Столњак од ваше баштеНевероватно је колико продавац мора знати како би свој рад био задовољан, производња је била чиста од хемикалија, а жетва је довољна да задовољи годишњу потражњу. Једно од најраспрострањенијих поврћа је столарска репа. Немогуће је замислити башту без врта. Али само то не функционише за све летње становнике. Постоје суптилности у култивацији репе у земљи, што морате знати како бисте добили укусну кореновску културу са добром заштитом.

Агротехника једне репе

Одржавање ротације усева у предграђуСкуп мера које вам омогућавају да добијете максималан број корисних елемената и да дате добар жетву састоји се од одређених фаза:

  • избор семена и њихова припрема за сетву;
  • роотинг;
  • сјеме и његу садница;
  • узгој поврћа;
  • контрола штеточина;
  • жетва и очување.

Отворени кревети од репе

Ако изаберете место испод кревета, потребно је знати да би место требало да буде сунчано, земљиште је слободно и плодно. Основни услов за добијање добрих биљака приликом узгајања репе на отвореном простору је ретка садња са растојањем од најмање 25 цм у реду и између корена не мање од 10 цм. Што више, то боље. У скривеним условима од шест стотина таквих места је мало, а ако и даље сматрате да се ротација треба поштовати, избор локације је тешко. Постоје два излаза, сејање на уском гребену дуж Митлајдеру-а или дуж ивица кревета са другим културама.

Пчела припада културама самоникладача тла. Сједиште у истој години на истом мјесту не може бити, жетва ће бити значајно нижа од осталих претходника.

У зависности од времена сетве и региона, одабире се репа. За јесењем садњу могуће је узети различите Подзимниаиа А-474. Да би се добио цилиндрично воће постоји Цилиндар. Постоје добре сорте – Грибовска, Египћана, Пабло и други. Приликом селекције семена, потребно је обратити пажњу на њихову обојеност. Ако семе има неуобичајену боју, то значи да су већ спремни за сетву.

Сејати кнедлу и негу младих биљака

Семе песаЈедноставно семе представља одлив неколико семена у једном пакету. У овом случају неопходно је третирати инокулум у било којем стимулатору раста и оставити га у сировом облику за одређивање величине дневно. Сеединг производе дубину од 2 цм са удаљености од 5 цм. Након клијање семена у гнезда остављајући само јак саднице. У будућности, како се репа расте у земљи, често се разређује за конзумирање витамина.

Брига о семенуПрипрема тла за сетву почиње јесен. Будуће место је добро попуњено компостом, суперфосфатом и калијум хлоридом. Компост се ставља у врт. Биће сувишно да се јесен посеже са 3% раствора бакар сулфата. То ће нам омогућити да уништимо споре корова и истовремено обезбедимо земљу бакром, у којем је потребна репа.

Подзимнијска сетва се спроводи у новембру, када је земља већ замрзнута на претходно припремљеним жљебовима. Коренићи ће морати да се користе као ране зеленило. Производи подзимнего сетве нису погодни за складиштење. За зимско складиштење, репе се сеје крајем маја и касније. У загрејаној земљи, кореновска култура се добро развија и брзо акумулира масу листова. Често се љетни становници засадују на садном мјесту свјежине. Овај метод омогућава вам да производ добијете раније.

Садња у расадницима од кукурузаПосебна пажња у култивацији и негу репе се даје првом стадијуму раста. Проређивање паса или бриге о слабим биљкама посејаним у расадницима је критичан период. У овом тренутку штеточине и болести могу напасти биљку. Због тога, каљуже треба залијевати, посути пепелом или плашити прашине.

У овом периоду не можете користити микробиолошке лекове. Коријенски систем култивисаних биљака је и даље повређен и не би требао бити погођен бактеријом. Због тога се хемијски препарати користе у трајању од две недеље ако је потребно. Ако су кардиналне мјере пожељније, онда се инсектициди користе за инсекте током њиховог масовног изгледа, а против гљивичних болести, Окихом или Фитоспорина у дозвољеним дозама.

Формирање розета и корена

Формирање розета и коренаДа би се биљка развијала брже, на самом почетку након редјења, даје се азотно ђубрење. Кашика урее се узгаја у 10 литара воде, а ђубрење се врши на влажном тлу. После тога, биљке се нежно олабављују и коровају без оштећења коријенског система.

Количина атмосферских падавина ће показати колико често воду пије на отвореном тлу. У сваком слуцају, дрвету требају једно или два дубоког заливања током развоја. Остатак заливања земљишта ће задржати влагу. Немојте преварити земљиште. Роот може постати крут или пукотина. Али у последње три недеље пре чишћења, заливање и храњење репе није неопходно.

Приликом формирања биљке, потребно је додатно додатно ђубрење. Када биљка прикупи розету, биће корисна за фолиарску обраду са микроферилизатором и боровом киселином, а чак и након две недеље. Двапут сезона треба да водите биљке сланом водом, растворите кашичицу соли у кантици воде. При попуњавању коријенских усјева величина ораха се примјењује на ђубрива Агрицола-4 или на калијум и суперфосфатна ђубрива. Азот се акумулира у репи, погоршава складиштење и укус, па када се не користи, не користи се.

Бор и со су од суштинског значаја за развој коренских култура. Рођена на Медитерану, цвећа као кристали соли коју доноси морски ваздух. Сол ће додати слатку репу, а бор ће штитити кореновке од црних чворова од фомозе.

Отклањамо репу за складиштењеБиљка се подиже изнад тла током пуњења. Да ли треба да будем цвекла? За разлику од шаргарепе и кромпира, коријенски усеви не акумулирају соланин из дејства светлости, не мења укус. Због тога није неопходно покупити репу. Када се сјече цвеће, зависи од времена. Звучници из коренских усјева морају се очистити пре мраза или хладно ноћу.

Жетва

Жетва псеЖетва песа врши се у чистом времену. Исећи са ножевима врхунски пољопривредни произвођачи не саветују. Разлог је у томе што ране не одају дуго времена, а влага напушта корен, што је за њих неопходно током складиштења. Како правилно уклонити видео снимке из цвећа детаљно. Најважније је повредити кожу производа намењеног чувању, то је немогуће. Корени треба добро осушити у сенци, очистити остатке земље и ставити их у подрум. Цвекла се чувају у песку, у суви кутији или јами.

Како уклонити и чувати репу – видео