Sem kupila semena čudovite temno rdeče astra v prodaji, res mi je bila všeč okrogle socvetje. Na paketu je bilo napisano, da je pompon aster. Prodajalec ji je še vedno zagotovil, da je cvetela do mraza. Povej mi, ali ima ta vrsta drugačno barvanje?

pompon astersNekateri pridelovalci menijo, da je pom pom pomnjena vrsta cvetja, vendar to ni čisto tako. Bolje je, da takšno astero imenujemo skupino rastlin, za katere so značilni skupni znaki, zlasti glede videza. Kako lahko prepoznate pompon astra med drugimi predstavniki tega čudovitega vrtnega cvetja?

Splošne značilnosti

Večina pomponnye asters je letna, vendar ne glede na življenjski cikel vseh sort, ki so del te skupine, obstajajo naslednji znaki:

  • oblika puhastih frotirnih socvetij v obliki polovic okroglega pompona (od tega ime);
  • dokaj veliko cvetje premera 6 cm, nekateri primerki pa ga dvakrat presežejo;
  • kompaktne velikosti grmov (ne več kot 60 cm);
  • gosta piramidalna krona rastlin z dobro vejo;
  • bogato in dolgotrajno cvetenje (ena grma lahko poveže več kot 4 ducatih brstov, nekatere pa cvetijo do pozne jeseni).

Poleg tega so zaradi gosta oblike grmovja astere odporne na vremenske razmere in ne prekrivajo pod sunki vetra. V skrbi za cvetje nezahtevne in posebne težave ne bodo prinesle, ampak vse poletje bo zadovoljen s terry kroglicami različnih barv.

Priljubljene vrste

Skupine pomponnyh asters so precej številne. Vse sorte imajo kompaktne velikosti in zelo lep cvet, vsaka s svojo senco preseneti. Med najlepšimi in najljubšimi vrstami pomponov astere so naslednje sorte:

  1. Zimska češnja. Pogosto se uporabljajo za rezanje v šopke zahvaljujoč velikim in dvojnim cvetjem z plemenito češnjevo barvo, s središčem cvetov, ki vlivajo v rumeno in belo.zimska asteroida
  2. Odlično Ruckley. Hladno odporen grmasti grm z bogatim cvetenjem. Cvetno modra z belo sredino.astra odličen rakli
  3. Princesa. Ena od največjih sort – premer dvojne socvetja lahko doseže 13 cm. Je poznocvetličen, barva popkov je odvisna od specifičnega hibrida in se razlikuje od nežno bele do vijolične.Astra princesa
  4. Hai-no-maru. Zelo dekorativna sorta z miniaturno velikostjo: grmovec raste do višine ne več kot 45 cm, rože pa tudi precej majhne, ​​do 5 cm v premeru. Toda barva astre je izvirna: rumena sredina se spremeni v rumeno-rdeče središče in konča s snežno belo mejo.astra hai no maru

Video o gojenju Pompon Astra Ksyusha