Moji otroci so zelo naklonjeni arašidom in zdaj me prepričajo, da ga zasadim. Na žalost nimam izkušenj z rastjo. Slišati samo, da je treba grmovje ves čas hilling. Povej mi, kako saditi arašide na vrtu?

arašidi rastejo v državiArašidov ni mogoče najti na vsaki gospodinjski parceli. Ta kultura je še vedno povsem nova za tovornjake in mnogi ljudje prestrašijo morebitne težave. Vendar pa se sploh ne bojijo. Kikirikije so manj navdušene od običajnega krompirja, edini odtenek v rastočih arašidih pa je njegova toplotna ljubezen. Iz tega razloga je skoraj nemogoče dobiti žito iz fižola, posajenega v tleh v severnih regijah. V hladnem spomladanskem okolju bodo nasadi preprosto zamrznile, v hladnem poletju pa bodo prenehale rasti. Toda za regije s toplo podnebje naraščajoči arašidi ne bodo problem. Glavna stvar je vedeti, kako pravilno pripraviti tla in rastline arašidov na vrtu, in tudi rahlo skrbeti za rastlino, dokler zorenje zorenja.

Kje je najboljše mesto za gojenje arašidov?

Za arašide je treba vzeti najlažji del, tako da nasadi niso v senci. Bolje je, če bodo ležišča, na katerih so prej zrasli zelje, kumare ali krompir.

Ne morete saditi arašidov po stročnicah.

Slabo prst na elementih v sledovih je treba oplojevati:

  • v jeseni – za uvajanje organske snovi pod kopanjem;
  • Spomladi pred sajenjem – razpršijo na mestu nitrofosfata (za vsak kvadratni meter površine 50 g zdravila).

Selekcija in setev semen

sajenje arašidov

Saditev arašidov je treba začeti šele po tem, ko se zemlja in zrak dobro segrevata. Običajno je to sredi maja, ko se končajo nočne zmrzali, ki lahko ubijejo toplotno lovljenje poganjkov.

Pred sajenjem je priporočljivo, da se oreški očistijo iz lupine, tako da fižol raste hitreje. Najbolje je, da uporabite največje vzorce.

Rastline lahko posadite na dva načina:

  1. Vrstice s širino najmanj 60 cm, med grmovjem pa okoli 20 cm.
  2. V luknjah, ki se nahajajo v vzorcu kontrolne plošče po 50 cm, z razmikom med vrsticami 30 cm.

Skrb za nasade

En teden in pol po tem, ko cvetijo grmovje, jim je treba dolgčas. V prihodnosti ponovite postopek še trikrat v istem časovnem obdobju. To je treba storiti tako, da fižol ne pride do površine zemlje, kjer lahko vihrajo, ker kultura dozori le v tleh.

Ker je arašidi, kot so vlaga, je treba zagotoviti redno zalivanje, še posebej med cvetenjem in zaznamovanje jajčnikov.

Žetev

nabiranje arašidov

Do septembra se arašidi zorijo – grmičevje postane rumeno, in fižol je mogoče zlahka odstraniti iz lupine. Zdaj lahko žetev. Najprej je potrebno izkopati in razširiti grmovje, da se posušijo. Potem ločite fižol z lupino in jo posušite. Shranjujte arašide na suhem mestu, pakirane v vrečke ali v razsutem stanju v posodah (debelina sloja ni večja od 10 cm).

Odrasli arašidi na vrtu – video