Catnip voli mačkeIzmeđu mnogih vrsta metvice, mačke, mačaka ili bedara ističu se. Je li mačka prikladna i za što? Biljka se razlikuje u brojnim varijantama pedunki, veličini i ornamentalnosti. Neprijatan znak pripadnosti biljke ovoj vrsti bit će ljubav svih klanova, bez obzira na njihovo stanište. U isto vrijeme, zapaženo je da je djelovanje mačke mačke manje od valerijana.

Opis i fotografije mačja

Mačak u pejzažnom dizajnuPostrojenje s jakim mirisom s notom limuna. U prirodi, biljka je niska, s tetraedarskim stabljikom. U ovom slučaju, stabljika ne raste prema gore, ali se širi uz tlo, kada dođe u dodir s tlom, oslobađa korijene u čvorovima i širi se u šupljine. U kulturi, stabljike rastu prema gore, čineći lijep tepih. Listovi na izbojcima su suprotni, cvjetovi su lijevak, donji latice nalikuju izduženom usnom. Cvjetovi su smješteni u lažnim zavojima. Na donjim laticama postoje tamne točkice. Kada se razbije, stabljika ima oštar miris visoke koncentracije eteričnih ulja.

Lijepo cvijeće mačkeBiljka se uzgaja u vrtovima, koristi se kao posuda za vrtlarenje u kući. Nepretenciozan mačji se razvija u hladu i na temperaturi do 25 topline. Voli umjereno zalijevanje. Od štetnika za mačje, samo je pauk mite strašan.

Zašto mačke vole budu?

Seksualno zrele osobe nisu ravnodušne prema mačićuVeć je poznato da mačke vole valerijane. No, svi ne znaju za njihovu ravnodušnost prema travnatim bedrima ili mačkama. Istodobno, ne samo kućni ljubimci, već i kralj zvijeri, i graciozan ris koji ne zanima inhaliranje mirisa i žvakanje na listi mačja. Zoolozi su utvrdili da je tijekom razdoblja spolne zrelosti ove vrste životinja miris biljke za njih sličan onome ženskog pojedinca, spreman za parenje. U eteričnom ulju mačke nalazi se nepetalokton. Ova supstancija djeluje uzbudljivo na trećinu spolno zrelih mužjaka. Drugi mirno podnose miris.

Catnip za mačke je feromoni. Djelovanje nepetalaktona usmjereno je na cerebelum i hipotalamus. Mali mozak stvara ponašanje mačaka kao odgovor na dobivene podražaje. Međutim, za mačiće do šest mjeseci i većinu odraslih osoba, biljka ne daje odgovor na ponašanje, kao žena. Životinje su tiho na guštaru mačke u vrtnom vrtu.

Related  Šteta od kornjaškog kornjaša i mjera za borbu u vrtu iu kući

Mačka voli sunčati se u blizini grčke metvice

Korisna svojstva mačke za čovjeka

Brojna imena mačke govore o njegovu širenju diljem svijeta. Zašto trebaš mačiću mački ljudima? Poznat je po svojim ukrasnim i ljekovitim svojstvima. Koristi se:

  • stvaranje vrtnih skladbi;
  • u kuhanju;
  • za medicinske svrhe.

Posudica s mačjemU krajoliku se koriste kulturni oblici mačke. Ukrasne biljke se koriste za prikupljanje medicinskih sirovina. Oni pridonose ljepoti pri stvaranju stijena i kamenih vrtova. Međutim, posebna ukrasnost dobiva se stvaranjem cvjetnih cvjetnih vlakana od trajnica na dobro fertiliziranom tlu. Mačak s zahvalnošću reagira na organsku gnojidbu i zalijevanje. U tom slučaju cvjetne četke biljaka postaju duže. Nije uvijek moguće prepoznati neprimjetan šumski stanovnik u ukrasnom luksuznom cvijetu.

U drugoj godini uzgoja, mačka je izrezana u medicinske svrheTijekom prve godine nakon sadnje mačka se ne rezati za dobivanje medicinskih sirovina. Čišćenje počinje u drugoj godini, s cijelim nadzemnim dijelom postrojenja. Ostavite samo stabljike visokih 10 cm. Osušite biljke s grozdovima, koristite lišće, cvijeće i stabljike biljke. Koriste se kao začina u kuhanju. Kontraindikacije u korištenju začina malo. Nemojte preporučiti trudnicama i dojilicama.

Međutim, tradicionalno u kuhanju ova biljka se koristi rjeđe od drugih aromatičnih biljaka. Za liječenje se koristi mnogo češće. Upotrijebljene infuzije i dekocije:

  • koristi se kao antihladno lijek;
  • hemostatsko;
  • poboljšanje rada probavnog sustava;
  • uklanjanje konvulzija;
  • liječenje kožnih osipa, gubljenja, upale.

Mačak u obliku običnog običaja dobar je za nesanicuJuha mačke uklanja groznicu za prehladu. Pomaže suzbijanju sluzi iz pluća suhim kašljem. Brod mačke povećava imunitet osobe koja boluje od bolesti koja uzrokuje apetit. Anestetički učinak infuzije se koristi za bolove u trbuhu. Anestezira i pomaže u ublažavanju grčeva. Posebno kurativna svojstva su mačke, bršljan, popularno nadimak sorokovnikom, koji se odnosi na četrdeset bolesti.

Koristi se i eterično ulje mačje trave. Koristi se kao antiseptik i koristi se za pripremu mesa, ribe i slatkih jela. Osobe koje pate od nesanice piju šalicu čaja s mačkom za noć. Osim toga, ovaj lijek oslobađa bolesnike od noćnih grčeva.

Related  Popravljena jagoda: sadnja i njegu

Mocni metvica može se uzgajati u posudama na prozoruMožete imati svježe mačke lišća tijekom cijele godine. Biljka kod kuće postaje lijek na prozoru. Za sadnju, morate koristiti široku zdjelu, jer korijeni biljke su površni. Naravno, to je moguće ako apartman nema mačku, ljubavnicu pupova.

Videozapisi o mačevima