колумна крушка на местуАко је приградско подручје минијатурно, крушкаста крушка ће постати украсна декорација и третирати је са сочним плодовима. Селекциона стабла МВ Качалкина представљају патуљака која подсећају на колонијалне јабуке. Уобичајено име је додељено круши. Дрвеће се репродукују каљењем на зимским ојачаним подлогама – дуња и иргу. Али можете да узгајате дрво семена.

Опис патуљасте крушке

Воћка у облику колонеКомпактно ниско стабло вреднује се за добар опстанак, једноставно одржавање. Дрво узгајано из садница почиње да плодне још две године. У првој години, колонска кола даје до 3 кг великог воћа. Све сорте патуљака карактерише зимска чврстоћа и непристојност земљишта.

Неке дрвеће расте за 2,5 метра, углавном колоне расте на 1,5 метра, али су прекривене плодовима. Изгледа да су се крушке заглавиле у пртљажник. Заправо, они су везани за мале гранчице. Круна није формирана.

Предности:

  • непрецизност;
  • продуктивност;
  • отпорност на неповољне услове;
  • компактност;
  • висок принос.

Дрво захтева редовно обрезивање, обилно заливање, додатно ђубрење одрасле крушке.

Дрво ће се добро осећати на уској платформи, ако само сјеверни ветар не отежава. Најбољи садни материјал је готова садница крушне крушке, купљена у расаднику.

Биљка се може ширити зеленим резанцима. Узгајати семе из семена треба посадити, иначе ће дивљаћа расти.

Сорте патуљасти крушке су мало, али су разноврсне. Крушке у облику крушке различитих зрелости дају се од почетка лета, са кратким роком трајања, до зимских, добивају укус на каучу. Воће се користи свеже и у свим методама конзервирања.

Међутим, патуљци не живе дуго. Плодови могу трајати 7-15 година. Условима притвора утичу трајање роба роба.

Услови за садњу и растући патуљак

слетање крушкеСајам крушке се засади у пролеће, добро припремљеној од јесени. У овом случају, земљиште се попуњава јесењем само органским ђубривима. Јама има дубину од 50 цм, растојање између дрвећа је 1 – 1,5 м. Канта воде сипа се у легло, згуснуто током зиме. На импрегнираној биљци муљасте крушку, исправљајући корење. Посути с песком, ¼ која се састоји од грануларног суперфосфата. Док дрво не преживи, потребно је често заливање. Место сељака у земљи није покопано.

Поред корена, мора постојати хранљива земља, а песак је само прах. Заливање младог дрвета је потребно систематски.

Ова једноставна садња крушке у облику колоне и која се брине о њој чини фабрику омиљеном у многим вртовима Москве. Ако се цветови појављују у години сјетве, морају се потпуно уклонити тако да све силе буду усмјерене на развој коријенског система. Следеће године оставите неколико плодова. Трећа година колона ће дати пуну жетву.

обрезивање крушке колонеСвакодневно је потребно обрезати колу од крушке. Али што је дубље обрезивање, појављују се млади подстицаји. Златна средина је скраћивање бочних грана на други бубрег. Плодно стабло воли органски азот и минерална ђубрива. Погодна густа и свежа курак, али у првој половини лета.

Троструко храњење уреа је третман за крушну групу у облику колоне. Прво је прскање на младим листовима. Фолиар топ дрессинг се понавља још два пута са интервалом од 2 недеље.

Ако крушке почну растопити, онда је дрво преоптерећено усевима. Следећу сезону требате направити прилагођавања како не би расипали дрво.

Потребно је припремање крушке у облику колоне за зимовање, упркос декларисаној зимској чврстости готово свих сорти. Најорпорнији задржавају воће од замрзавања на -25 Ц. Али у предграђу је температура нижа, а младе дрвеће су мање зими издржљиве.

Заштита се ствара од сувих материјала при руци:

  • лапник;
  • слама;
  • пиљевина;
  • нетканог геотекстила.

Заштита од мишева и зечева ће бити везана за базу кљунастог лапника. Најбољи снијег може бити сњежни пад.

Најбоље врсте крушака у предграђу

крушка бело-црвена касноПогледајте пажљиво на фотографију колоне у облику крушке – необична украсна биљка се користи у живим оградама и дизајну приградских поседа. Ако сматрамо да су ружеви течни крушки задовољни очима од јула до средине септембра, тешко је напустити компактну башту. Надлежни избор сорти помоћи ће у стварању крушног транспортера.

Зимске сорте су оне које зреле од новембра до јануара и чувају се скоро читаву зиму. Укључују сорте Даликор, Саппхира Г1, Лиубимитса Иаковлева Г3.

Крушке које се сакупљају у августу и почетком септембра чувају се око месец дана. Слатке су, тече са соком. Примјер таквих варијетета су: Јесењи сан, Нежност, Декор. У августу можете јести крушасту групу Г322. Разноврсност је само-оплођена, неспретна. Плодови жуте боје, понекад, ружичасте мрље пртљажник у потпуности. Можете држати усев недељу дана. Тежина једне крушке је око 200 грама. Г333 већ представља јесенску сорту са изванредним квалитетом укуса.

крушка СапфираОд почетка јуна, можете јести крушке у облику крушке Цармен, граде Г5, Медова. Плодови достижу 300 г и веома су укусни. Медена крушка, коју су 1964. године ухапсиле совјетске узгајиваче, је запањујуће. Воће 290 – 540 г са сочном слатком пулпу добило је процену од 4,92 поена на скали од пет тачака. Зимска чврстоћа изнад просека. Продуктивност до 110 кг са једног дрвета. Крушка мед је отпорна на главне болести, а плод задржава до фебруара. Култиватор се препоручује за култивацију у предграђу.

Разматрају се и врсте столарских крушкова за област Москве, њихов принос је много већи од великог дрвета, узимајући у обзир окупирано подручје. Али, гајење компактних дрвећа, заштита од мраза, много је лакше. Чињеница да је патуљасте крушке рано у плодовима олакшава недостатак кратког живота дрвета. Можете брзо сачекати жетву од младих садница, раздвајати се са старим дрветом.

крушка Г5За индустријске воћарске баште, сорта Цармен је идеална. На једном хектару се може посадити до две хиљаде биљака. Тамно црвена 300 грама воћа се продају као вруће колачи. Крушка Децора има жуто воће са мирисом руже. Сорта је врло отпорна на главне болести, она подноси климу московског региона стално.

Видео о минијатурној круши