Že dolgo sem želel poskusiti bajkalski EM-1 na mojem vrtu. Prijatelj ga uporablja v svoji rastlinjak, in vsako leto se ponaša s pridelkom. Navedite, kako pravilno gojiti gnojilo Baikal EM-1?

priprava Baikal EM-1Baikal EM-1 se nanaša na kompleksna gnojila in vsebuje veliko število različnih bakterij, namenjenih za hranjenje tal. Drog je na trgu v obliki:

  • vodna koncentrirana raztopina;
  • matične lužnice z “spalno” bakterijo, ki se uporablja za pripravo koncentrata.

Če želite hitro obdelati majhno zemljišče ali omejeno število rastlin, bo pripravljena rešitev delovala. Za množično uporabo je bolj priročno in bolj dostopno s finančne strani za uporabo mlečnega mlečnega koncentrata.

Pred uporabo zdravila (vključno z vodnim koncentratom) je treba nujno razredčiti z vodo. Nasveti in nasveti o tem, kako zgraditi gnojilo Baikal EM-1, odvisno od področja uporabe. Torej je gnojilo učinkovito, če:

  • namakalna semena;
  • predelava embalaže, v kateri se sadijo;
  • krmljenje listov mladih sadik;
  • korenasto preobleko;
  • kompostiranje.

Kako razredčiti koncentrat končane vode?

vodna raztopina

Koncentrirana raztopina Baikal EM-1 že vsebuje potrebno okolje za razvoj organizmov, zato je pred uporabo dovolj, da ga razredčimo z vodo v razmerju 1: 1000:

  1. Za obdelavo semen. Dodajte 1 ml vode v liter vode in namakajte seme približno eno uro.
  2. Za pripravo spomladi / jeseni. V vedru vode razredčite 10 ml zdravila. Prelijte spletno stran teden pred sajenjem ali po žetvi.
  3. Za korenine ali listne topne obleke odraslih rastlin. V vedru vode raztopite 10 ml raztopine. Voda ali škropilnice dvakrat na mesec.

Za gnojenje sadik je treba 5 ml vodne raztopine razredčiti v vedro vode (1: 2000) in potapljati z ohrovtami ne več kot enkrat v dveh tednih.
Z bolj koncentrirano delovno raztopino iz Baikal EM-1 v razmerju 1: 100 se uporablja pri gojenju tal v rastlinjaku med pripravo na sajenje. V 10 litrih vode razredčite 100 ml gnojila in odnesite tla. Enako koncentracijo je treba uporabiti pri polaganju komposta, pri čemer prelijete sloje z raztopino.

Kako razredčiti maternični koncentrat?

maternični koncentrat

Matično tekočino bo treba razredčiti 2-krat. Vsebuje mirujoče organizme, da je treba najprej aktivirajo s pomočjo hitrih ogljikovih hidratov. Da bi to naredili, nalijte kuhano hladno vodo v tri litrsko steklenico in dodajte 3 žlice medu ali tekočega sladkega marmelada. Mešajte in vstopite v maternični koncentrat (celotno steklenico).

Prepričajte se, da je vsebnik napolnjen z vodo pod pokrovom.

Obrnite obdelovancem na toplo mesto za zorenje, pokrivanje s pokrovom. Tretji dan je treba pokrov nekoliko odpreti, da plin lahko uide. Rešitev bo pripravljena, ko pride iz prijetnega vonja s kislo snovjo. Nadaljnja razredčitev delovne raztopine na osnovi matične lužnice je podobna vodnemu koncentratu.

Related  Willow silvery: značilne lastnosti in osnove gojenja

Priprava delovne raztopine iz Baikal EM-1 – video