistrom vremenu, pri temperaturi od 12-25 ° C. U toplini, kiši, kao i 2 sata prije i poslije nje, posao ne može biti učinjeno, jer će učinkovitost biti mala.

Related  Učinkovito, ali istodobno izdržljivo borovnica: opis 8 popularnih sorti

Priprema otopine

priprema rješenja za radU početku se koncentrat pripremi u skladu s uputama, otapajući pripravak u maloj količini vode i nakon što se volumen dovede do tražene vrijednosti. Zatim se priprema radna otopina, u skladu s pravilima uporabe ove ili onih kultura. Ako se ne poštuju norme, insekticid može dovesti ne samo na trovanja insekata i životinja, nego i na ljude.

Za rad je neophodno strogo u kombinezonima, štiteći sluznicu i tkiva, te naočalama. Zabranjeno je piti, pušiti i jesti dok se prskaju.

Za svaku vrstu usjeva postoji različit stupanj razrjeđivanja lijeka.stupanj primjene za različite biljke

mjere opreza

mi radimo u osobnoj zaštitnoj opremiCalypso je priprema druge kategorije opasnosti, što ukazuje na njegovu toksičnost. Stoga, prilikom rada s njom trebate slijediti nekoliko pravila:

 1. U slučaju kontakta s kožom, proizvod se treba obrisati pamukom ili krpom i dobro isprati pod tekućom vodom.
 2. Ako je tvar progutana, trebate piti aktivni ugljen (dovoljno 5-6 tableta) i 2-3 tbsp. voda. Ovo bi trebalo izazvati povraćanje.
 3. U slučaju kontakta s očima, odmah isprati s tekućom vodom, ne blokirati kapke.

Calypso – otrovni insekticid, ali sa svim pravilima i propisima uporabe, možete izbjeći negativan utjecaj i spasiti usjev od štetnika.

Korištenje insekticida Calypso protiv alyenka šaggy – video