Mrkva i repa na istom krevetu

Mrkva i repa u vrtuJamstvo dobre žetve je pravovremena sjetva, uspješan odabir sorte i poštivanje agrotehničkih uvjeta. Prvi je čimbenik vrlo važan za repa i mrkve, jer pravo vrijeme sjetve obećava dobre rezultate.

Mrkve i repa na istom krevetu ne dobro se slažu, tako da vrtlari ne preporučuju da ih sjetve u blizini. Ipak, ako se pridržavate svih uvjeta, možete uzgajati dobru žetvu ovih povrća. O kompatibilnosti ova dva povrća je mnogo kontroverzi.

Kada biljka mrkva i cikla na jedan patch

Sjetva povrća na krevetuPotrebno je znati kada saditi mrkvu i repa u proljeće, a ne odgoditi ovaj trenutak. Ogorodniki su identificirali nekoliko povoljnih dana za to:

  • 11. travnja;
  • 8. ili 9. svibnja;
  • od 12. do 17. svibnja;
  • 27. svibnja;
  • 4. ili 5. lipnja.

Sjetva se može obaviti u drugim danima, ali navedeni brojevi smatraju se najpovoljnijima. Postoje i nepovoljni dani koji svake godine definiraju prema lunarnom kalendaru. Prinos ovisi o razdoblju sjetve, a korijen korijen utječe na to.

Mrkve i repa se razlikuju u hladnoći. Mrkve su hladno otporne i normalno podnose mraz s temperaturom od 4-5 stupnjeva ispod nule. Sjeme sjemena može biti na temperaturi od najmanje 3 stupnja topline. Vrijeme sjetve za mrkvu treba odabrati na temelju vrste korijena usjeva.

Oni su:

  • rano zrenje (do 100 dana vegetacijskog razdoblja);
  • sredinom zrenja (oko 120 dana);
  • kasno sazrijevanje (ne više od 140 dana).

Rana mrkva početi sijati krajem travnja, pokusno od 25. do 1. svibnja. Nakon ovih pojmova već je moguće sijati sorte srednjeg zrenja, sjetve traju do 10. svibnja. Počevši od drugog desetljeća svibnja do dvadesetog lipnja, mrkve se sije za dugoročno skladištenje.

Otvoreni vrt s repa i mrkvomSadnja mrkve i repa bit će otprilike ista, ako odaberete srednje zrenje i kasno zrenje vrste sjemenki mrkve. Cikla se smatra umjereno hladno otporna, biljka može rasti na 3 stupnja topline. Sjeme suhe biljke u tlu najbolje je na temperaturi od najmanje 10 stupnjeva topline. Ako se repa prenese prerano, njegove izbojke mogu umrijeti u slučaju proljetnih mrazova. U prošlosti možete sijati repe, otprilike brojeve kao i rijetke mrkve. Ali onda mora biti prekriven filmom. Za pohranu voća zimi, sjeme se može sijati od druge polovice svibnja do sredine lipnja.

U starim danima je znao pravilno zalijevati mrkve i repa. Ljudi su bili vođeni promjenama u prirodi, očuvajući znakove ljudi. Dakle, mrkve se mogu posijati nakon cvatnje majke i maćeha, ali cvjetnice – kada cvjetaju jabučice.

Kako se brinuti za mrkvu i repe?

Vrtni vrtZnačajke skrbi za korjenastim povrćem uključuju zalijevanje, korov, hranjenje i povlačenje. Za mrkve i repa na istom krevetu morate pristupiti drukčije, jer povrće zahtijeva brigu.

Prvo stanjivanje mrkve može se obaviti nakon prvog stvarnog lišća. Dva ili tri tjedna nakon toga treba se ponoviti stanjivanje. Mrkve ne trebaju česte zalijevanje, ali istodobno voda “zahtjeva” puno. Isto je neophodno isušivanje, zajedno s njim možemo provesti opuštanje.

Mrlje mrkveNe samo u sadnji mrkve i repe koriste se međusobno, već i skrb. Beets vole svjetlost, tako da će donijeti loše žetve bez redovnog uklanjanja. Potrebno je češće zalijevanje, ali ne tako obilato kao kod mrkve. Navodnjavanje treba biti sustavno, osobito kada klijati sjemena. U prvom mjesecu nakon sadnje sjemena, tlo bi trebalo oploditi.

Ako ste zainteresirani, kada se u proljeće zasače mrkva i repa, imajte na umu da možete istovremeno saditi repa i srednje zrelim ili kasnim mrkvama. Korijen korijena korijena zahtijeva više labavljenja. Za vrijeme sazrijevanja potrebna su dva trzanja. Prvi pristup dolazi u vrijeme kada je formirana jedna ili dva tekuća lista. Drugi povlačenje može se obaviti nakon dva do tri tjedna, promatrajući razmak od 5-7 centimetara.

Odbijeljene repePrikupljeni nakon drugog prorjeđivanja, biljke se ne moraju odbaciti, savršene su za zelenu salatu. Osim toga, mnogi vrtlari koriste ekstrahirane biljke repe za sekundarnu sadnju. Skinite vrh korijena i posadite repa na drugi krevet. Uz pravilnu njegu, možete dobiti dobru žetvu. Tijekom cijelog perioda zrenja, repa treba biti ukradena i otpuštena. Kada promjer korijenskih usjeva dosegne 3-4 centimetra, može se jesti.

Jesen berbeNa pitanje kako pravilnije zalijevati mrkve i cvjetove, nema ni jednog odgovora. Mnogi čimbenici utječu na prinos usjeva. Međutim, preporuke se konvergiraju u jedan: ako prostor dopušta, bolje je ne sijati ove dvije biljke jedna pored druge. Vjeruje se da oni mogu promijeniti okus drugoga. Korisno je saditi mrkve pored češnjaka ili luk, a njihov miris udaljava štetnike koji pokvarili plodove. Beets također dobro zajedno s lukom i češnjaka, kao i grah, kupus, tikvice i krastavac.

Bogat ljetni usjevBit će dobro uzgajati mrkve i repa, postavljene na široki krevet kroz niz luka ili češnjaka. Ako promatrate uvjete sjetve sjemenki mrkve i repa i uvjetima za njegu, oba povrća mogu se uzgajati zajedno. Glavna stvar je da ih korov na vrijeme i vodu ih u vrućem vremenu.

Kako uzgajati repa i mrkve – video

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector