врста крушке ЛадаПосебно популаран код вртлараца је крушка Ладе. Пре него што пређемо на опис и слику крушке Ладе, вреди напоменути да је заслужила љубав према себи. Заиста, са раним зрењем воћа, сорта толерише мразе прилично добро и даје велики принос.

Лада се користи за гајење углавном у средини Русије од 1994. године, а добијена је као резултат избора две сорте: Леснаиа Бела и Олга. Као што је већ речено, сорта припада типу воћа у раном летњем периоду.

Опис сорте

цвјетова крушка ЛадаКрушка Лада је представник типа штампе. Дрво има просјечну висину и круну у облику левка или пирамиде. Кора главног трупа и одраслих грана је сива. Младе пузавице са глатком површином обојене су светло смеђим тоновима, пристојно расту у дужини и благо закривљене. Број пуцњава унутар круне је умерен, због чега је средњи-згушен.

Представљена сорта је средње величине, а лишће су тамно зелене са сјајним сјајем, у облику подсећају овалним, благо издуженим. Структура листа је густа, дуж ивица постоје мали зуби, а лист је благо савијен према централној веинлет. Дужина пецијола није већа од 2,5 цм, док су грануле рано распадане. У току цветања, дрво је покривено цвјетним цвјетним социјалним цвијећем од цвјетних цвјетних цвијећа.

жетвени разредКрушке воће обилно, али је величина воћа су мале, максимална тежина воћа – 110 грама, али крушке имају сјајан глатку кожу, док је танка и обојен у жуту боју са једва приметан руменило бледо црвени боју. Плодови су причвршћени кратким стабљиком (око 2 цм) и немају ланове. У семенски кутији има 5 смеђих семена.

Жетва из крушке се може уклонити када се воћна лупина затвори у близини сјекача. До почетка августа.

Кукурузне квалитете крушке нису лоше, у којој мери заслужна повећана количина шећера. У овом случају, фетус има лагану киселост, тијело светло жуте боје има изражену грануларност и средњу сочност. Арома цијелог воћа практично се не осјећа, само уз њен рез је танак слатки мирис.

Описана врста крушке Лада је дата на слици испод:крушка у земљипрелепа воћабербекрушка зрела Ладафруктификује крушку Ладосочно слатко воће

Related  Сорте и врсте патлиџан за своје кревете

Карактеристичне карактеристике сорте

прва жетва Лада крушкеМлада садница Лада крушке почињу да плодирају трећу годину живота и потпуно показују своје “способности” од седме године гајења. У складу са правилима бриге, одрасло дрво може дати до 50 кг воца. Крушке су идеалне за исхрану и конзервацију.

Предности ове сорте су:

  • висока продуктивност;
  • брза рана зрелост;
  • способност воћа да дуго остане на огранку;
  • добра отпорност на болести, нарочито пре него што је опекотина и бактеријски опекотина;
  • висока зимска чврстоћа, због којих дрво може да хибернира без склоништа.

Опис крушне сорте Лада би био непотпун, ако не помињемо његове недостатке. Само их је двојица на Ладовој класи:

  1. Краткорочно складиштење воћа после жетве (не више од 2 месеца).
  2. Мање преносне карактеристике крушака.

ЦОртх је самопропусан, то јест, чак и усамљено растуће дрво је у стању да доноси плод. Међутим, да би се повећала количина усјева, препоручује се да се узгаја са крушевима сорте Северианка, Цхизховскаиа, Космицхескаиа или Рогнеда.

Главни нијанси култивирања сорте

саднице крушке ЛадаУпркос чињеници да су саднице готово увек добро успостављене, вреди обраћати пажњу на такве тренутке као што је садња Лада крушке и даље брига за то.

садњу и негу крушкеУопште, сорта није превише добра према тлу, међутим, како би се спасио принос, сиромашно земљиште треба оплођивати. Најприкладније тло за Лада-ово слетање је плодно, лоосе земља (чернозем, иловица). Ако је башта сломљена у простору од сиромашних до богатих хранљивих материја, тло мора прво бити обогаћено додавањем минералних ђубрива и органских. Истовремено, количина нанетих ђубрива би требало да премаши уобичајени топаност на хранљивим земљиштима.

Крушка Лада веома реагује на недостатак елемената (посебно органских супстанци). Ако се ситуација не побољша, дрво може ускоро да се разболи или чак умре без преживљавања зиме.

Што се тиче бриге о култивари Ладе крушке, посебну пажњу треба посветити режиму наводњавања. Ово је последица чињенице да је сорта мала способност за отпорност на сушу. У лето, дрвећу је потребно редовно заливање на принципу “ретко, али обилно”. Најзахтевнија крушка која се односи на заливање током периода сјемења и зрења воћа је од маја до јула. Под младим дрвећем треба да буде најмање 30 литара воде у исто време, а до 50 литара испод одрасле крушке.

отпуштање пањеваПаралелно са заливањем може да се храни сијалицу, са првом ђубрење је потребно извршити пре почетка цветања (НПК или органска). У будућности, више потребно да буде најмање два храњења – када је дрво у пуном цвату (уреу или амонијум нитрат), а након формирања плода (урее).

Related  Каква врста парадајза је најпродуктивнија?

Осим тога, под младим јелима у јесен је неопходно увести дрвено пепео (за 1 квадратни метар 150 грама). Такође припремите крушке (и младе и одрасле особе) за зимовање, затворили у коферима минералну мешавину следеће композиције (по 1 м2):

  • 1 тбсп. л. калијум хлорид;
  • 2 тбсп. л. суперфосфат;
  • 10 литара воде.

У принципу, сорта се добро толерише директном сунчевом светлостом, али у случају превише врућег и сувог лета младе саднице треба заштитити од сунца. У супротном, лишће може да осуши и осуши.

Према горе наведеном опису (са фотографијом) сорте Лада крушке, савршено је погодно за гајење како би се добила рана берба. Упркос чињеници да се плодови не складиште дуго након уклањања, они могу дуго остати на дрвету, јер се не распадају. Захваљујући томе, усјеви се могу уклонити у деловима и постепено обрађивати. Неколико садница ове сорте допуњује башту и пружа корисно воће више породици.

Постављање крушке – видео