Зрно течност јабукеДа води здраву башту, ово је марљивост човека, помножена знањем. Живо дрво је подложно болести као и ми. Само особа може да се пожали, оде код доктора, а воћњак ћути чека помоћ. Сигналом слабљења виталности биће распадање воћа, инсекта и стања лубања. Пажљив хортикултур ће утврдити зашто јабука јабука пукне на првим знацима и неће дозволити дубок пораз.

Како добити добар жетву

Контрола биљних болести и штеточинаРезултат пролећних радова у летњој башти требало би да буде пристојна жетва јабука. Ако је врт богатство, добро опрашен, онда је задатак баштованства да држи јајник. Пад јајника у првом периоду је саморегулација дрвета. Не може носити све плодове. Према научницима, само 5% цвијећа претвара се у јесење жетве јабука. У супротном, жетва ће срушити своје гране својим тежином и ослабити саму храну.

Зашто здрава јабука пада?

Падајте јабуке из добро одржаваних стабалаДрво је обавезно да помогне, обезбеди храну, спречи болести. Стога је неопходно поштовати пољопривредну технологију. То је исправно хранити дрво и заштитити га. Ако на почетку пролећа и током прва два месеца лета дрво редовно у две недеље како би оплоди са органским и минералних азотних ђубрива, воће пуњење је обезбеђен, па се поставља питање зашто јабуке отпадају јабуке са првом периоду, никада се јавља.

Здрава јабука производи толико плодова колико има довољно исхране, добијених као резултат ђубрења, влаге из заливања и енергије светлости.

Сипана јабука у будућности ће морати да створи исти укус који зелено младо јабуке нема. Због тога се од првог августа мења састав облачења. Сада дрво треба пуно калија и суперфосфата. Ове супстанце служе као храњење стабљика у јесенском периоду, повећавајући зимску чврстоћу. Они такође доприносе асимилацији биолошког облика супстанци и стварању аминокиселина, ензима који чине јабуку црвеном, укусном, мирисном. Храњивши дрво, очекујемо од ње велику жетву укусних сочних јабука.

Related  Изаберите марелице за московску област – најбоље сорте локалне селекције

Мирисно воће резултат је бриге за љетног становникаОд великог значаја је залијевање јабука током плодова. Ако не добијете довољно влаге, у сврху самоодржавања, дрво извлачи течност из плода, која се може боре и пасти. Због тога је редовно заливање баште током плодности обавезно. Али коренима је потребно снабдевање кисеоником, а ако се киша непрекидно одржава недељом, земљиште је пренасло влагом, могуће је и одлагање јабука. У овим условима потребна је зрачење тла, засићење ваздуха помоћу дубоког отпуштања круга близу дна. Није тешко извршити ове активности, а питање зашто јабуке чисте воћу неће никада узнемиравати бриге за негу.

Болести које доводе до смањења приноса

Јабуке су погођене гомилом воћаСвака болест воћног дрвета доводи до губитка жетве у свим фазама. Свака болест доприноси. Често, болести и штеточине раде у блиској сарадњи. Због тога је важно држати врт у складу са мапом агротехничких активности у препорученом року.

Да би одржали здраву башту, неопходно је провести третман и превенцију болести и штеточина у препорученом времену у локалитету.

Ради у јесенском вртуЗашто се јабуке труле на дрвећу јабука и да ли се болест може поразити? Ова плодова воћа или монилиоза погодила су воћу. Болест гљивица, множи се споре, хибернира у мицелијуму у земљи и на биљним остацима. Велика опасност је нечисто распадено воће које је остало у јесен у врту. Следеће године доћи ће до нове инфекције од преосталих остатака. Одушевник захтева темељито чишћење и дезинфекцију баште након што се жетва заврши.

Раздвојена јабука је подељена:

  • у влажном, топлом времену;
  • насељена на оштећеним плодовима;
  • иде до здравог воћа када додирујеш.

Да би гнилоба не одузимала већину усјева, потребно је извршити фунгицидни третман врта за двије седмице, навлажући сваку везицу. Припрема системске акције, дозвољене за употребу у супсидијарним фармама, су Скор, Топаз, Фундазол, Хом. Они такође дјелују и на другим болестима везаним за кварење јабука, на пример, краставица, предоџба монилиозе. Стога, када се фунгициди третирају истовремено, ту је и борба са краставом на јабуци. Ефикасни ће бити било који препарати засновани на бакру, али њихова употреба у току плодности је непожељна. Препарати бакра користе се у пролећном периоду.

Веран помоћник баштованима је жућкастАппле монилиосис развија почев од формирања јабуке величине ораха. Тада је први Митарити мољац гусеница прави рупу у кожи јабуке и воћа продире дубоко у спору, која расте у мицелиума и уништава јабуку. Прво се појављују браон тачке, а затим сиви слој, сличан калупу. Ово су нови спорови, спремни за имплементацију. Ако постоји контакт са другим воћем, контаминација ће доћи и трулеж се наставља.

Related  Врт без проблема: посадите кромпир испод сламе

Тако да може да се јави на дрвету пре жетве или током складиштења воћа у зимским условима. Неке врсте, нарочито зимски и благо кисело рот склоне, јер они имају дебеле коже и густа восак слој који штити фетус од инфекције.

Воћна ротација је последица штете на кожи штеточином, градом или предиспозицијом сорте, услед танке коже, до инфекције путем додира.

Припрема решења за обраду јабукаБорба против штеточина које оштећују плодове и које су прекурсори појаве монилиазе остаје саставни дио агротехничких активности. Све врсте замки и прскање јабука из штеточина у лето су предуслов за одржавање здраве баште. Стога, мјере за борбу против мољаца истовремено штите здравље воца.

Када су упитани зашто су јабуке крекиране на јабуку, примљен је одговор, што је још једном потврдило да се манифестација било које болести налази у сложеним узроцима. Притискање јабуке је могуће ако се настави са храном, а кожа није довољно еластична. Познато је да шапа делује на делу биљке тако да престану расти. Долазећи храњиви састојци расте кожу, а пукотина је пукла.

Али постоје разлози физиолошке природе. Након дугачке суше уследиле су обилне кише. Корени су погинули сокове у великим количинама, а већ обијање коже није могло да издржи унутрашњи притисак. Зашто су јабуке крекнули на јабуку, што уопште није болесно, у овом случају је јасно. Било је потребно уредити заливање у суши и покрити коријенски круг мулчице, тако да не постоји изненадна промјена влажности.

У плодовима са грубом кожом већа је тенденција пуцања. Поред тога, не можете одржавати жетву зрелог воћа на дрвету дуго времена. И они могу пуцати и трљати.

Related  Штета од мајске грешке и начин на који се бавите

Закључак

Да не би остали без усјева јабуке, потребно је извршити сљедеће мјере за очување врта током цијеле сезоне.Табела примене препарата

  1. Јесенску колекцију свих биљних остатака и њихово уништење спаљивањем. Спровести чишћење лубје, третман и испирање дрвећа са посебном бојом. Диг ин тхе трункс.
  2. У пролеће је неопходно поправити круну и стабла прије почетка сокова. Прскање са јаким урее раствор. На зеленом конусу третирајте препарате који садрже бакар против гљивичних болести.
  3. Након цвијећа врта, вршите заштитне третмане сваке двије недјеље, комбинујући третмане против гљивичних болести и против инсеката. Не заборавите на време да храните и водите биљке.

Остаје пратити препоруке дате у овом чланку како бисте сачували жетву своје баште и задовољили своје рођаке са укусним воћем.

Како добити велику жетву јабука – видео

хттпс://ввв.иоутубе.цом/ватцх?в=4ргУ_паКскиг