vrhovima na kruškamaSvrha stvaranja drvene krune je dati biljnim svojstvima potrošača – dekorativnost ili povećani prinos. Rezanje vrhova na jabukama i kruškama oslobađa drvo iz grana koje ne rade za žetvu, već uzimaju hranu i zadebljuju krunu. Obrađeno stablo ne dopušta svjetlost granama voća, razvija bolesti. Podružnica se zove grana koja raste vertikalno na prtljažniku ili na grani kostura.

Značajka vrhova

žiroskop raste vertikalnoVrh je neplodna grana koja uzima hranu s drveta. Ali budući da ovaj dio kruške ne daje snagu formiranju usjeva, to daje snažno povećanje i nadmetanje sa središnjim dirigentom. Da biste dobili osloboditi od vrhova je moguće, rezbarenje ih na prsten ili postupno okulturivaja godišnje formacije.

Prsten je priliv na mjestu gdje grana napušta bazu izvora, potplat. Ovdje su rane nanesene na stablo brže iscjeljivanje. Pri obrezivanju vrhova na jabukama i kruškama, postoji opasnost da umjesto jednog izrezana u cijev, pojavit će se nekoliko. Jabuke su manje sklone nastaviti izbojke, a kruške se ne mogu rezati u proljeće u proljeće:

  1. Rezanje vrha vrhova ne rješava problem. Od svakog gnijezda do jeseni bit će nekoliko i moćnijih izbojaka – bachelors.
  2. Morate ukrotiti vrh i raditi za žetvu. Nemojte rezati izbojke iz prtljažnika ili grana prvog reda, raditi na njihovom uklapanju u slojeve voća.
  3. Zorko slijedi ljeto za svježe izbojke, uklanjajući prorezne vrhove istaknute. U budućnosti, grana neće biti razvijena, što će morati biti uklonjeno.

Uključivanje u vršne vrhove na jabuke i kruške, vrtlar koristi različite tehnike, kao što su ta stabla oblikovana, temeljena na biološkim karakteristikama.

Razlika u obrezivanju jabuke i kruške

ispravni i neispravni odjeljciPoznato je da je sposobnost formiranja pupoljke kruške puno veća od one stabla jabuke. To znači da će na svim pravilima, s oštrim alatom, vrh na stablu jabuke brzo prerasti, jer stanice u priljevu mogu podijeliti i zategnuti rez. Ako je operacija viša ili niža, otvoreni rez može potrajati infekcijom. Obrezivanje se može izvesti tako da grana raste u drugom smjeru. Naziva se takav rez “na vanjskom, ili na unutarnjem bubrezu”. Ova metoda se koristi za obrezivanje jabuka i krušaka.

Related  Ono što se zove stablo kruha

obrezivanje stabla jabuka na prstenU Kroni, uvijek dominira jedan bijeg, zove se središnji. Ne možete mu dopustiti da nadoknaditi ili popustiti vrh. Rast puževa treba prilagoditi, rezati na nekim bubrezima i usmjeravati ponovno oblikovanu granu na formiranje voćnog mesa. Istodobno, na krušnom obrezivanju provodi se bočni pucanj.

Ako izrežete kruška na prstenu, do jeseni bit će nekoliko takvih izbojaka iz jednog gnijezda. Ako stablo jabuka nije izrezano u prsten, kriška će se sušiti, pojavit će se truleži. Stoga su zahtjevi za uklanjanje masnih grana na tim stablima suprotni. Ovo također razlikuje obrezivanje vrhova na jabukama i kruškama.

Vrhovi kruške su izrezani tako da primaju granu koja se može savijati i okreće granu nekoliko godina u prvu ili drugu razinu. Nakon pojave plodova, kruška raste, pogotovo jer je potrebno spriječiti formiranje žiroskopa ili ih ugraditi uz pomoć kompetentnog obrezivanja i povlačenja u jedan od plodnih slojeva. Kako pravilno ukloniti videozapis kruške gledati:

Što više lupkaju nepotrebne grančice na kruškama, manje će se vrhove ukloniti u jesen i proljeće.

Tehnologija obrezivanja krušaka

Makaze i LopperSva djela vezana uz obrezivanje voćaka i grmlja proizvode se s oštrim i podešenim alatom. Nož mora biti oštar. Svaki alat mora ostaviti glatki rez bez drobljenja kore i promjene. Sve rane moraju biti prekrivene vrtnom dimom.

Svrha obrezivanja kruške je spriječiti zadebljanje, povećati prinos, oblikovati krunu. razlikovati:

  • oblikovanje opruge;
  • obrezivanje vrhova tijekom cvjetanja;
  • jesenska obrada kruške.

stvaranje voćnih granaU proljeće, čim temperatura okolnog zraka postane +5, vrijeme je da počneš obrezivanje kruške. Kako oblikovati mlada sadnica, može se vidjeti na dijagramu. No, u budućnosti, kako stablo raste, godišnje se obrezivanje treba, budući da se voćni pupoljci polažu na rast. Rano obrezivanje promiče visoku prinos od kruške. Kao rezultat obrezivanja kruške u proljeće prema shemi, stablo usmjerava hranu za cvjetanje i punjenje plodova:

  1. Uklanjaju se sve točke tovljenja. Svaka grana u nizu dobiva maksimalno zagrijavanje i osvjetljenje.
  2. Ograničenje rasta postiže se skraćivanjem debla za četvrtinu prošlogodišnjeg rasta.
  3. Ne ostavljajte otvorene kriške, koristite vrt var.
  4. Uklanjanje grana koje rastu u pogrešnom smjeru, to jest ne vodoravno glede tla.

Related  Norme i sigurnosna pravila za upotrebu insekticida Calypso

U proljeće se izvodi rejuvenating obrezivanje pokrenutog stabla, ali samo djelomično. Može se izvesti pri nultoj temperaturi. Istodobno, sve guštare ne mogu biti uklonjene, stablo će propasti. Proces bi trebao biti rastegnut 3-4 godine.

obnavljajući obrezivanjeNakon pojave lišća i prije berbe, briga o stablu se smatra ljetnim. Ljeti, briga za krunu je da izbaci mlade savjete grana koje još nisu lignificirane. Jednostavno ih je ukloniti bez ozljeđivanja kruške. Rana je odmah zategnuta. To je prishchipka ili pinzirovka smatra krošnjama obrezivanje u ljeto. Tijekom sokogona da stavi drvo rane s prerezom ili nožem, to je moguće u ekstremnim slučajevima.

Nakon berbe drvo mora biti pripremljeno za zimu. Stručnjaci vjeruju da je za rane i srednje sorte samo sanitarno obrezivanje dopušteno u jesen. Za kasne kruške, možete zadržati rijedak obrezivanje u jesen u listopadu. Kasnije se stablo može oslabiti i postat će mraz.

Primljene rane na obrezivanju kruške će nastojati zatvoriti, tako da troše zalihe vitalnih snaga koje su potrebne zimi. U jesen, ako je grana uklonjena, a zatim u prsten, palmi ne ostaje.

Redovito obrezivanje krušaka, uklanjanje vrhova, skraćivanje središnjeg pucanja je nužna agrotehnička tehnika koja ima za cilj povećanje prinosa i sprečavanje bolesti.