V zadnjem času je obiskal prijatelja, zasvojen je z navadnimi rožami. Njihova celotna poletna površina je pokrita z visečimi gredicami s petuniji. Na moje vprašanje, kje jih je dobila, je prijatelj rekel, da je cvetlični koš naredil njen mož. Všeč mi je bila ideja. Povejte mi, kakšne odložene cvetlice lahko naredim z lastnimi rokami?

V zadnjem času so postale vse bolj priljubljene cvetlične ploščice nenavadne oblike, vključno z visečimi. Takšne cvetlične postelje bodo pomagale rešiti problem dajanja cvetja na majhnih območjih. Prvotne viseče cvetlične postelje je mogoče izdelati z lastnimi rokami, pri tem pa za ta namen uporabite različne materiale, od plastičnih steklenic in konča z ostanki izleta po poletni popravi. Na tem cvetličnih rastlinah lahko rastejo ne samo cvetje, ampak tudi jagode in začinjene zelenice.

suspendirana vodoravna gredica

Lahko obesimo cvetlično ogrodje z lastnimi rokami:

  • iz plastične steklenice;
  • iz slabe plime;
  • iz vreče;
  • iz žice.

Viseči cvetlični ležalnik iz plastičnih steklenic

Sama steklenica je gotova majhna cvetlična postelja. Ostaneva le določiti, v kakšnem položaju bo obesil. Izhajajoč iz tega, naredite potrebne luknje:

  1. Vodoravno vzmetenje. Za ta položaj mora steklenica zarezati eno stran, da bi posadila cvet. Na nasprotni strani, prebodite luknje za drenažo. Vrv za obešanje je pritrjena s strani vratu in na dno steklenice.
  2. Navpična suspenzija. Za takšno cvetlično posteljo na steklenički lahko odrežite zgornji ali spodnji del (približno polovico višine) ali nežno prekrežite luknje, da omogočite sajenje znotraj rastlin.

viseče lončke

posteljo obrnjenih steklenic

Viseče cvetno posteljo iz slabe plime

Če želite ustvariti takšno cvetlično posteljo, bo naredil nepotreben kos plime. Na straneh so nameščeni vtiči. Pri nizki plimi nalijemo v tla hranilne snovi in ​​rastline rastlin.

viseče cvetlično posteljo iz majhne plime

Takšen cvetlični grezek je bil blokiran z močno žico ali vrvjo. V tem primeru lahko visite kot eno cvetlično posteljo in naredite večplastno kompozicijo.

Related  Fertilizer za houseplants iz jajčne lupine

Visečo cvetlično posteljo iz vreče

postelja vrečke

Kot cvetlično posteljo lahko uporabite staro (vendar celoto in gosto) vrečo iz lupine ali jo naredite iz polietilena. Nadaljnje načelo je zelo preprosto – napolnite vrečo s tlemi, izvrtajte drenažne luknje od spodaj in na straneh – luknje za sajenje. Zgoraj na vrečko morate pritrditi zanko za obešanje.

Okrogla cvetlična postelja

cvetlična postelja

Cvetlična krogla z naraščajočimi petuniji izgleda zelo elegantna in jo lahko naredite sami na podlagi žice z velikimi celicami. Če želite to narediti, iz žice, morate oblikovati kroglo želene prostornine (po želji se lahko osnova cvetličnega sloja zvije v obliki cilindra). V notranjosti je balon pokrit s filmom in prekrit s tlemi hranil. Da bi lahko opravljali namakanje v središču cvetličnega vložka, vstavite majhno cevko, tako da je bila okrasna z okvirjem.

Na dnu visečega cvetličnega dna naredite več drenažnih lukenj za izpraznitev presežne vode.

Cvetlična postelja je pripravljena, ostane pa, da se spusti petunije: v vsaki celici rezite film v sredino, poglobite tla in posadite sadike v luknjo. Takšno gredo lahko obesimo s pomočjo verige.

Variante visečih cvetličnih postelj, video