болесна шљиваУзгајите шљиву у врту и годишње можете сакупљати најкусније воће, знајући тајне пољопривредне технологије. Овдје се описују неке болести шљиве и борба против њих, и фотографије у помоћ вртићу. Било која болест је лакше спречити у фази неге и превенције. Искључити једном заувек све изворе болести је немогуће, оне се постављају у програм Природе. Али да се уздрже, да не дозволе вирусе и гљивице у њихову башту, људи су научили.

Класификација болести шљива

листови сливог цветаПре него што можете да се носите са ножем или прскалицом, морате да схватите која је болест омиљена омиљена шљива. Болести су подељене према њиховој дистрибуцији и дејству на три врсте:

  • гљивично;
  • бактеријски;
  • вирус.

Погрешна брига такође може покренути не-заразне болести. Размотрите фотографије сливних болести и борите се с њима.

Ако су листови шљиве зарђали, потребно је да уклоните брдо и анемоне из баште.

Гљивичне болести

сардела слива болестиГљивичне болести се преносе од дрвета до дрвета са лишће згусне нису имали времена да се осуши од кише и росе за дуго времена. У топлим, влажним љетом спорама гљивица које доноси ван, заживи у ткивима производе мицелијум. Неколико дана – болест је већ домаћин, једе воће и лишће. Примери таквих болести су монилија слиме, клиастероспориосис, рђа.

Често дрво не пати од једног, неколико болести. Фунгициди уништавају све гљивичне болести, постоје препарати системског деловања. За инсекте штеточина и болести се користе различите супстанце.

гњечење воћаСтручњаци сматрају најстрашније болести монилиозу или монилијално опекотине. Индикација болести је тренутно сушење појединачних грана. Листови постају црни, али не падају, плодови се и даље развијају. Инфекција се уноси у плод, уколико кожа има огреботина или рана, узрокујући болести шљиве – сиву гнилобу воћа. Из једне боје у другу, споре пролазе, додирују. Као резултат тога, жетва је уништена и потребно ће дуго времена искоренити инфекцију. Гљива живи у плодовима, пале лишће, зимовање, почиње да се поново репродукује на пролеће.

Related  Како задржати хризантеме у вази – "други живот" за цвеће за неколико минута

Још једна болест која може да остави мајстора без усева јесте сардјелна болест или џепови шљиве. Знак да ће се болест показати је дугачак цвет, долази дуги воћак, који остаје зелено дуго времена, постаје браон, суши и пада. Погађају се само плодови.

Вирусне болести

Шљива је болесна са великим богињамаВирусне болести су страшне за било коју биљку. Погледајте фотографију болести вируса шљива, борба против њих до сада јесте коришћење системских лекова. Болест утиче на васкуларни систем, преноси се једним лишћем и сисањем инсеката. За шљиву, шаргарепа или богиње је страшна болест. Она може ићи на дрво чак и са детелином. Друга вирусна болест је тачка хлора код прстена. У том случају, листови просветљавају, скупљена плоча постаје у рупама, дрво је потлачено. Можда постоји кретање лишћа. Било какве измене листова листа у садници треба бити упозорене приликом куповине.

Бактеријске болести

бактеријска болест шљивеБактеријске болести су узроковане микробима и бактеријама које се преносе са садним материјалом, инструментом. На листовима се појављују оштре мале тачке. Унутрашњи део плоче се суши, црумбља и јасна граница видљив је са спољашње стране, а лист је обележен. Плодови су прекривени црним и браон тачкама. Сливе постају нејестиве, пале.

Понекад, на огранцима постоје снопови танких гранчица – метле вештице. Ово је микоплазмоза. Листови формирају заразну плочу одоздо.

Неинфективна обољења укључују повећање гума, узроковану безбрижно обрађеном обрезивањем, када гумено дрво покушава да затеже рану. Дакле, брига за каменим дрвећем треба бити што је могуће нежније. Шљива се може почети сушити. Разлог лежи у блиском стању подземних вода, замрзавања, или земљиште не одговара дрвету.цвета шљиве

Као што видите, она слаби дрво, лишава усев било које од болести шљива и њихово лечење треба бити благовремено тако да дрво не умре.

Превенција и људска средства против болести шљива

млечни сјајПревенција болести шљива је прави избор места за дрво. Земља мора бити плодна, биљка у време добијања ђубрива и превентивних третмана. Да се ​​ослободимо лешева болести, зеленило се не користи у компосту, запаљено је. Након избјељивања, труп мора бити проверен. Пристовални круг чисти, без корова.

Related  Научити да се љето јабуће стави у јабуке

Нема рецепта за борбу против сливних болести са народним методама, само се с њима рукују специјалне хемикалије. Чак и превентивно прскање у пролеће треба извести помоћу препарата који садрже бакар.

Видео о болестима од каменог воца