добра жетва бресквеУвек га је сматрала бресква, њен пролећни цвет и богата жетва – привилегија најјужнијих регија у земљи. Од средине прошлог века, узгајивачи и аматери промовишу културу на средњој траци. Пеацх мозе стискати кајсије у баштама вртова, јер је отпорнија на понављајуће мразе, а садња из камена наслијеђује мајчинске квалитете. Пола туцета навијача московског региона више од десет година негује брескву у облику грмља.

Опис брескве дрвета

младо дрво носи воћеВртне сорте долазе из обичне брескве, грмља или једне барске врсте. Висина дрвета може достићи 9 метара, али чешће се шири стабла 3-4 метра. Корен систем брескве је површан, смештен је у плодном слоју до 70 цм. Пеацхес љубиљу топлину, лагану и богату заливање. Воћко стари 20 година, почев од друге године након корења.

Бресково дрво односи се на укрштене врсте. Бројне врсте сорти ће повећати њихову реализацију, посебно ако креирате воћни транспортер од јула до септембра, прикупљате копије различитих периода сазревања. Љепота у бресквама није висока.

Пешчане боје отпорне на мраз не могу се назвати. Губе део корена током зимских мраза -25, ако трају више од три дана. Корени трају горког мраза од 30-35 степени. Мали период одмора буди дрвеће са зимским растом-регалима, што се дешава у зимском периоду.

Нежна бресква је тешко толерисати зимовање. Крона не може да стоји без склоништа од мраза -20, са смрћу плодова и прошлогодишњим растом. Утешно је што брескво дрво има велику способност само-исцељења и годину дана касније, замрзнуто дрво поново ће цветати.

Пеацх агротехника за сваку климатску зону

пролећна обрада бресквеДрво се узгаја у тресетним климатским зонама са благом климом. Истовремено, дрво у облику шоље, које је прожето сунчевим зрацима, формира се на удаљености од најмање 3 метра.

За подручја са хладним зимама, форма кластера и задебљане плантаже су погоднији. Овде, воћни сегменти се формирају из доњег пуцања. Ниске границе могу се лако заштитити у зимском периоду, осигуравајући очување воћних пупољака.

Прибавити само саднице зониране и препоручене сорте брескве. Добре резултате добијају вртларци, узгајајући дрво од костију брескве локалног сорти.

сазрираш плодове бресквеБрига се за брескву током целе године и укључује технике које омогућавају стварање услова за дуготрајно годишње плодове. Због тога, агротехника брескве на Кавказу иу московском региону обухвата неке операције, али се изводе користећи разне технологије:

 • услови садње и сорте;
 • формирање младог и воћног дрвета;
 • заливање и храњење;
 • заштита од штеточина и болести;
 • припрема за зимовање и буђење пролећа на дрвету.

Сваки од ових догађаја заснива се на практичним техникама које помажу захтевном дрвету да преживи у непријатељским условима.

Како узгајати воће пршута у предграђима

распоред прераде брескве у предграђуСтудије које су водили научници у Ботаничкој башти, који су проучавали искуство аматерских вртлараца у области Москве за узгој брескве, омогућили смо да извучемо неке закључке:

 1. Саднице које расте из семена локалних сорти задржавају своје мајчине квалитете, ако их узимају из корена брескве. Саднице из подлога су неплодне.
 2. Роштиљске брескве су отпорније на локалне услове.
 3. Предлаже се да се формира воће стабла на начин који даје облик грмља, остављајући претежно млади раст.
 4. Древеса морају бити подигнута тако да се могу сакрити између зиме. Са северног ветра ствара екран чак и током лета.
 5. Користите саднице преплављене на бадемима и слатким сливама. Априцот Јар за брескву је неуспела подлога.

Аматерима Гарденера московског региона препоручује се да купе саднице регионализованих сорти из локалних расадника. За сада постоји само 29 сорти, али изборни рад се наставља.

Како се бринути за брескве? Пример одговарајуће пољопривредне технике за средњи појас је башта љубитеља Костетског. Жетва из сваке од 20 бресква у 2011. години била је 30 кг од дрвета. Такве резултате добио је, прилагођавајући се захтевима јужњака већ 20 година.

резултат одговарајуће бригеПрепоруке за оне који су заинтересовани за узгој бресква у предграђу:

 1. Садња неколико врста садница са растојањем између рупа 3к4 метара.
 2. Пролећно сечење сувих, слабих, неплодних грана. Након цвјетања, потребно је проређивање, уклањањем вишка јајника, онда плодови достижу 150-200 г тежине.
 3. Заштита – 4 пута у пролећном прскању 1% са бакарним сулфатом на завојима лишћа, шупком.

Узгајивачи ђубрива током цијеле године. Годину дана касније, 3 кг / м подручје хумуса на месту у мешавини суперфосфата и калијумове соли на читавој баштенској зони на јесен. У рано пролеће, ђубриво са течним органским састојцима годишње. Зими више од пола канте пепела пада у сваку рупу. У пролеће, када бубрези набрекну, 300 г комплексног ђубрива уводе се у пртљажник стабла, сипају се са 5-6 канта воде. Након цветања, текућих 10% органске материје се уноси у круг близу круга у количини од 3-4 канте. У августу се суплементовање понавља уз додатак получаре суперфосфата на канту.

У јесен, када се листје задеже, свако дрво добија још 10 кантица воде. Затим се земља муља с хумусом. У близини пртљага увек постоји простор за спрјечавање интертрига.

Узимање брескве од камена

паприкаАко узмете кост од сродне сорте брескве, она ће дати отпор растојању климатским карактеристикама, величини и укусу мајчиног воћа. Како узгајати брескву од кости? Можете расти код куће у посуди. За ово, кост треба да се држи у води 4 дана, а затим уклонити, поделити кост и нуклеолу у пот.

За пролећну садњу брескве неопходно је провести вештачку стратификацију у зимском периоду. На хладном месту, кост се чува све зиме у влажном песку. У пролеће ће кост пасти, чини се да је калем, треба га поставити у каду.

Могуће је поставити кости у добро припремљену тлу на растојању од 10 цм од јесени у јесен, а до пролећа ће доћи до висине 1,5 м, а дати ће бочне гранчице. Затим су посадили у припремљене јаме.

У јесен су посадили младе биљке, а не сјечити горње гране, али мало скратити корене. На пролеће, супротно томе, врхови су створени почев од формирања стабла.

Пролеће – најважнији период у неги брескве

дрво након резидбеПрирода се буди. У овом тренутку хортикултур почиње да пати од заштите брескве од штеточина и болести, и обрезивање како би се формирала будућа жетва.

Брига за бресквицу у пролеће је правовремено ослобађање грана и корена из заштитног склоништа, како не би створили интертриго пртљажника. Истовремено, неопходно је спровести заштитне мере, вршити ђубрење у складу са распоредом. Чим цвјетни пупољци почну да издувавају, у року од 3 седмице вртлар има времена да формира круну. Догађај је одговоран, захтијевајући практичне вјештине и добро оштре алате. Како правилно прережити брескве у пролеће, гледајте видео за почетнике:

Главни циљеви пролећног обрезивања:

 • да се реши дрво живих грана;
 • да ослободи за воћне носиљке приступ сунчевим зрацима;
 • Да уклоните старе гране на којима већ нема довољно плодних пуцања.

подмлађивање крунеТребало би да се запамти, обрезивање је операција, током које можете ослабити дрво. Требало би бити што је могуће нежније. Немогуће је покрити мокро резање с баштованим сосом одмах након сечења. Нанесите заштитни слој за 3-4 дана како не бисте добили гуму.

Само добро одржавано, јако дрво може постати баштенски орнамент и донијети укусно ароматично воће.

Пролеће Пеацх Тримминг – видео