Ђубриво за ђубриво за цевЗа високу плодност вашег врта, морате проширити воће и грмље у пролеће. Састојци се користе ђубрива. Главне компоненте у развоју дрвећа су азот, фосфор и калијум. Када се користе ове врсте ђубрива, засаде су засићене кисеоником и корисним супстанцама неопходним за активирање вегетативних процеса. Посебно ђубрење воћака и грмља је неопходно у пролеће, када се пробуде и требају заштита и помоћ.

Ђубрива за воћу и грмље у пролеће: њихови типови

Ђубрива за воћу и грмљеМноги вртларци и вртларци питају се: Шта да оплови дрвеће на пролеће? Да бисте то урадили, морате знати које ђубрива је потребно. Потреба за воћем и грмовима у одређеним елементима неопходним за исхрану и развој варира, у зависности од вегетативних процеса. На пролеће, плантажама је потребан калијум. Фосфор и азот су неопходни за формирање воћа.

Процес храњења врши органске или минералне супстанце. Испод су неки од њих:

  1. Органска ђубрива су хумус (компост, пршута, стајњак, тресет), при чему се тло обогаћује витаминима.
  2. Минерални – подељени су на једноставне, када њихов састав садржи једну компоненту и сложену, што заузврат садржи више. Њихова основа су фосфор, калијум и азот.

Копање тла након врхунске обраде са хумусом и тресетомОргански – природни за плантаже ђубрива. Њихова главна функција је побољшање састава тла. Немојте наносити штету. Храњење стабала с ђубретом је прилично популаран метод. Они садрже микроелементе потребне за раст – бакар, манган, кобалт и други. Компост, као једна од врста ђубрива, представља прилично универзални алат. То може бити: 1. хумус и тресет – као независне компоненте; 2. и мешавина листова, лишћа и ферментисаних органских остатака са земљом.

Треба пажљиво искористити азотно ђубриво, као неку врсту минералног ђубрива. То укључује амонијум нитрат, амонијум сулфат и карбамидни (уреа) концентрат.

Важно је посматрати дозу, пропорције и мере предострожности. Потребно је пажљиво прочитати упутства за употребу, како не би штетила себе или биљку.

Ђубрива од калијума, мора се користити у разблаженом облику (разблажен жељезом, цинком). Најчешће коришћени лек је калијум сулфат. Права доза ће обогатити дрво или грмље са потребним елементима, што ће им пружити добар воће. Када се мешају калијум и фосфорна ђубрива, најбоље се остварује.

Апликација за ђубрење испод плодне грмеФосфор, помоћ у прилагођавању плантажа факторима животне средине, што их чини јаким и отпорним на мраз. Морају бити уведени у земљу дубље у пролеће, како би коријени апсорбовали средства колико год је то могуће. Ово је неопходно за коријенски систем, као резултат – добар квалитет и количине воћа.

Правилно одабрано и кориштено ђубриво за воћу и грмље у пролеће, не само да их обогаћује компонентама и супстанцама неопходним за исхрану, већ и побољшати својство земљишта, што ће осигурати добар жетву.

Фертилизацију воћа и грмља у пролеће

Пролећна обрада младих стабалаПролећно ђубрење воћака и грмова почиње са увођењем елемената који садрже азот у земљу. Да би биљка засићила витаминима и микроелементима, можете користити уреу или амонијум нитрат. Процес храњења кроз корен се дешава у фазама и постепено. Микроелементи и витамини који се уносе у земљу, са падавинама, спуштају се до корена и апсорбују их.

За сваку плантажу постоји систем тзв. Храњења, неопходних супстанци. Захваљујући томе, можете научити како хранити воћу и грмље у пролеће.

Пролећна нега за јабуке почиње у априлу. Када су први листови видљиви, можете започети процес ђубрења помоћу смеша које садрже азот – хумус, уреа или амонијум-нитрат. Донесени су у стабла. Ове супстанце активирају вегетативне процесе. Ђубри се уводе у земљиште током копања или расклапања. У овом случају, коријенско дрво се напаја.

Круху су такође потребни витамини и микроелементи у пролеће. Оплива се са амонијум нитратом, урее и пилећим отпадом.

Пилеће подлоге треба увести у малим количинама, иначе постоји ризик од сагоревања трупа и корења стабла.

При мешању сита са водом, важно је посматрати пропорције од 1: 0,5. Сваке године на пролеће треба повећати количину употребљених ђубрива, с обзиром да сама стабла расте и расте.

Ђубриво у плодовима под плодовимаПре него што цветови трешње почну цветати, неопходно је направити врхунску обраду. Од почетка пролећа још увијек има неколико листова на дрвету, током тог периода те ђубрива треба увести у течном облику. Ово ће обогатити дрво, чак и пре цветања, са свим супстанцама неопходним за исхрану.

Пожељно је увести текућа ђубрива периодично, ако се смањи мала количина падавина. Такође погодан за пилеће ђубре, азот и органске састојке у смеши.

Искусни вртларци и вртларци знају да су за грмље, као што су косње, рибизла, малине, купине, такође важни и потребни су врхунски оброк у пролеће. Треба их оплођивати на следећи начин:

  • калијум нитрат;
  • смеша пепела и уреје;
  • еколошки;
  • мешавина неколико врста ђубрива.

Увођење ђубрива у пролеће под воћем и грмља је важан фактор у формирању плодова и њиховом нормалном развоју. Копање и отпуштање тла, годишње, доводи до временских утицаја земље. Због тога не треба само хранити плантаже, већ и земљиште. Минерално и органско ђубриво хране и обогаћују земљиште и дрвеће са потребним супстанцама. Ово је неопходно не само за раст и плодност биљака, већ и за побољшање састава земљишта.

Фертилизација воћака и грмова почиње у пролеће, пре цветања. Током овог периода плантаже су ослабљене и потребна су иницијална нега. Коријен систем захтева пуњење. Ово се постиже увођењем ђубрива у тло. Сам процес ђубрења воћака и грмља је први корак ка добри жетви.

Правила за ђубрење воћа – видео