vrsta kruške Zhegalovova memorijaKnjiga sjećanja na Zhegalov, opis i fotografiju koju možete proučiti u ovom članku, dobio je ime u čast poznatog genetičara SI Zhegalova. To je brzo raste i pogodno za uzgoj u prostranstvu naše zemlje. Ovo je kasno-jesenska sorta, koju su uzgajivači donijeli križanjem sorti Olga i Lesnaya Bela.

Opći opis i karakteristike voća

stablo u proljećeRaznolikost krušaka Sjećanje na Zhegalov zahtijeva se među vrtlara zbog dobre zimske čvrstoće i sposobnosti donošenja usjeva već 3 godine nakon sadnje. Voće je veće, u usporedbi s ostalim brzorastućim sortama (na primjer, Chizhovskaya ili Yakovlev’s Memory). U prosjeku, težina kruške je oko 130 g, međutim, postoje slučajevi kada su u rasadnicima, kada se koriste profesionalne opreme, voće težilo više od 200 grama su prikupljeni.

Zabilježen je dobar prinos usjeva. Jedno stablo donosi do 40 kg voća.

Koža zrelog voća je žućkasto-zelena, sjajna. Pulpa je kisela slatka i sočna, granularnost je srednja. Plod je karakterističan izražen okus.

Kruna stabla je rijetka, ima dobru lisnatost i prikladna je u skrbi. Kosturaste grane imaju sijedu koru i odmaknu se od prtljažnika pod kutom od oko 45 stupnjeva, nagnute prema okomici.

cvjetne kruške. Zhegalovova memorijaStablo je plodno do kasne jeseni. Prema pregledima, kruška Zhegalovove memorije je prilično otporna na škrabu. Tako možemo razlikovati tri glavne prednosti sorte:

  • rana pojava ploda;
  • zimska izdržljivost;
  • otpornost na bolesti.

Postupak sadnje

krušno slijetanjeAko već imate iskustva u uzgoju drugih vrsta krušaka, posadite raznolikost. Sjećanje na Zhegalov za vas neće biti teško. Izaberite sunčano mjesto na mjestu, zaštićeno od skica. Provjerite također da podzemne vode ne idu blizu površine.

Prilikom planiranja slijetanja, sjetite se da je memorija kruške Zhegalova samo-plodna pa će dodatno zahtijevati i dodatne vrste oprašivanja.

Trogodišnja kruška Zhemalovova memorija već donosi plod. Kako pravilno posaditi, a koje razdoblje je najpogodnije za to, reći ćemo dalje.

Idealno tlo je mješavina loam i chernozem. U srednjem pojasu stablo je uglavnom posađeno u drugoj polovici proljeća, u intervalu od kraja travnja do svibnja. U južnim područjima, sadnja se često provodi u jesen.

posadimo krušku ispravnoAko planiraš proljetno slijetanje, jama bi trebala biti iskopana jama, a zemlja je zadržala do proljeća. Neposredno prije slijetanja, proljetno plodno tlo miješajte s organskim gnojivima i čašom superfosfata. Ovom kompozicijom zaspati ćemo sadnicu.

Ako ste dodali vapno, potrebno je odgoditi slijetanje 10 dana.

Postavite klin ili stup, koji će poslužiti kao podrška za još uvijek ne osnaženo stablo. Zatim posadite sadnicu, vezu ga na potporu i ulijte smjesu.

Nakon toga, sipajte obilno s tri kante vode i pokrijte stablo debla. Suha treseta ili piljevina prikladna je za tu svrhu.

Briga o kruškama

kruške su uspomene na ZhegalovRedovito ažurirajte sloj mulch oko prtljažnika i korova kroz korova koji prolaze kroz njega. Tlo mora dobro navlažiti. Mladi zeleni lišci su omiljena delikatnost lisnih uši, stoga treba obratiti posebnu pozornost na uklanjanje ove štetočine.

liječenje nametnikaKada kruta raste, potreba za čestim navodnjavanjem nestat će. Optimalno će postupak provesti 4 puta po sezoni.

Ako je vrijeme sušno i vruće, učestalost navodnjavanja morat će se povećati do dva puta tjedno.

Nemojte zaboraviti na gnojidbu gnojem (2 kg godišnje). Zbog svog sastava može neutralizirati štetne tvari nakupljene u tlu kao rezultat prskanja stabla kemikalijama protiv štetnika. U proljeće se također preporuča dodavanje 500 g uree za poboljšanje autonomne funkcije kruške nakon hibernacije.bjelilo u proljeće

Zahtjevi za obrezivanje

obrezivanje krušakaSkeletne grane mlade kruške odrežu se odmah poslije sadnje, određujući njihov oblik i oblikujući krunu. Obrezivanje stabla za odrasle treba provesti u proljeće. Sanitarni obrezivanje najbolje je obaviti u jesen, kada kruška kapi ostavlja. Možete lako pronaći oštećene, suhe ili obolete grane i ukloniti ih.

Pri prosijnoj obrezivanju pazite na temperaturu zraka. Ne smije biti niži od +8 stupnjeva.

Kako pravilno rezati krušku Sjećanje na Zhegalov može se jasno vidjeti na slici ispod:formacije krune od 1 do 4 godine

Prilikom odlučivanja koje bi kruške trebalo saditi na vašem vrtnom zemljištu, vagajte sve prednosti i nedostatke, ovisno o karakteristikama vaše klime i prirodi tla. Raznolikost Zhegalovova sjećanja pokazala su se pouzdanim i plodonosnim voćnim stablom, koje je savršeno ukorijenjeno u regijama. Osim toga, voće se dobro transportira i čuva duže vrijeme, tako da ih možete i prodati i žeti za svoje vlastite potrebe.

Najbolje mjesto za sadnju kruške – video