Chardjou dinjaGulyabi ili Chardzhuy dinja vole svi koji su samo jednom okusili krišku mirisnog voća. Kasno-Zard, koji uključuju nekoliko vrsta srednjoazijskih Gulab, naslov „kraljica dinje” su na desnoj strani.

Veliki izduženi ili jadni plod glatka je, malo naborana ili prekrivena nejednolikom mrežom. Gusta kora, ovisno o sorti i raznolikosti, može imati zelenu, bjelkastu ili žutu boju. Pulpa je gusta, gusta s prekrasnim slatkim okusom i izraženim okusom. Sve svoje osobine većina vrsta gullabi stječu samo nekoliko dana ili tjedana nakon prikupljanja. Zbog ove imovine, dinje se mogu skladištiti gotovo do proljeća i prevoziti na velike udaljenosti, bez straha od oštećenja ili gubitka okusa. Meloni su nepretenciozni i lako prevoze skladište u suspendiranom obliku i presavijeni u kuglice.

Kao i mnogi prije nekoliko tisuća godina, u središtu raste Gulab Chardzhuysky prostor u Turkmenistanu, ali popularnost ove vrste dinja je da kultura može lako vidjeti na dinje poljima u Uzbekistanu, Kazahstanu, Tadžikistana i južnoj Rusiji, na primjer, u Astrakhan regiji. Melon uzgajivači razlikuju nekoliko vrsta gouilabija.

Orange goulybi

Orange goulybiSortotip odabiru uzgajivači Uzbekistanskog instituta za uzgoj biljaka. Ovdje se dobivaju sorte i hibridi ove popularne kulture danas. Razdoblje vegetacije traje od 100 do 115 dana. Plod narančaste gulabi dinje je u obliku jaja i doseže težinu od 4 do 5 kg. Površina dinje je čak i, u nekim varijantama blizu ruba može se vidjeti slaba podjela na segmente. Kora je gusta, narančasto-žuta, bez uzorka, ali s velikom mrežicom.

Na melonu ova podvrsta dinje ne sazrijeva. Svježe izrezani plodovi imaju malu šećernu masnoću s niskim sadržajem šećera, što svojstvo promjene svojstva kao rezultat kukičanja.

Na prikladnom obroku dinje, do 8,5% šećera se nakuplja, tijelo dobiva bijelu boju, postaje sočno i vrlo mirisno.

Goulady je zelen

Goulady je zelenZa razliku od naranče, zelena raznolikost na površini pokazuje male bore, a uzorak rešetke nije toliko izražen. Gusta, ružičasta pulpa dinje ispod ljuske je zelenkasta, a bliže središtu – bijela boja. Po okusu, nije niži od prethodne vrste goulaby.

Netaknuti voće u posebnoj pletenici može se čuvati do proljeća iduće godine.

Gulab Sary

Sary-gulabijin dinjaDugogodišnje melone ovog tipa lako prepoznaju čvrste velike mreže koja pokrivaju ravnu površinu kože. Dok zreli, boja fetusa mijenja se od žute do naranče. Tijelo je debelo, viskozno-vlaknasto, sočno i vrlo slatko.

Melons Alla-hamma

Voće u obliku jajeta može doseći težinu od 6-7 kg. Meloni s jedva primjetnim mrežnim uzorcima imaju svijetložutu boju. U tom se kontekstu vidi tanke uparene, često isprekidane trake smeđe-narančaste boje. Visok stoji izvrstan okus, ugodna tekstura i svjež bijelo meso, koje zauzima gotovo cijelu unutrašnjost ploda.

Video o pravilima za odabir zrelog slatkog dinja