Lubenica bi trebala biti sočna i slatkaDolazak vodene melonske pumpe u drugu polovicu ljeta željno očekuju i veliki i mali gurmani. Tako se dogodilo da u ovoj zemlji, gdje većina teritorija pripada području rizičnog uzgoja, to je južna kultura koja uživa masovnu popularnost i ljubav. Južan, slatki lubenijski meso ne samo da savršeno ugasi žeđ na vruće dane, daje užitak kušanja, ugodnih emocija i izvor mnogih korisnih tvari.

U zrelom lubenju dolazi do askorbinske i folne kiseline, magnezija, željeza i kalija, dijetalnih vlakana i pektina.

To je samo kako odrediti što se krije pod zelenom gustom kožom? Kako odrediti zrelost lubenice, tako da, kada se na stolu, rezati bobica ne razočara, otkrivajući neukusnu blijedo ružičastu tijelu za publiku?

Nezreli lubenicaAko se lubenice uzgajaju na vlastitoj zemlji, ne moraju se brinuti o njihovoj kvaliteti, ali plodovi koje kupuju ponekad se ponekad pojavljuju s mnogo neugodnijim iznenađenjima, osim blijedog izgleda. Nepoštivanje poljoprivredne tehnologije, pravila korištenja gnojiva i skladištenje lubenica podrazumijeva rizik od trovanja. Stoga je važno ne samo razlikovati zrelo zrno, već znati odabrati lubenicu, sigurno za zdravlje.

Početak pore-dinja pore

Najcjenjeniji lubenik je samo u sezoni svoje zrelostiMožete kupiti lubenicu u supermarketu u bilo koje doba godine. Obrađeno konzervansima ili uzgojeno u staklenicima, slatki plodovi s udaljenih uglova svijeta lako dolaze do ruskih šaltera. Je li moguće usporediti ih s lubenicama uzgojenim na otvorenom terenu, u ljetnom vrtu, pod vrućim ljetnim suncem? Počevši od vremena sazrijevanja divovskih bobica možemo zaključiti.

Prve zrele lubenice na dinje mogu se pojaviti tek u srpnju, a zbirka tih ljetnih darova počinje sredinom kolovoza i traje do listopada.

I prije što lubenica pada na šalter, to je veći rizik od toga da sadrže štetne tvari za nitrate i druge spojeve, što uzrokuje povećanje rasta plodova. Zato nemojte trčati, jer je puno lakše odabrati dobar lubenik, kada će masovno zrenje. Sezon zrenja lubenica podudara se s vremenom masivnog sklada s bobicama grožđa.

Kako odrediti zrelost lubenice u izgledu kore?

Lubenice različitih sortiDanas, na raspolaganju poljoprivrednika i vrtlara bio je niz sorti i hibridi lubenica s različitim uzorcima i bojanje kore. Uzgajivači nude da uzgajaju voće ne samo s jarko crvenim ili ružičastim mesom, već i sa žutim i čak bijelim. U ovom slučaju, niti jedan znanstvenik ne bi mogao stvoriti biljku, po vrsti bobičastog voća koja bi mogla biti odmah u vrtu kako bi odredila zrelost lubenice.

Related  Šteta od kornjaškog kornjaša i mjera za borbu u vrtu iu kući

U zrelom lubenju rep se osušiIpak, postoji niz znakova kako odabrati zrelog lubenica. Prilikom izbora fetusa obratite pozornost na stanje kore, svjetlinu uzorka i prisutnost različitih šteta. Uz bogatstvo postojećih boja lubenica, uzorak na koru mora biti jasan, a boja monoklonskih plodova mora biti jednolika. Zamrzljive lubenice s neobičnim ili zamagljenim uzorkom treba staviti na stranu. Uostalom, to može biti znak ne samo nezrelih bobica, već i simptom bolesti, na primjer viralnog mozaika.

  • Lubenice, koje još nemaju vremena za napuštanje vrta, imaju matu koru.
  • U zrelom plodu, kora postaje sjajna i tvrdi u tolikoj mjeri da je teško probiti nokte, a možete samo ogrebati gornji sloj u boji.
  • Osim toga, u nezrelom lubenju, oštećena kore ostavlja sok i proizvodi karakteristični biljni miris.

Prema narodnim promatranjima prugastih lubenica, mora se odabrati onaj čija je udaljenost između tamnih vrpci širi.

U zrelom lubenju, oštećena kora ne izlučuje sokAli kako odabrati ukusnu lubenicu ako je sve tamnozeleno ili, obrnuto, gotovo bijelo? I u ovom slučaju, i kada kupujete striped fetus boje, prije nego što odaberete lubenicu, to mora biti palpated. Ako na površini nalazimo otekline, pukotine ili druge nedostatke kože, lubenica nema mjesto na stolu jer se štetni mikroorganizmi, paraziti i bakterije lako prodiru kroz oštećena područja. Nemojte kupiti lubenicu s tromom, prstima. Nije iznenađujuće, ako se tijekom rezanja takvog vodenog dinja iznutra pronađe fermentirano, postaje tekuće ili pljesnivo meso.

Kod lubenica s tromom mekom kora neugodan okusA neke, čak i suhe izglede, i tragovi truljenja na površini korteksa, mogu signalizirati poraz škrga ili anthraukoza, što dovodi do nerazvijenosti celuloze i pogoršanja kvalitete lubenice.Lubenica je bila pod utjecajem antrakisa ili smeća

Kako odabrati pravu lubenicu za veličinu i boju zemljine mrlje?

Voće uzgojeno u dinje, nužno je na koži karakteristično mjesto – mjesto kontakt lubenice s tlom. U ovom području, kora je dobivala manje sunčeve svjetlosti, manje je klorofila proizvedena ovdje.

Pri odabiru lubenice obratite pozornost na stanje Zemljine mrljeDa biste odredili zrelost lubenice na krevetu ili na šalteru, obratite pažnju na veličinu, stanje i boju takve mrlje:

  • Kora ne bi trebalo oštetiti ili biti mekša nego u drugim područjima.
  • Nema mjesta na zemlji. To znači da lubenica tijekom rasta nije ometala.

Nema mjesta na zemlji

Točka, u prosjeku ne prelazi 7-12 cm, idealno bi trebala imati žutu boju, ako je sjena bliža bijelom, lubenica je bolje ležati na krevetu nekoliko tjedana.

Mogu li odabrati slatki lubenicu na suhom kavezu?

Prilikom odabira zrelog lubenice na krevetu, razmotrite sve znakove zrelostiAko postoji više savjeta, kako odabrati pravu lubenicu? Često možete čuti preporuku da možete odabrati ukusnu lubenicu uzimajući bobica suhim repom. Ali što ako stablo nema pedikula na sve na pultu, ili se zrela bobica u vrtu na bilo koji način želi odvojiti od vlastitog bičeva?

Related  Uzgoj u predgrađu područja aktinidia raznih argumenata

Doista, u fetusu koji je dostigao punu zrelost, rep počinje sušiti:

  • Znajući to, beskrupulozni trgovci kidaju zelene lubenice, a stabljike su suhe dok ih prevoze i čuvaju.
  • Pored toga, rep bi se mogao sušiti i zbog uvijanja ili trganja bičeva mnogo prije zrenja lubenica.
  • Također, pouzdajući se u suhi pedikulum, možete unijeti lubenicu na stol.

Stoga, ne biste trebali u potpunosti povjeriti tom znaku.

Mnogo je pouzdanije obratiti pozornost na jedan od znakova zrelosti lubenice, ali odmah na njihovu cjelovitost.

Antene u blizini peduncle su se isušile - lubenica spremna za uporabuTako, primjerice, u slatkom bobičastom plodu, spremnom za žetvu, stabljike postaje glatka, sa svojim karakterističnim kosom pada, prisutna dok je lubenica nezrela. Ako lubenice rastu u zemlji, možete odrediti zrelost lubenice u vrtu i druge značajke. Na primjer, uzgajivači dinja dobro su svjesni da se brkovi na mjestu vezivanja lubanje lubanje na bičem moraju osušiti kada dođe vrijeme da se rastopi zrno bobice. Osim toga, na mjestu gdje je nekoć bio cvijet, do zrenja, nema tragova brtvljenja.

Kako odabrati dobar lubenica prema težini?

Okus lubenice utječe na vremenske uvjeteA u Kini i drugim azijskim zemljama u zbirci lubenica imaju još jednu zanimljivu značajku ovih bobica. Zreli lubenici zbog specifičnosti unutarnje strukture su lakši od vode i uvijek plutaju na površini. Na temelju toga, može se dobiti još jedan pokazatelj kako odabrati zrelog lubenica. Od dva plodova jednake veličine, slađi je onaj koji je lakši.

U hladnom ljetu, lubenice su ispražnjeneMeđutim, ovdje postoji iznimka. Ako je početkom ljeta bilo hladnog, kišovitog vremena, ne isključuje se situacija koja je utjecala na formiranje lubenica, a unutar njih nije bilo praznina. Takvi plodovi, čak i u zrelom obliku, izgledaju manje sočan, i bliže jezgri tkiva znatno zgrozeni.

Što se tiče stvarne težine lubenice, na početku sezone, kupujući slatku delikatnost, razumnije je dati prioritet prosječnom plodu. I već usred pore lubenice, možete uživati ​​u pravim divovima težine od 7 do 15 kg.

Kako odabrati dobar lubenicu zvukom?

Jedan od načina određivanja zrelostiČesto možete vidjeti kako, prilikom određivanja zrelosti lubenice, kupci ili prodavači dodiruju koru ili iscijedu plod s dlanovima:

  • Kao odgovor na kucanje, zreli slatki lubenica emitira glasan zvuk, ali ako plod još nije spreman za stolu, eho će biti gluh i nejasan.
  • Kada stiskanje dobar lubenica može ispucati lagano, zeleni plod ne proizvodi ovaj učinak.

Related  Pregled najboljih sorti tikvica za Moskvu regiju s fotografijom

Ako gore navedene metode određivanja kvalitete fetusa nisu u potpunosti odgovorile na pitanje kako odabrati zrelog lubenica, video će vam pomoći da jasno razumijete sve.

Glavna stvar pri odabiru kvalitetnog, ukusnog lubenica, ne zaboravite da je uspjeh moguć kada se uzmu u obzir sve značajke koje se smatraju.

Ljetni stanovnici koji rastu lubenice u vlastitim krevetima, ne brinite o kvaliteti voća. Zasigurno znaju da će promatranjem pravila agrotehnike, samo slatki slatki plodovi biti prikupljeni iz dinje bez prekomjerne količine nitrata, pesticida i boja.

Kako odabrati lubenicu odgovarajuće kvalitete?

Slatki lubenica također je popularan kod odraslih osoba. i djecaAli kako odabrati dobar lubenicu na šalteru trgovine ili u šatoru od povrća? Mogu li se svi prodavači pouzdati i kako se zaštititi od loše kvalitete voća?

Dobra žetva lubenica moguće je samo s pravim izborom mjesta slijetanjaPribližavajući se šalteru, morate obratiti pažnju na uvjete ranjavanja i polaganja lubenica. U uvjetima ulične trgovine, posebni paviljoni, opremljeni paletama i tendama, nužno su organizirani za prodaju dinje i guske za zaštitu lubenica od kontakta s tlom i sunčevom svjetlošću. U trgovini lubenici su također postavljeni na palete ili košare i ne dolaze u dodir s podom.

Budući da je meso lubenice odmah upija i najmanji onečišćenje, prašina slegne, a patogene flore savršeno reproducira na slatkim celuloze, a zatim kupiti lubenice na ivičnjak mjestima ili odabrati voće s pukotinama i rezove u svakom slučaju nemoguće.

Od kupnje lubenice je bolje odbiti, ako prodavatelj ne može proizvesti dokumente koji potvrđuju kvalitetu i sigurnost dinja. U takvim svjedodžbama i potvrde naznačuje mjesto uzgoja partije, datum žetve i razdoblje njegove valjanosti. Certifikat specijaliziranog laboratorija osigurava da u lubenicama nema štetnih tvari.

Deset pravila za odabir zrelog koristan lubenice – video