Melon Bukharka – izvrstan dodatak prehrani

Aromatska dinja BukharaMelon Chogar ili Bukharka, kako se nazivaju slatki plodovi stanovnika bivšeg SSSR-a, odnosi se na srednjovjekovnu zrenju raznovrsnu chandalak ili handalak.

Ovo je plodna rana dinja s zaobljenim ili blago ukletenim plodovima. U biljkama rangiranim u Chogare sortit, zelenkasta ili svijetlo žuta kora prekrivena mrežom pukotina karakterističnih za kulturu. Pulpa je gusta, sa topljenjem, sočnim konzistencijom. Razdoblje vegetacije iznosi 70-80 dana. S odgovarajućim navodnjavanjem i temperaturom i relativnošću vlage, dinja za kratko vrijeme ima vremena za akumulaciju puno šećera, ali plod brzo nadjačava i ne može se prevoziti.

Raznolikost dinja Bukhara 944

Raznolikost dinja Bukharka 944 na prodajuRaznolikost Bukharka 944 ili Chogare izvodila je osoblje središnje Azije eksperimentalne stanice VIR. Nepretenciozne biljke za usitnjavanje savršeno podnose rast na slanim tlima, imaju imunitet na pepelnicu, a plodovi imaju težinu od 4-7 kg. Lubenica je blago naborana, svijetlo žuta, ukrašena rijetkim mrljama smeđe ili narančaste boje.

Na rezu, dinja pokazuje gustu bijelu pulpu s sadržajem šećera do 13,5%. Melon ove vrste ima prepoznatljivu arome nalik na kruške.

Zbog kora, ruplice zrelih dinja od dinje odstranjuju nezrelene. Zbirka ide na nekoliko recepcija, a stupanj spremnosti određuje:

  • na pojavu dinja dinja;
  • na sušenje bičeva;
  • na boji dinje;
  • obrazovanjem na površini mreže.

Tijekom Sovjetskog doba, Bukharka sorta je distribuirana u tradicionalnim za uzgoj tikvica usjeva uzbečki SSR i Kazahstan SSR. Danas melone u tim zemljama zauzimaju druge sorte. U Uzbekistanu se preferiraju vrste dinja, čiji plodovi dugo mogu sačuvati svoj izgled i prevoziti transport na velike udaljenosti.

Prvi na bučne rane pojavljuje se marke ChogarePrema tim indeksima, dinje Chogare sortotipa ne stoje u konkurenciji s velikim slatkim plodovima goulady ili drugih vrsta. No, još uvijek ih vole lokalno stanovništvo i prvo se pojavljuju na svijetlim bučnim tržištima.

Značajke poljoprivredne tehnologije

Nepretencioznost i rana zrelost Bukharka raznolikost dopušta da raste ne samo u južnim regijama, ali iu srednjoj traci Rusije. U ovom slučaju, možete iskoristiti iskustvo uzgajivača dinosaurusa uzgajalištima za dinje, agrotehničke tehnike karakteristične za uzgoj lubenica. Međutim, zbog zahtjevnije dinje do plodnosti tla, sjeme se ugrađuje u vlažnu zemlju nakon primjene gnojiva.

U središnjoj Aziji i Maloj Aziji rano melone posadite već u travnju, kada temperatura tla dosegne 12-13 ° C. U proljeće je rizik od smrzavanja mraza u ovom području minimalan, au središnjoj Rusiji dinje trebaju sklonište, barem do sredine lipnja. Što je tlo gusto, to je manje dubina sjetve. U prosjeku, na uzbečkim melonima, sjemenke su uronjene u tlo 4 do 6 cm, što omogućuje biljkama kohezivnu klijavost i brzo stvaranje moćnog korijenskog sustava.

Video o prednostima dinje

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Adblock
detector