ružičaste ružeGotovo svako vrtno mjesto može se naći nekoliko ruža. Jedna – dvije ili tri kopije, a druga – nekoliko desetaka, ali ruža – uvijek je opcija za ukrašavanje vrta. San svakog vrtlar je ružičnjak. Ali ne svatko ima priliku i sposobnost da raste ovu hirovitu i luksuznu kraljicu. Ali vrijedi pokušati. Potrebno je samo pridržavati se nekoliko jednostavnih savjeta, a uspjeh će biti osiguran!

Vrijeme sadnje ruža nema jasnih rokova. Sadnja ruža može se provesti i u proljeće i jesen, ovisno o osobitostima vremena koje su svojstvene određenoj regiji.

Sadnja ruža u jesen počinje u rujnu-listopadu. Kada sadi ruže u jesen, glavna stvar je ne žuriti s sadnjom. Ako biljka brzo uzme korijen i da mladim izbojcima dopusti rasti, brzo će oslabiti i neće tolerirati mraz. Ako se sadnja odgađa, biljka ne riskira da se korijenje sve do zime. U proljeće takav problem nestaje, tako da je sadnje ruža u ovom razdoblju najoptimalnije. Stavite ruže u proljeće, kada temperatura zraka zagrijava do +10okoC, što se obično događa u travnju.

Priprema sadnica i tla

Pred-sjeme ruže su natopljene u vodi za jedan dan. Kada počnu slijetanje, odabiru solarni dio, koji je dovoljno zaštićen od nacrta. Zatim iskopajte rupu veličine 50x50x50 cm i napunite je vodom.

Čini se da je fovea prevelika, ali nije. Vrtlari često čine pogrešku kopanja jame iste veličine kao korijen biljke. A zatim, ruža nakon sadnje će se osjećati ograničeno u svemiru, korijeni će imati nigdje rasti.

jama za sadnju ruža

A ako slijedite ove preporuke, korijenje će početi stvarati puno tankih korijena, apsorbirajući vlagu koja će poslužiti za razvijanje snažnog grma. Gnjaviti jednom pripremiti mjesto za nju omiljeni, ona će se zahvaliti s njom u izobilju cvatnje u budućnosti sto puta. Dakle, nakon što se voda apsorbira, 2-3 ručke humusa se stave u rupu i pomiješaju s tlom. Također se preporučuje dodavanje pregršt drvnog pepela.

Sada morate pažljivo pregledati sadnice. Svi oštećeni dijelovi postrojenja su izrezani. Korijenje grma skraćuje se, ostavljajući duljinu ne više od 30 cm. Ostavite na grmu 3-4 najmoćnijih stabljika, a ostatak odsječen. Preostali izbojci su izrezani tako da na stablji postoje 3 oblikovane pupoljke. Ova akcija doprinosi razvoju snažnog, zdravog grma.

Sadnja ruža

Sapling se spušta u prethodno pripremljenu jamu i polažu korijenje. Polako usnu s rupom u tlu, podupirući sadnicu i malo ga povlače prema gore.

Sadnice ruže

Zatim je tlo oko sadnica zabili. Potrebno je obratiti pažnju na mjesto oculizacija, koji je ugrađen u tlo na dubini od 3-5 cm. Ako je mjesto cijepljenja previše zatvoreno, biljka neće biti dobro prilagođena i sadnica će morati biti podignuta. Isto tako, ako zaliha ne zaspi s tlom, divlji rast će početi rasti. Snimak je izrezan po cijeloj bazi.

Tlo oko sadnica izlijeva se kantom vode. To je potrebno učiniti, inače nakon prve jake kiše grm može snažno biti izrezati u tlo.

zasađena ruža

Ulegnuće ruže

Nakon sadnje ružičastih grmlja, počnu ih oploditi.

Ova akcija potiče ukorijenjenost sadnica, au jesenskom sadnju uvelike ga štiti od smrzavanja. Biljka ostaje tvrdoglava sve do proljeća.

U proljeće, također, ne morate žuriti da biste otvorili biljku, ali morate to učiniti na kišovitom ili oblačanom vremenu ili navečer. Ako je biljka posađena u proljeće i zaklana, a zatim nakon uzgoja mladih izbojaka potrebno je rasteretiti tako da se zemlja dobro zagrijava.

Korak po korak upute za sadnju ruža:

 • Sadnica je natopljena vodom 24 sata;
 • kopati rupu 50h50h50;
 • dodati kompost ili humus;
 • miješati humus s tlom;
 • dodaje se drveni pepel;
 • odsiječe korijenje i dodatne stabljike;
 • Sadnice držite i prekrivajte zemljom;
 • Pokrijte zemlju oko grma;
 • izrezati stabljike;
 • Tlo oko sadnica je potopljeno vodom;
 • lopatica.

Savjeti za videozapise: