Letos je bil naš vrt dopolnjen z več rastlinami, med njimi tudi nov hibrid robide. Rad bi vedel več o njem. Prosim, navedite opis sorte Blackberry Chester Thornless. Ko jajce zorijo in kakšne so okus?

grm kupineMed hortikulturisti so zelo priljubljene brezvidne sorte robidnic, saj niso vsi pripravljeni žrtvovati svojih rok zaradi okusne žetve. Eden od najbolj priljubljenih sort je Chester Thornless – ameriški hibrid, ki izvira iz sort Thornfree in Darrowa.

Botanične lastnosticvet robida

Opis sorte Blackberry Chester Thornless je vreden začeti z dejstvom, da je od staršev vzel dokaj visoko fleksibilne poganjke, ki so dosegli višino do 3 m. Bush raste velike, pol-rastoče prožne stebla dobro veje in pobarvano v svetlo rjavi barvi. Listi, ki rastejo zaporedoma na vejah, so temno zeleni. Ob njihovem ozadju rožnata cvetica cvetenja v začetku poletja izgleda zelo lepa.

Omeniti je treba, da nekako sami obnovi: vsaki dve leti po tem, ko pridelka veje odmrejo in jih nadomestijo z oblikovanjem novega, kar spodbuja pridelovalca, da je treba zmanjšati.

Okusne lastnostijagode

Chester Thornless je pozna vrsta kupine, žetev zori konec poletja (avgusta). Jagnje precej velike, zaobljene, od 5 do 8 g, barvano v modro-črni barvi in ​​svetijo s svetlim sijajem. En odrasla žbica daje prijetno sladko kislost skoraj 20 kg sladkih robidov.

Velikost jagod je lahko drugačna: pri eni posnetki so obsežni in manjši primerki.

Prednosti sorte

Njegovo priljubljenost je dosegel ta hibridni hibrid zaradi takšnih pozitivnih lastnosti:

  • visok donos (poznejše cvetenje izključuje najmanjšo možnost zamrzovanja cvetnih brstov in socvetja);
  • stabilnost pred sušo in zmrzaljo;
  • dobra transportnost zaradi gostega mesa jagod.

Med pomanjkljivostmi je treba opozoriti na nezmožnost, da bi se rosnice razvijale na senčnih območjih, vendar se večina kultur tudi tega ne more pohvaliti. Še vedno grmovje potrebujejo zatočišče, če rastejo v severnih regijah, kjer zimska temperatura pade pod 30 stopinj pod ničlo.

Posebnosti rastirobida na rešetki

Da bi ohranili sort donos, je treba robide Chester Tornless posajene v dobro osvetljenih prostorih, kjer je vlaga ne stagnira. Najboljše raste na ilovicah. Ker so grmovje visok, med potrebo, da zapustijo prostor do 2 m, sicer odebeljene jagode obmelchali zasaditev in skrb za in žetev bo neprijetno.

Visoka polusteljuschiesja poganjki z veliko jajčnikov potrebujejo podporo. Najboljša možnost – raste robidnice na rešetki.

Pomembno je tudi obrezovanje: za obilne plodove dovolj, da pustite na grmovju 5-6 poganjkov, ostalo je treba rezati. Tudi, vsako pomlad je treba rezati suhe in zdrobljene veje, in predolgo poganjki, ki bodo sadje v tekočem letu – skrajšajo.

Related  Vzroki listanja v mokri kopeli (balzam) in način reševanja problema

Videoposnetek o zbirki prve robne žetve Chester Thornloss